URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moartea vine la robinet!

Pentru că apa din reţele e contaminată cu arsen în concentraţii de 10 ori peste limite şi autorităţile nu i-au informat, zeci de mii de bihoreni se otrăvesc fără să ştie. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, apa extrasă de la mare adâncime în 18 localităţi din judeţ conţine cantităţi de arsen atât de mari încât, în timp, pot provoca afecţiuni cardiovasculare, infarcte, blocaje renale şi chiar cancer.

Puiu şi-a luat serviciu!

Preşedintele Federeaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, s-a angajat la Selina ca să-i facă imagine. Rămas fără job după ce a falimentat cea mai veche organizaţie patronală din judeţ, Lucian a fost salvat de patronul grupului de firme Selina, Beniamin Rus, care îl plăteşte să-i ţină locul la şedinţele plictisitoare ale Consiliului de Administraţie.

Gemeni despărţiţi

Milionarul Viorel Micula s-a rupt total de fratele său geamăn Ioan Micula, lăsând afacerile cu snacks-uri, sucuri şi alcool pentru a se lansa în cele cu lemne. Cunoscutul co-fondator al grupului European Drinks s-a asociat cu un comerciant de lemn din Pietroasa, împreună cu care pregăteşte investiţii de peste 14 milioane de euro pentru renovarea şi retehnologizarea Fabricii de cherestea din Ioaniş.

Pila lui Odon

Un istoric autonomist, văr cu liderul UDMR Bihor Szabo Odon, a fost transferat la Oradea după ce a scăpat la mustaţă de demiterea din funcţia de director al Arhivelor Naţionale. Nagy Mihaly Zoltan, care susţine că după al doilea război mondial Transilvania a intrat sub "ocupaţie românească", a fost uns consilier superior la Arhivele bihorene, unde ţinteşte funcţia de director.

În slujba neamului

BIHOREANUL a prins-o cu minciuna pe directoarea juridică a Primăriei Oradea: Eugenia Borbei îşi protejează rudele. În timp ce se declară preocupată doar de "respectarea legii", funcţionara se opune eliberării unui titlu de proprietate pentru un teren care e folosit fără drept de vărul mamei sale, pe care se jură că nu-l cunoaşte, dar cu care se vizitează reciproc.

Casă în clasă

Primăriţa din Drăgeşti, Sabina Fărcuţa, a stat cu chirie, ani la rândul, în şcoala din satul Dicăneşti, pentru infima sumă de 10 lei pe lună. După ce nu a actualizat cu anii nivelul chiriei, iar contractul este de negăsit, într-un final femeia a eliberat la începutul lunii spaţiul ocupat în şcoală, doar pentru că în caz contrar o parte a elevilor ar fi trebuit ca din toamnă să facă ore după-amiaza.

Pe drumul cel bun

După ce Radu Ţîrle era tentat să majoreze cu un milion de euro contractul pentru drumul spre Padiş, noul şef al CJ Bihor, Cornel Popa, a pus firma să lucreze fără nici un leu în plus. Modernizarea DJ 763 Sudrigiu-Pietroasa-Padiş, care trebuia încheiată în august 2011, risca să devină pentru Consiliul Judeţean o piatră de moară la fel ca Muzeul Ţării Crişurilor după ce firma clujeană MBS Group a cerut triplarea costurilor de asfaltare.

Biserica ora exactă

În replică la Marşul lui Iancu difuzat din turnul Primăriei orădene, din clopotniţa bisericii reformate din Paleu răsună zi de zi Marşul lui Kossuth. Imnul care laudă "libertatea maghiară" îi deranjează până şi pe localnicii de etnie maghiară, nevoiţi să suporte larma prea mare de 15 ori pe zi.

Furtună la Luceafărul

Echipa fostului prefect Gavrilă Ghilea a rămas fără principalul finanţator, Ioan Blidar. În plină perioadă de pregătiri, conducerea clubului l-a schimbat şi pe antrenorul Leo Grozavu, adus la echipă de omul de afaceri, dar considerat prea "dictatorial" cu jucătorii.

Întrecere în figuri

Timp de 9 ani, sute de dansatori din toată ţara au venit la Oradea pentru a prezenta, în faţa unor jurii internaţionale, cele mai spectaculoase coregrafii hip-hop. Anul acesta, concursul Nymphaea a ajuns la o ediţie "rotundă", a 10-a, aniversarea fiind sărbătorită printr-un program special care cuprinde reprezentaţiile celor mai cunoscute trupe din ţară, dar şi un show al Flawless (Marea Britanie), campionii mondiali la hip-hop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Canci vară caldă pentru toţi
Cu Puiu Lucian surogat al lui Beni o să vedem peste ceva timp unul dintre cele mai spectaculoase "bătăi" pentru imagine şi chiar un eventual faliment al lui Selina. Iar asta cu Viorel Micula "rupt" de frate-su era de aşteptat, că s-a săturat şi Jonny de câte prostii făcea grasul. Oricum, după ce o să devalizeze toate pădurile din jurul Pietroasei şi o să rămână dator vândut la băncile fraiere care o să-i dea cei 14 mil. euroi, o să-i vedem pe amândoi, Lucian şi Micula, braţ la braţ prin curtea vreunui penitenciar. În rest, Cornel Popa o să se apuce iar de băut tărie de Rieni, Paleul va fi declarată comună melomană, iar Ghilea se întoarce la făcut fier-beton.
Postat 13 August 2012, 10:21 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON