URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
23 Mai 2024, 20:00

De Ziua Copilului, distracția cucerește Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor va avea loc în acest an în 1 iunie, în 3 locații din Oradea!

Pentru că ne dorim ca toți copiii din oraș să se bucure de Festivalul Copiilor Oradea, evenimentul se va desfășura în trei locații diferite, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.

Cetatea Oradea - o aventură urbană plină de surprize și distracție

Distracția în Cetate începe de dimineață cu ateliere de pictură, muzică, tâmplărie, dar și cu o paradă a mascotelor care va aduce multă veselie.  

Pe scena aflată în curtea palatului princiar vor performa majoretele de la Liceul Don Orione de la ora 12:00, iar de la ora 13:00, actorul Șerban Borda îi așteaptă pe cei mici cu spectacolul de teatru “Povești jucăușe”. De la ora 14:40 ne vom întâlni cu coregrafa Camelia Jolța care ne aduce un spectacol de dans modern. Tot pe scenă, de la ora 15:00, elevii și profesorii coordonatori de la Palatul Copiilor vor asigura atmosfera cu dans aerobic, cercul de muzică ușoară, cercul de show dance și cercul de estradă.

Cercetașii României ne propun un program extrem de interesant și interactiv, aceștia urmând să le ofere celor prezenți sfaturi utile cu privire la necesarul unui rucsac de camping și demonstrații de ridicare a unui cort african. În cadrul atelierului Drone Kids, Clubul Salvadrone Oradea va oferi copiilor oportunitatea de a vedea îndeaproape dronele și echipamentele folosite în misiuni de salvare. Această experiență educațională îi va inspira pe cei mici să exploreze tehnologia și să înțeleagă importanța acesteia în ajutorarea celor în nevoie.

Programul zilei cuprinde și o expoziție de motociclete a Clubului Invictvs, dar și o expoziție de autoturisme Dacia realizată de Retromobil Club România. Fundația Comunitară Oradea va asigura ora de mișcare, în timp ce DJ Rogvaiv și DJ Dubase vor întreține atmosfera cu mixuri vibrante și beat-uri antrenante, combinând cele mai noi hituri cu clasice îndrăgite.

Din program nu vor lipsi activități educative și workshopuri de parenting, cu informații valoroase despre dezvoltarea, creșterea copiilor și securitate cibernetică. Pentru tineri, cursurile interactive de siguranță rutieră și prevenție antidrog vor fi foarte utile și apreciate, iar cursul oferit de Logiscool îi va ajuta să-și petreacă timpul alături de alți copii de vârste apropiate, într-un mod distractiv, descoperind în același timp lucruri noi despre domeniul digital.

Animatorii Rainbow Dream vor fi cu siguranță de mare atracție, aceștia urmând să colinde Cetatea în a doua parte a zilei, de la 17:30 și de la 20:30. Totodată, prietenii copiilor Naty și Viva vor fi prezenți în festival cu o suită de jocuri și concursuri cu premii atractive.

Spectacolele la scenă continuă până seara târziu, cu un show de magie cu Bianca și Eduard (16:00), concert Maya Ciotea (17:00), spectacol Meda Music (18:00), Ella Bella (19:00), concert Daria Lupi (20:00) și, în încheiere, un super concert ADDA de la ora 21:00.

Orășelul copiilor - un paradis al zâmbetelor și jocurilor pentru cei mici

În Orășelul Copiilor, cei mici se pot bucura de activități captivante precum desenele pe asfalt, care vor aduce multă culoare și magie, o paradă a mascotelor, întâlnirea cu mascota CSM și cu membrii echipei, dar și de ateliere interactive și mult-îndrăgitele picturi pe față.

Orășelul Copiilor va fi locul ideal pentru a petrece Ziua Copilului, în special pentru cei pasionați de sport și mișcare, evenimentul oferind o varietate de activități sportive: de la baschet, box și fotbal, până la lecții de karate, judo sau taekwondo WT (Club Sportiv Crișul Oradea), copiii vor avea ocazia să facă mișcare într-un mod distractiv și educativ. Mai mult, Asociația Pedalăm îi invită pe cei mici și mari să parcurgă un traseu care va porni la ora 12:00 din Orășelul Copiilor cu destinația Cetatea Oradea.

Animatorii Rainbow Dream vor fi prezenți și ei în Orășelul Copiilor, de la ora 15:00. Programul cuprinde și activități educative pentru copii și părinți, precum cursul de educație rutieră oferit de I.P.J. Bihor sau workshopul “From Screen to Green” susținut de Raluca Onuc – trainer baby spa.

Orășelul Copiilor este locul unde aventura se împletește cu educația, distracția cu învățarea și bucuria cu dezvoltarea personală. Tabăra medievală va oferi participanților, indiferent de vârstă, o experiență autentică din lumea Evului Mediu. Copiii vor avea șansa de a învăța despre tradițiile și obiceiurile vremii, dezvoltându-și astfel creativitatea, abilitățile sociale și cunoștințele istorice, toate într-un mediu captivant și interactiv.

Atmosfera la scenă va fi asigurată de șase spectacole de muzică, teatru și magie, cu cei mai iubiți prieteni ai copiilor: Ella Bella, Bianca și Eduard, actorul Șerban Borda, Alexandra Breje și Andrei Grue, Meda Music și Trupa Arcadia.

Parcul Barcăului - o oază de activități sportive în natură

Printre atracțiile din această locație se numără sesiunile de pictură pe față, întâlnirea cu cuplul Mickey și Minnie Mouse, atelierele de baloane modelate și portretele în creion.

Spectacolul de teatru “Povești jucăușe” cu actorul Șerban Borda va oferi o porție sănătoasă de bună dispoziție, iar iubitorii de căței vor avea ocazia de a participa la un workshop interactiv cu și despre câini.

Activitățile sportive organizate de Spark Communication și Drugaș Club vor aduce multiple beneficii și distracție pentru copii și întreaga familie pe parcursul zilei.

Înscrierile pentru comercianții care doresc să participe la Festivalul Copiilor Oradea 2024 sunt deschise până în 26 mai, online pe https://www.festivalulcopiilororadea.ro/inscriere-comercianti/.

Programul complet

Cetatea Oradea

10.00-18.00 - Atelier String-art

10.00-22.00 - Atelier de pictură pe ipsos și lemn

11.00-14.00 - Atelier de muzică

11.30-12.30 - Parada mascotelor cu Prietenii Veseliei

11.00-20.00 - Atelier de tâmplărie (corp K)

12:00-13:00 - Expo Moto Invictvs

12.00-12.40 - Spectacol de majorete al Liceului Don Orione

12.00-14.00 - Curs de siguranță rutieră - I.P.J Bihor

12.00-16.00 - Atelier cu țesături (corp K)

13.00-14.00 - Spectacol de teatru “Povești Jucăușe” cu Șerban Borda

14.00-19.00 - Organizația Națională Cercetașii României CL Oradea

14.00-20.00 - Activități distractive (Club Leo Black Eagle)

14.00-14.40 - Workshop “From screen to green” cu Raluca Onuc, trainer baby spa

14.40-15.00 - Dans modern cu Jolța Camelia

14.00-15.30 - Atelier de dezvoltare a creativității (Drugaș Club)

14.00-18.00 - DJ Rogvaiv

15.00-15.50 - Palatul Copiilor - dans aerobic, prof. coordonator Pop Amalia; cercul de Show Dance, prof. coordonator Kovacs Anca; cercul de muzică ușoară, prof. coordonator Oprescu Dana și cercul de Estradă, prof. coordonator Marcu Marius Constantin.

16.00-22.00 - Atelier creativ cu flori presate

16.00-17.00 - Spectacol de magie “Cel mai bun magician” cu Eduard și Bianca

16.00-20.00 - Atelier pielărie (corp K)

16.00-20.00 - Activități informative - Centrul de Prevenție, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor

16.00-21.00 - Curs de securitate cibernetică cu Logiscool

17.00-17.30 - Concert Maya Ciotea

17.30-18.00 - Animatori Rainbow Dream

18.00-19.00 - Atelier de mișcare pentru copii (Fundația Comunitară Oradea)

18:00-21:00 - Atelier Drone Kids

18.00-19.00 - Spectacol Meda Music

18.00-20.00 - DJ Dubase

19.00-20.00 - Spectacol Ella Bella

20.00-21.00 - Concert Daria Lupi

20.30-21.00 - Animatori Rainbow Dream

21.00-22.00 - Concert ADDA

10:00 - 22:00 Expoziție auto Dacia (Retromobil Club România)

Orășelul Copiilor Oradea

10.00-11.00 - Parada mascotelor cu Prietenii Veseliei

10:00-11:00 - Expo Moto Invictvs

10.00-13.00 - Atelier entomologie (Fundația Comunitară Oradea)

10.00-20.00 - Picturi pe față

11.00-12.00 - Curs de siguranță rutieră, I.P.J Bihor

11.00-21.00 - Atelier de pictură pe ipsos

11.00-12.00 - Spectacol Vasilache și Mărioara, Teatrul bâlci cu Trupa Arcadia (Teatrul Regina Maria)

11.00-20.00 - Pictură și desene pe asfalt cu Roxana Netea

11.00-21.00 - Atelier de origami

12.00-15.00 - Întâlnire cu mascota CSM

12.00-14.30 - Pedalăm de Ziua Copilului pe traseul Orășelul Copiilor - Cetatea Oradea (Asociația Pedalăm)

12.00-20.00 - Tabăra Medievală Golden Gryphon Company

12.30-13.30 - Spectacol de magie “Cel mai bun magician” cu Bianca și Eduard

14.00-14.30 - Fotbal (Club Sportiv Crișul Oradea)

14.30-15.00 - Baschet (Club Sportiv Crișul Oradea)

15.00-15.15 - Box  (Club Sportiv Crișul Oradea)

15.00-15.30 - Animatori Rainbow Dream

15.00-16.00 - Concert Alexandra Breje & Andrei Grue

15.15-16.00 - Karate, Judo, Kempo & Taekwondo WT  (Club Sportiv Crișul Oradea)

16.00-17.00 - Spectacol de teatru “Povești Jucăușe” cu Șerban Borda

16.15-16.30 - Tir cu arcul

17.00-18.00 - Workshop “From screen to green” cu Raluca Onuc

17.00-20.00 - Întâlnire cu mascota CSM

18.00-19.00 - CSM Oradea - Întâlnire cu fanii

18.00-21.00 - Jocuri interactive cu copii și personaje

19.00-20.00 - Spectacol Meda Music

20.00-21.00 - Spectacol Ella Bella

Parcul Barcăului

10.00-11.00 - Statui vivante

11:00-13:00 - Atelier Drone Kids

11.00-12.30 - Kids Squad - Concurs outdoor cu Drugaș Club

11.00-20.00 - Picturi pe față

12.00-18.00 - Activități outdoor cu Spark Communication

13.00-14.00 - Atelier creativ

14.30-15.30 - Spectacol de teatru “Povești Jucăușe” cu Șerban Borda

15.00-16.00 - Baloane modelate

15.30-19.00 - Asociația iubitorilor de câini Oradea - Workshop interactiv “Și câinii au nevoie de reguli”

17.00-18.00 - Portrete în creion

17.00-19.00 - Întâlnire cu mascotele Mickey și Minnie

19.00-20.00 - Atelier creativ

21.00-22.00 - Statui vivante

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulcopiilororadea/

___________________________

Festivalul Copiilor Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea.

Partener oficial: DIGI.

Cu sprijinul: Viva, Naty, Auto Bara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON