URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arestată în Primărie!

O angajată a Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Oradea a fost arestată pentru luare de mită direct de la locul de muncă, din centrul de relaţii cu publicul. Funcţionară cu ştate vechi, Valerica Benţe e acuzată că a pus la cale un mecanism prin care ştergea din baza de date datoriile proprietarilor de maşini, în schimbul a 50% din sumele "iertate", fapt ce ridică un grav semn de întrebare asupra sistemului prin care municipalitatea gestionează taxele şi impozitele contribuabililor.

Vremea judecăţii

Suspectaţi de crimă, avocatul Cosmin Moraru şi soţia sa au fost extrădaţi din Elveţia. Cei doi au rămas după gratii, după ce la finele săptămânii trecute au compărut în faţa judecătorilor orădeni, sub acuzaţia că au ucis-o cu bestialitate pe mama tinerei.

Dai sau te tai!

Oamenii lui Romi Neguş îşi fugăresc un tovarăş cu săbiile pentru că n-a plătit taxa de protecţie. "Ţigu", pe numele său real Varga Zoltan, n-a mai plătit de doi ani taxa lunară pentru întreţinerea în închisoare a liderului grupării, Sanyi Neguş, motiv pentru care fratele acestuia l-a dat pe mâna bătăuşilor din clan.

Băile alandala

Dezvoltarea Băilor Felix şi 1 Mai, compromisă deja de pensiunile înghesuite haotic, a fost blocată de şeful UDMR, de un ordin călugăresc şi de Episcopia Romano-Catolică. Deşi plănuise obiective de atracţie în locul pavilioanelor părăsite din centrul staţiunii, pentru ca aceasta să nu mai fie considerată una doar pentru bătrâni şi bolnavi, SCT Felix a fost stopată de fostul ministru al Culturii Kelemen Hunor, sub care dărăpănăturile au devenit... monumente istorice.

Drum liber!

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de reparare a străzilor din Oradea va face ca vara aceasta să fie pentru drumari cea mai fierbinte din ultimii patru ani. Primăria pune la bătaie 22 milioane de euro pentru a decide cine va asigura lucrările de reparare a străzilor, drumurilor şi podurilor, dar şi de amenajare a noi locuri de parcare până în vara anului 2017.

ORADEA NOASTRĂ
Ziditorul Oradiei: Ca să-l celebreze pe întemeietorul Oradiei, maghiarii din oraş organizează Zilele Sfântului Ladislau

La fel ca multe alte fapte istorice, când şi cum exact a apărut Oradea e un lucru menit să rămână un veşnic mister. Cea mai răspândită legendă despre fondarea oraşului spune că acesta a fost întemeiat de regele Ungariei Ladislau I, care, ajuns pe aceste meleaguri, ar fi rămas vrăjit de frumuseţea lor şi ar fi cerut să-şi petreacă veşnicia aici, fiind canonizat după moarte de Biserica Catolică. Anul acesta, în memoria sa şi pentru ca locuitorii oraşului să-i afle, cât mai mulţi, povestea, în Oradea se va desfăşura vara aceasta prima ediţie a Zilelor Sfântului Ladislau, organizate de mai multe asociaţii şi fundaţii ale comunităţii maghiare.

Vara petrecerilor

Vara asta distracţia se mută în aer liber. Aquapresident din Băile Felix dă tonul, sâmbătă, cu evenimentul White Sensation, o petrecere care se va desfăşura lângă piscinele exterioare ale complexului, la care fanii muzicii electronice sunt invitaţi să vină îmbrăcaţi în alb. Party-ul este doar primul dintr-o serie de nouă asemenea evenimente programate pe parcursul întregii veri. Temele alese sunt dintre cele mai diverse: spuma-party, seară ţigănească ori chiar un chef la care muzica va fi livrată de o DJ-iţă care mixează topless.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Băile alandala
În perioada lui Năstase, 2004-2008, s-a tras linia şi s-a împărţit clar, adică Sovata la ungurii lui Marko, Kiss, etc, iar Felix la românaşii lui Bar, Sărac şi care mai erau atunci. UDMR-iştii au luat toată Sovata, dar mai apoi au început să blocheze Felixul. Acesta este respectul lor faţă de înţelegerile politice, după ce se văd cu sacii în căruţă !?! Se vede respectul lor faţă de alţii după cum s-au prezentat la Eurovision, de parcă ai fi luat 3 ceteraşi ameţiţi de pe terasa lui Marcica şi i-ai fi pus să susţină un concert pe scena Sălii Palatului, adică un fel de "Boţi-Boţi-Torko" în variantă modernă.
Postat 20 Mai 2013, 19:32 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON