URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2016, 11:36

Episcopia Ortodoxă Oradea, în urma percheziţiilor DNA: Nu au fost ridicate obiecte, nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Episcopia Ortodoxă a Oradiei a făcut vineri primele precizări legate de percheziţiile făcute joi de DNA Oradea la sediul de pe strada Roman Ciorogariu şi la Mănăstirea Izbuc, într-o anchetă ce îl vizează pe episcopul Sofronie Drincec şi pe stareţul Mihail Tărău.

"Urmare a cercetărilor efectuate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, în data de 15 septembrie 2016, au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele solicitate, nu au fost ridicate obiecte şi nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate. De asemenea, nu a fost precizată calitatea procesuală a Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial", se arată într-un comunicat semnat de Biroul de presă al instituţiei.

Reprezentanţii Episcopiei refuză să facă alte comentarii pe această temă. "Nedorind a prejudicia în vreun fel rezultatele cercetărilor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei se abţine de la alte declaraţii pe acest subiect, exprimându-şi încrederea în instituţiile abilitate ale Statului".

Printr-un comunicat transmis joi după-amiază, la solicitarea BIHOREANULUI, DNA a precizat că descinderile au fost făcute "în 2 locaţii situate în judeţul Bihor", într-un dosar ce vizează "suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada 2014 - 2016".

Percheziţiile s-au încheiat în jurul orei 17.30, fără ca vreo persoană să fie condusă la sediul DNA Oradea, pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au ridicat mai multe documente de la cele două sedii.

Episcopia Ortodoxă a Oradiei face de mai multă vreme obiectul suspiciunilor de corupţie, relatate de BIHOREANUL. Acuzaţiile merg de la promovarea în preoţie pe baza apartenenţei la clanuri, până la tolerarea în slujbe a unor preoţi divorţaţi sau atribuirea parohiilor pe bază de pile, concursuri aranjate şi şpăgi, principali beneficiari ai foloaselor fiind episcopul Sofronie şi mâna sa dreaptă, arhimandritul Mihail Tărău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON