URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mafia cioclilor

ŞOCANT: Înmormântările bihorenilor au ajuns la mâna unui adevărat cartel al câtorva firme de pompe funebre, care prosperă batjocorind şi jupuind familiile îndoliate.

În timp ce autopsierii şi brancardierii din Spitalul Judeţean au ajuns să vândă „pontul” morţii bolnavilor înainte ca acestora să li se răcească trupurile, pentru ca „băieţii deştepţi” să contacteze rapid rudele şi să le ia banii de înmormântare, în unele localităţi preoţii sau primarii au instituit monopolul pe îngropăciunile în cimitire.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Stănel Necula, administrator special al Electrocentrale şi director al Termoficare: „Gazul nu scumpeşte gigacaloria”

Inginer de profesie, Stănel Necula şi-a ţinut propria afacere în domeniul instalaţiilor 10 ani, până a intrat în politică. Viceprimar PDL la Brăila, a demisionat în 2010, când bihoreanul Vasile Blaga a impus un alt candidat la alegerile din 2012.

„A fost cea mai mare prostie să ies din afaceri”, spune acum Necula. Cu firma şi cariera politică închisă, a condus un an CET-ul din Brăila, iar în 2013, când centrala a falimentat, a preluat funcţia de administrator special al Electrocentrale Oradea, care intrase în insolvenţă.

Brăileanul are despre orădeni păreri împărţite. „Oamenii îmi par mai serioşi, dar şi mai lenţi. Asta îmi dă un avantaj...”, spune el, zâmbind. Poate o dovadă e că anul acesta a preluat şi funcţia de director al Termoficare, dublându-şi veniturile. Şi spune că putea cere mai mult...

Ban după ban!

Criza de timp a părinţilor care-şi lasă copiii la şcoală şi după cursuri a devenit pentru învăţătoare o afacere pe cât de prosperă, pe tot atât de nelegală.

Deşi a pretins profesorului care a lansat aceste acuze fie dovezi, fie scuze pentru că a „denigrat” programul Şcoală după Şcoală, prezentându-l ca sursă de corupţie, Inspectoratul Şcolar recunoaşte că învăţătoarele n-au voie să ia bani de la părinţi, dar nu le-a verificat niciodată!

„Regizorul” trântelilor

Consultantul care aranja licitaţiile primăriilor UDMR din Bihor a fost arestat la cererea DNA Oradea, care îl acuză de trafic de influenţă şi şantaj.

Patronul firmei Axis, Christian Hornung, e învinuit că, împreună cu un alt consultant, un proiectant şi un interlop, rezolva contracte de lucrări la primăriile Cefa, Şinteu şi Boianu Mare .

Adio, doamnă Marossy!

Cel mai reputat ecologist bihorean, Anna Marossy, a murit în azilul pe care şi l-a ales ca ultimă casă.

După ce decenii întregi şi-a consumat energia purtând de grijă naturii, doamna Marossy şi-a petrecut ultimele luni de viaţă ţintuită la pat, după un accident casnic provocat de... o rândunică.

„Muşcaţi” de Justiţie

Foştii şefi ai Adăpostului Grivei, condamnaţi la închisoare pentru abuz şi cruzime asupra animalelor.

Ex-administratorul Florentin Anton şi fostul medic veterinar Cosmin Şimonca au fost denunţaţi deoarece au chinuit animalele, primul permiţând, iar celălalt folosind pentru eutanasierea lor otrăvuri interzise, care le prelungeau agonia.

Nume de cod „Tăunul”

Preotul ortodox Vasile Bandui, paroh în Sălard, e acuzat de un fost coleg de la Facultatea de Teologie din Sibiu că l-a turnat în studenţie la Securitate.

Consilier judeţean în Constanţa, fostul student teolog Gabriel Mascaş l-a dat în judecată pe părintele Bandui alături de mai mulţi securişti pe care i-a descoperit în dosarul său de urmărire informativă, cerându-le despăgubiri de 700.000 euro.

Microbuze la rugină 

Primăriile din Bihor ţin nefolosite 25 de microbuze şcolare pentru că fie nu pot angaja şoferi, fie nu au bani să le repare pe cele care se strică.

Deoarece nu găsesc conducători auto profesionişti dispuşi să transporte copii pentru un salariu minim pe economie, edilii abandonează cadourile primite de la Guvern.

TIME OUT

Petreceri „de speriat”

Celţii erau convinşi că în ultima noapte a lunii octombrie Samhain, Zeul Morţii, elibera toate sufletele pierite în păcat, spiritele rele, vrăjitoarele şi demonii, iar oamenii puteau scăpa doar luând chipul acestora. În prima parte a secolului XIX emigranţii irlandezi au răspândit legenda şi în Statele Unite, unde a fost transformată chiar într-o adevărată sărbătoare naţională.

La noi, deşi nu e celebrat cu acelaşi entuziasm, Halloween-ul prinde totuşi din ce în ce mai mult, în special printre cei mici. Invitaţi, fireşte, şi anul acesta, la delicioase petreceri „de groază”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Perfect..
Oare ce calitati il recomandau pe Stanel sa ajunga aici?Recomandarea de partid si prietenia cu Ilie??Aistia 2 au amintiri din copilarie...fara apa calda,fara caldura la tara la Birtin@Brailita!Necula cind pleci fratiutz nu-l uita pe Ilie ..in port la tante Elvira pe doc o puneti de una mica..hahahaha!Hai noroc brailene!
Postat 26 Octombrie 2015, 08:58 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON