URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Crăciun cu Irina

Tradiţia Crăciuniţei BIHOREANULUI este continuată de Irina Nicolae, fosta componentă a trupei ASIA. Iubita şefului judoului mondial, Marius Vizer, şi creatoarea seriei de cărţi de succes pentru copii "Dovlecel" a pozat într-un pictorial de excepţie pentru BIHOREANUL şi a făcut mărturisiri inedite, inclusiv despre propunerea făcută de legendarul Al Bano, de a scoate un album împreună.

Comoara lui Vântu

Unic în Europa, zăcământul de brucit din Budureasa, evaluat la fabuloasa sumă de 10 miliarde de euro, îşi va transforma deţinătorul în cel mai bogat roman. Preluată de fostul politician Cozmin Guşă cu câteva ore înainte de arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, care o controla prin intermediari, firma Geoasset a investit la Budureasa 3,5 milioane de euro şi pregăteşte, în premieră europeană, construirea unei fabrici de lingouri de magneziu.

Anchetă la spital

Un medic internat cu probleme cardiace a murit la o jumătate de oră după ce a plecat din Spitalul Judeţean. În timp ce doctorii susţin că pacientul, Telamon Galeos, un stomatolog grec stabilit la Oradea, a părăsit spitalul fără să anunţe, soţia acestuia îi acuză de malpraxis pentru că ar fi greşit tratamentul şi, deşi era pe moarte, l-ar fi învoit acasă.

Renegatul

Edilul comunist care a iniţiat prima renovare a centrului Oradiei a sfârşit expulzat din nomenclatură de "mafia bihoreană" a Epocii de Aur. Pentru că refuzase şefia judeţului Vaslui ca să rămână viceprimar la Bucureşti, Constantin Titi Dumitrescu a fost exilat în Bihor, unde avea să fie definitiv mazilit din elita PCR pe motiv că, făcându-i fiicei nuntă cu dar, încălcase morala comunistă.

Crăciun zgribulit

În Ajun, CET a oprit furnizarea apei calde către asociaţiile din Ioşia care au refuzat să-i fie cliente. Strânse cu uşa şi din teama de a nu rămâne tocmai de sărbători fără apă caldă şi căldură, asociaţiile de proprietari deservite până la sfârşitul lunii noiembrie de Transgex se înghesuie să încheie contracte cu Electrocentrale.

Slavă anonimilor
Editată de scriitorul Mircea Bradu, monografia "Oameni din Bihor" musteşte de biografiile unor iluştri necunoscuţi. Pe lângă personalităţi cu merite reale, dicţionarul finanţat de Consiliul Judeţean imortalizează o mulţime de mediocri şi anonimi, în timp ce personaje cu adevărat marcante ale vieţii publice au fost omise cu desăvârşire.

S-au dus zăpezile de altădată!
Din cauza schimbărilor climatice, orădenii vor trebui să se obişnuiască pe viitor cu doar două anotimpuri. Poluarea, efectul de seră şi chiar numeroasele erupţii vulcanice din Europa influenţează vremea şi în Oradea, locuitorii oraşului ajungând să mai vadă zăpadă din plin doar dacă urcă spre zonele montane ale judeţului.

TIME-OUT
Proful de televiziune

Pasionat de mic de pescuit, şi-a dorit o meserie să-i lase timp pentru acest hobby. În adolescenţă s-a gândit să se facă preot, dar l-a prins "microbul" presei, care l-a propulsat sub reflectoarele televiziunii.

Octavian Haragoş le prezintă orădenilor, de mai bine de şapte ani fără întrerupere, nuanţele subiectelor "fierbinţi" ale zilei. Convins că un gazetar adevărat trebuie să-şi asume şi rolul de formator de opinie, a trecut şi la catedră, de unde vrea să-şi transmită convingerea şi studenţilor săi, de la Jurnalism.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON