URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2010, 02:37

Moartă, de la prea multă muncă?

Moartă, de la prea multă muncă? (foto Gandul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ramona Cîciu, tânăra care a stat în comă timp de patru zile, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a murit sâmbătă seară. Starea ei se agravase din cauza complicaţiilor leziunilor cerebrale, a declarat medicul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ea a ajuns la SUUB şi internată la Terapie Intensivă marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce era la servici. Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire, pentru că aceasta şi-a pierdut cunoştinţa la serviciu, a rămas în această stare mai mult de cinci minute şi a intrat în comă profundă.

Ramona Cîciu a fost menţinută în viaţă doar de aparatele medicale. Medicii i-au descoperit un edem cerebral foarte mare şi o iregularitate în funcţionarea inimii. Deşi a fost operată, starea ei s-a agravat.

Femeia era căsătorită şi avea doi copii, gemeni. Familia ei susţine acum că de vină pentru moartea tinerei sunt epuizarea şi stresul de la locul de muncă. În ultimul timp muncea foarte mult la schimbarea unui limbaj de programare cerut la serviciu şi era foarte stresată. Soţul acesteia a spus că uneori, tânăra lucra şi acasă pentru a-şi finaliza proiectele la timp.

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei, urmând să se stabilească împrejurările în care aceasta a ajuns în stare gravă la spital, direct de la serviciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, cauza şocului suferit de femeie nu a putut fi deocamdată stabilită. "Nu avem niciun rezultat care să indice faptul că suferinţa i-a fost cauzată de surmenaj, însă mai aşteptăm şi alte rezultate de laborator", a precizat Bogdan Popescu.

Tânăra lucra ca programator la o firmă de colectare a datelor, Ipsos Interactive Services România, din 2002 şi ultima oară a fost supusă unui control de medicina muncii în luna decembrie a anului trecut, în urma căruia a obţinut rezultatul "apt".

Angajatorul susţine că programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o oră pauză de prânz, iar în perioada ianuarie - martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore şi 30 de minute.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON