URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Mai 2015, 15:00

Marius Vizer îi provoacă pe liderii sportului mondial cu un plan de reformă în 20 de puncte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marius Vizer, românul care conduce Sport Accord, organizaţia umbrelă a federaţiilor olimpice şi non-olimpice, este prima personalitate sportivă la nivel mondial care zguduie casta cuibărită la Comitetul Internaţional Olimpic. După cum se ştie, şeful judoului mondial a avut un discurs dur la adresa CIO şi a preşedintelui acestuia, Thomas Bach, cu ocazia Conferinţei SportAccord de la Soci (Rusia), din luna aprilie, acuzând lipsa de transparenţă a acestui ”sistem expirat, învechit, greşit”.

După discursul de la Soci, mai multe federaţii olimpice s-au retras din SportAccord, influenţate de CIO, dar Marius Vizer nu a bătut din retragere. Zilele trecute, fostul antrenor de judo orădean a solicitat o întâlnire cu CIO şi cu Asociaţia Federaţiilor Internaţionale de la Jocurile Olimpice de vară (ASOIF), clamând că sunt necesare discuţii ”deschise şi oneste în beneficiul sportului”.

Marius Vizer a avansat şi o agendă cu 20 de puncte extrem de sensibile pentru această întâlnire, toate fiind gândite în beneficiul federaţiilor internaţionale şi naţionale (olimpice şi non-olimpice), dar şi al sportivilor.

Cele 20 de puncte de pe agenda lui Marius Vizer:

1. Creşterea nivelului de împărţire a veniturilor olimpice cu Federaţiile Internaţionale, de la nivelul actual la 25%. Din această sumă, 5% la sută să fie plătite direct Federaţiilor Naţionale.

2. Crearea unui fond de sprijin al sportivilor care să funcţioneze ca un sistem de pensii pentru olimpici, bazat pe criterii de calificare stabilite cu atenţie.

3. Introducerea de premii în bani pentru sportivi la Jocurile Olimpice.

4. Reguli, criterii şi principii clare pentru: a) calitatea de membru CIO; b) Sistemul CIO; c) Selectarea şi adăugarea de sporturi şi discipline în programul Olimpic; d) Procesul de recunoaştere a Federaţiilor Internaţionale

5. Independenţă completă pentru Curtea de Arbitraj în Sport (CAS)

6. Canalul Olympic TV să fie deţinut în proporţie de 50% de toate Federaţiile Internaţionale

7. Fără discriminări împotriva sporturilor care nu sunt în Programul olimpic

8. Includerea tuturor sporturilor non-olimpice în toate programele de dezvoltare şi oportunităţile iniţiate de CIO.

9. O definiţie clară a rolurilor şi responsabilităţilor părţilor interesate în Mişcarea Sportivă pentru a evita suprapunerea eforturilor şi a agendei.

10. Garantarea de acreditare sau de bilete de acces pentru toţi preşedinţii Federaţiilor Internaţionale cu sportivi aflaţi în competiţie.

11. Permiterea tuturor Federaţiilor Internaţionale non-olimpice să facă demonstraţii înainte sau după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, în fiecare oraş olimpic.

12. Calitate de membru CIO pentru un reprezentant ales al fiecărei Federaţii Internaţionale Olimpice, fără discriminare.

13. Preşedinţii Federaţiilor Internaţionale să aibă dreptul de a prezenta medaliile sportivilor în timpul ceremoniilor de prezentare a Jocurilor Olimpice.

14. O mai mare implicare a Ministerelor de Sport în Mişcarea Olimpică, deoarece acestea sunt susţinătoarele financiare majore în sport şi ale competiţiilor sportive, la nivel naţional şi internaţional.

15. Permisiunea oraşelor-candidate să se prezinte Federaţiilor Olimpice şi non-Olimpice. De asemenea, principii etice clare stabilite pentru a permite membrilor cu drept de vot să viziteze oraşele-candidate.

16. Reprezentarea în procesul de votare al CIO să fie corectă, reprezentativă şi egală.

17. Transparenţă completă în privinţa consultanţilor, salariilor şi contractelor.

18. Încurajarea şi suportul complet pentru evenimentele multi-sport, în afara Jocurilor Olimpice, pentru a creşte expunerea şi oportunităţile tuturor sporturilor, asigurând o dezvoltare complementară pentru Jocuri.

19. Clarificări ale punctelor de colaborare pe proiecte şi responsabilităţi între CIO şi SportAccord.

20. Un protocol public privitor la toate punctele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
o demisie onorabila
asadar, iata cateva motive numa bune de un ipon si de a-ti depune o demisie in mod onorabil
Postat 04 Iunie 2015, 13:12 de vg
Slugile KGB-stului Putin si a acolitilor sai.
P.S. Separatisti unguri, nu aveti nicio sansa! Sunteti niste retrograzi ramasi cu mult in urma vremurilor in care traim.
Postat 24 Mai 2015, 20:00 de Galaxy
Sluga KGB-stului Putin sa a acolitilor sai.
Sunt destui d'astia pe la Buda, in frunte cu IREDENTISTUL ORBAN VIKTOR, plus restul separatistilor unguri din Romania. Bai tampitilor, nu va opuneti unitatii euro-atlantice! Mintile voastre de borfasi nu au capacitatea sa inteleaga situatia mondiala in care ne aflam.
Postat 24 Mai 2015, 19:47 de Galaxy
Putea să ne dea cele 20 de puncte ...
... direct aşa cum i-au parvenit de la Kremlin, în limba rusă !!!
Postat 24 Mai 2015, 17:44 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON