URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
31 Mai 2024, 18:31

„Cursa de rățuște”: 4.000 de figurine vor fi lansate în 1 iunie, pe apele Crișului Repede din Oradea

„Cursa de rățuște”: 4.000 de figurine vor fi lansate în 1 iunie, pe apele Crișului Repede din Oradea Sursa foto: Rotaract
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

4.000 de rățuște din cauciuc vor fi lansate simultan pe apa Crișului Repede, din zona Podului Intelectualilor, sâmbătă, 1 iunie.

Figurinele pot fi adoptate de cei care doresc să participe la eveniment, rățuștele vor fi numerotate și se vor „întrece” în competiția intitulată „Cursa de rățuște”, la finalul căreia primele 50 vor fi premiate.

Acțiunea este una distractivă, iar în plus se vor defășura și alte activități, cum ar fi pictură pe față, ateliere de creație și de personalizare tricouri, precum și jocuri de volei.

Evenimentele au loc cu începere de la ora 12 și vor ține până la ora 18.

„Cursa de rățuște” este organizată de Rotaract în scop caritabil, iar sumele încasate în urma donațiilor vor fi redirecționate spre dotarea zonei centrale a Oradiei cu stații de apă potabilă.

„Îmbunătățim sănătatea publică, reducem impactul asupra mediului și sporim confortul și accesibilitatea apei potabile pentru comunitatea locală și pentru turiști. Știm cât de importantă este hidratarea, așa că anul acesta am stabilit că prin ajutorul donațiilor primite vom instala stații de apă potabilă în puncte cheie ale orașului unde orădenii se vor putea hidrata gratuit”, transmit organizatorii Rotaract.

„Cursa de rățuște” este un eveniment caritabil, organizat anual de către cluburile Rotaract din mai multe orașe din țară și are ca scop strângerea de fonduri pentru diverse cauze umanitare.

Rotaract Club Oradea este parte a familiei Rotary International și își propune să aducă un impact pozitiv în comunitatea orădeană prin proiectele organizate an de an și să promoveze valorile rotariene.

Cei care vor să se înscrie în cursa de sâmbătă, 1 iunie, din Oradea pot accesa site-ul https://oradea.cursaderatuste.ro.

Programul cursei de rățuște:

Primele 3 premii:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Contradictie
Pe cursul râului sunt câteva familii de lebede cu pui abia iesiti din oua!!!! Credeam ca cei de la Rotari au capacitati mai ridicate decât sã lanseze ratuste de plastic in numele unor idei altfel bune, si acelea preluate de la strãini!
Postat 23 Mai 2024, 12:57 de iahim
Adică 4.000 de ...
... PET-uri adunate și mascate în figurine colorate care nici mac-mac nu fac.
Postat 23 Mai 2024, 08:23 de KP
50 de bani
Sper ca s-au retinut cei 50 de bani/rata ca sa fie sigur ca sunt returnate la punctele de reciclare!
Postat 23 Mai 2024, 07:33 de oradeanbihor
Garda de mediu
Se aude? Cum permiteti asa ceva? Sau daca permiteti, aveti oameni care la final numara ratustele? Si daca nu sunt 4000, merg sa le caute? Puneti la apa 10 colaci de salvare pt copii in forma de rata daca tot vreti sa faceti ceva. Pot fi si acestia numerotati si adoptati si pariez ca o sa-i adunati mai usor la final. Bai, e de noaptea mintii!
Postat 22 Mai 2024, 23:04 de Kid
grija pentru mediu si plasticul
Cum reduceti impactul asupra mediului daca aruncati mult plastic in apa?
Postat 22 Mai 2024, 16:46 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON