URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2020, 17:12

Judecătoarea Crina Muntean, acuzată de vecini că şi-a parcat voit maşina în mijlocul drumului. “Vrea doamna să își umfle mușchii”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor a fost amendată de poliţiştii locali după ce, duminică, şi-a parcat maşina în mijlocului străzii, blocând accesul vecinilor săi spre locuinţă. Incidentul s-a produs pe o porţiune înfundată a străzii Izvorului, folosită de câteva familii, şi a fost o răzbunare, după cum acuză vecinul judecătoarei, Adrian Silaghi.

“Şi-au făcut recent în faţa casei o jardinieră de beton, deși drumul este îngust. Mi-au spus că e dreptul lor, că e încă pe proprietatea lor. Nu am spus nimic. Le-am cerut doar să-şi strângă molozul, pentru că am ajuns să facem slalom ca să trecem printre cele două maşini pe care le au şi moloz”, spune Silaghi.

Cum nu au curăţat drumul nici după o săptămână, sâmbăta trecută Silaghi l-a atenţionat din nou pe soţul Crinei Muntean. Urmarea? La scurt timp după discuţie, judecătoarea şi-a parcat maşina în mijlocul drumului, blocându-i ieşirea. Sunat să elibereze strada, soţul judecătoarei ar fi spus că „el s-a săturat să-i mai fie valet şi o să-i spună ei”, dar și că nevasta sa „probabil vrea să transmită ceva cu treaba asta, cu blocajul”.

Judecătoare pe „avarie”

Maşina a rămas pe loc, aşa că Silaghi a sunat la 112, reclamând că femeia împiedică circulaţia pe drumul public, faptă care constituie infracţiune, dar în loc să trimită un echipaj al Poliţiei Naţionale, dispecerul l-a direcţionat la Poliţia Locală.

Poliţiştii locali au şi venit, au filmat şi fotografiat maşina, au întocmit un proces verbal şi au plecat, fără să o poată convinge, însă, pe judecătoare să-şi parcheze regulamentar maşina. Motivul? Muntean a pretins că e avariată şi nu poate s-o mute.

“Le-a spus că i s-ar fi tăiat și dezumflat roata de la mașină. Dar poliţiştii i-au filmat maşina, n-avea nimic, nici urmă că ar fi fost înlocuită vreo roată dezumflată. Chiar şi aşa, nu se poate scoate mașina din viteză și să fie împinsă, dacă e cu probleme?”, se întreabă orădeanul.

Silaghi le-a cerut poliţiştilor locali să ridice autoturismul, pentru a debloca circulaţia pe stradă, însă nu se putea. „Mi-au spus că nu o pot ridica decât după minivacanţa de 1 Decembrie”, zice Silaghi.

„Minune” de Sfântul Andrei

Revoltat, orădeanul a dezvăluit întreaga poveste pe grupul de Facebook “Şoferi de weekend”, creat pentru a-i “ruşina” şoferii prinşi că încalcă regulile de circulaţie, sesizând totodată incidentul şi publicaţiilor locale.

“Fiul meu este medic rezident la Spitalul Covid. Soția mea lucrează la Terapie Intensivă, tot la Spitalul Covid. Luni dimineaţa, la ora 6.00, am dus soţia la lucru cu maşina fiului meu, care a lăsat-o în parcarea Spitalului TBC tot din cauza ei, că duminică seara nu a putut intra pe strada blocată. Vrea doamna asta să își umfle mușchii și să arate că ea e judecătoare și e intangibilă?”, a scris Adrian Silaghi pe rețeaua de socializare, întrebând oare ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi izbucnit un incendiu. “Eu cred că ceea ce a făcut doamna este faptă penală”, a adăugat bărbatul, precizând că nu e prima oară când femeia parchează ca un şofer nepriceput, în mijlocul drumului.

Culmea e că, în noaptea de duminică spre luni, “avaria” de la maşina Crinei Muntean s-a rezolvat ca prin minune, căci luni, în timpul cât Silaghi a lipsit să-şi ducă soţia la spital, judecătoarea a plecat şi ea cu mașina, reapărând la prânz, când a parcat regulamentar. “Am vrut să-i fac reclamație la CSM. Să vadă cum se comportă un magistrat”, a mai spus vecinul.

Ce mare lucru?

Judecătoarea Crina Muntean (foto) nu a răspuns mesajelor trimise de BIHOREANUL în care i se solicita punctul de vedere legat de incident, în schimb a declarat site-ului BihorJust, la fel ca şi poliţiştilor locali, că maşina ei ar fi fost avariată, iar problemele au fost “remediate parţial” în cursul zilei de luni.

“Miercuri am solicitat o constatare mai amănunțită. Familia din vecinătate cunoștea că mașina e avariată. Familia din vecini știa și ca eram programați pentru transportul molozului luni, ceea ce s-a și întâmplat”, a spus judecătoarea completând cu faptul că drumul cu pricina „nu este public”, ca şi cum acest lucru i-ar da dreptul să-l blocheze.

Femeia a refuzat să explice motivul pentru care nu a mutat maşina “avariată”. ”Nu intru într-o polemică. Miercuri o să dețin mai multe date. Știam că vecinul folosește 2 mașini. Una era parcată chiar în spatele mașinii mele, cu acces total la Strada Izvorului. Practic, nu a fost lipsit de posibilitatea de deplasare”, a mai spus judecătoarea, nedumerită de faptul că o simplă „parcare neregulamentară” a mobilizat “poliţie, presă”.

Cert este că, după cum a declarat BIHOREANULUI şeful Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, incidentul reclamat de orădeanul Adrian Silaghi s-a lăsat cu amendă. Beltechi nu a putut preciza cuantumul sumei ori fapta reţinută de agentul care a aplicat-o. „Poliţistul lucrează în ture. Acum este liber. După ce va reveni, vom putea comunica informaţiile”, a spus Beltechi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Vio_427
Ai fost plecat de pe planeta, ultimii 4 ani? Pe atunci Orban era in adevaratul PNL si deci vizat de DNA. Acum, e manevrat (nici macar discret) cu dosarul cu spaga de la asfaltatori. Cum nu executa ce i se cere, cum o sa apara un re-denuntator, ca in cazul varanului si sa mi-l vezi atunci pe Sica-mandolina. Ce dracu, nu e greu de priceput, trebuie doar sa fii atent si sa urmaresti faptele si cine beneficiaza de ele. Hai, incearca, ca nu e neurochirurgie. Actualul PNL, adica PDL-ul deghizat, nu mai are nici cea mai mica treaba cu adevartul PNL si cu liberalismul.
Postat 02 Decembrie 2020, 16:16 de User anonimizat
De ce?
Doamna judecator n-are bani de o masina noua, asta e clar. Doar rautaciosii cred ca judecatorii de calibrul ei primesc leafa peste 2000 euro pe luna. In plus, poate ca e despartita sau are un soț somer. Din 2000 euro pe luna venit la o familie, de unde naiba sa mai aiba bani de o eventuala rata pentru un amarat de Audi A6? Din acest motiv umbla cu coaja aia de mașină ce nu costa mai mult de 1000 euro. Probabil ca-i mai scumpa reparatia decat masina. Eu zic sa faca petentul un apel pentru donare de bani ca sa-i cumpere macar un Logan cu 7000 euro de la Rabla
Postat 02 Decembrie 2020, 14:26 de Doru2019
Nu îi corect.
În primul rând se știe că sunt mai multe categorii de oameni. Uitați-vă la școala din parcul Traian. Câtă lume parchează regulamentar acolo la 20 de metrii de secția de poliție. Nu le pasă. Și individa de aici la fel. Nu îi pasă. Acum vine și problema daca drumul e spațiu public sau nu. Dacă nu e spațiu public (și nu cred deoarece în ultimii aproximativ 10 ani străzile noi care le aprobă primăria au 12 m lățime) poliția nu cred că are autoritate acolo, dacă e drum privat. @anticomunist. Nu cred că e corect să faci legătura între dna și pnl. Ai uitat că datorită dna orban nu a ajuns primarul bucureștiului. Crezi că dacă erau în mână se ajungea ca orban să fie acuzat, după aceea achitat de dna? Pnl cred că e pornit bine împotriva dna datorită celor întâmplate. Uită-te câți procurori a cerut kovesi și câți i-au dat...
Postat 02 Decembrie 2020, 09:25 de Vio_427
@anticomunist
Corect ! Gandim la fel.
Postat 02 Decembrie 2020, 08:29 de Anuta
ba suntem prosti?
Ba suntem prosti sau prostiti? Adica agentul nu face la iesire din tura raport si nu depune PV la registratura? Adica doar dupa ceva vreme poate seful sa stie ce si cum a muncit, constata agentul? Ba suntem natie de tampiti? Cred ca in final agentul o sa ia un sut in kur de nu o sa mai faca constatari in veac, asta daca mai ramane pe post! Nu, acarul paun este vinovat?
Postat 02 Decembrie 2020, 00:39 de scortosul
gunoi
Individa asta, ca multi alti magistrati (nu numai judecatori), se comporta ca niste interlopi, care considera ca totul li se cuvine si pot face orice. Si pana la urma, oare nu au dreptate? Oare nu conlucreaza ei (magistratii si interlopii) asa bine si se acopera unii pe altii? Cine mai ramane sa ii prinda ? ...
Postat 01 Decembrie 2020, 23:24 de oradea_mea_si_a_ta
"Duoamna"
e de la binom (SRI + DNA) si nu se supune legilor ca restul lumii, pulimea, de! Astia sunt cei care reprezinta justitia in varianta PNL - DNA - SRI. Restul, e tacere!
Postat 01 Decembrie 2020, 21:46 de User anonimizat
Cand doamna vrea sa-si umfle muschii pectorali...
Si-i umfla.
Postat 01 Decembrie 2020, 18:17 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON