URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2022, 21:01

Tineri părinți români, arestați în Danemarca, după ce şi-au dus bebeluşul la spital

Tineri părinți români, arestați în Danemarca, după ce şi-au dus bebeluşul la spital (Foto: Facebook - Beni Ciobotaru)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi tineri români au fost arestaţi în Danemarca și reținuți timp de patru săptămâni, după ce şi-au dus bebeluşul la spital. Medicii care-l îngrijesc au anunţat autorităţile, suspectând familia că ar fi agresat băiețelul. 

Potrivit Digi.24, cei doi părinţi, Ionuţ şi Sorana Rotundu, şi-au dus bebeluşul, Mathias, în vârstă de doar 5 săptămâni, la spital la finalul lunii ianuarie, pentru că nu se simțea bine.

Situația a fost prezentată pe Facebook vineri de fratele mamei, Beni Ciubotaru, care a scris că, la câteva zile după naştere, bebeluşul a început să plângă mult şi nu se odihnea deloc. El a povestit că părinţii au cerut ajutorul moaşei în mai multe rânduri, iar aceasta a dat asigurări că este vorba doar de colici.

La spital, medicii au stabilit, însă, că micuţul suferă de sindromul "bebeluşului scuturat", un traumatism cranian care poate fi provocat de lovituri directe asupra capului, scăparea bebeluşului din braţe, aruncarea acestuia ori scuturarea lui.

Suspectând că tinerii părinți au agresat copilul, cadrele medicale au cerut implicarea autorităţilor daneze. 

Astfel, arată sursa citată, la scurt timp cei doi au fost arestaţi pentru patru săptămâni, fiindu-le interzis să îşi viziteze copilul în acest timp.

Presa daneză scrie că la audiere, mama şi tatăl au negat că şi-ar fi agresat în vreun fel nou-născutul. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la şase ani de închisoare.

Până la soluţionarea cazului, băiețelul a rămas în tutela statului danez.

Prin intermediul platformelor de socializare, familia celor doi părinți au cerut ajutorul comunităţii româneşti din Danemarca pentru a găsi un avocat specializat pe protecţia copilului, care să-i reprezinte.

Reprezentanți ai ministerului român de Externe au declarat pentru Digi24 că deocamdată au doar informaţia că bebeluşul se află în grija unui asistent care stă cu el permanent, fără a cunoaște starea sa de sănătate.

MAE a mai subliniat că face demersuri, prin Ambasada României la Copenhaga, pentru a facilita un contact cu cei care au grijă de micuţ, dar şi cu părinţii români.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Iar ca imigrant intr-un stat nordic, cei mai rasisti europeni, daca nu ai spate, esti cetatean de rang secund
Nu stim toate detaliile, dar posibil sa fie vorba de un malpraxis medical: Au fost cazuri si in SUA in care au fost acuzati parintii ca si au zguduit copilul si copilul avea defapt hemoragie intracraniana din cauza nasterii dificile. (Precedente pe AbcLawCenters.Com)
Postat 06 Februarie 2022, 19:38 de unu
Pozitia familiei, fara antecedente
Până la veşti despre copil (deocamdată ambasada noastră în Danemarca ar fi comunicat că dacă ar fi fost ceva rău cu copilul familia ar fi fost anunţată, de unde se poate deduce că micuţul Mathias este în viaţă şi spitalizat) familia caută un avocat în Danemarca specializat pe Protecţia şi Drepturile Copilului şi Drepturile Omului care îi poate ajuta în demersurile pentru repatrierea bebeluşului, înainte ca el să fie dat în plasament sau adopţie de către statul danez, care acum are tutela. Apropiaţii familiei ne-au mai rugat să menţionăm că Sorana are studii de psihologie, nu este deci o femeie needucată şi care să nu-şi poată înţelege şi controla emoţiile şi pornirile.
Postat 06 Februarie 2022, 19:30 de unu
Felicitari guvernului Romaniei si MAE ca se implica, in sfarsit simtim ca guvernatii noatri incerc totusi sa ne ajute. Speram sa fie o colaborare buna intre MAE Roman si autoritatile daneze, sa nu provoace reactii mai agresive sau dure din partea sistemul
Ajutată de comunitatea Voluntari în Europa, condusă de Adriana Mureşan, familia Soranei şi a lui Ionuţ au reuşit să aibă o întâlnire cu ambasadorul României în Danemarca, care le-a promis sprijnul. "Nu ştim absolut nimic, astăzi am avut o întâlnire cu ambasadorul României în Danemarca, au zis că ei sunt de partea noastră şi ne susţin. (....) Nimeni nu ne-a spus oficial că Mathias trăieşte.", s-a plâns Beniamin.
Postat 06 Februarie 2022, 19:29 de unu
Vorba aia, “intentii bune, dar consecinte neasteptate”
De atunci, familia Soranei şi a lui Ionuţ umblă înebunită să afle despre soarta lor şi, mai ales, despre a bebeluşului, În pofida tuturor eforturilor lor n-au reuşit să ia legătura cu cei doi şi nici să afle informaţii despre starea de sănătate a bebeluşului, singurul răspuns care li s-a dat fiind că datele sunt confidenţiale. Deşi cred că Sorana şi Ionuţ n-au nicio vină pentru ce li s-a întâmplat rău bebeluşului şi îi consideră pe cei doi părinţi foarte buni, familia celor doi înţelege că poliţia trebuie să îşi facă datoria şi să desfăşoare ancheta care se impune în astfel de cazuri. Vrea însă să dea de micuţul Mathias şi să îl ia acasă, în România, unde să fie crescut de bunici şi de cei ce îl iubesc, în loc să stea în grija statului danez.
Postat 06 Februarie 2022, 19:26 de unu
Frica eate ca sistemul e by design programat sa apere sistemul. Costul unui avicat pentru a-ti apara nevinovatia nu e o prioritate pebtru siste publice, iar daca ai unul din oficiu, nu are aceeasi experienta ca si procurorul, ci un incepator, prooaspat ab
Luni dimineaţa, pe 31 ianuarie 2022, copilul a făcut o criză urâtă - mişcări necontrolate ale mâinii, ale unui picior şi dat din cap şi părinţii au sunat disperaţi la ambulanţă. Finalmente, ambulanţa a venit şi copilul a fost dus la spitalul Esbjerg, unde ar fi fost diagnosticat cu hemoragie craniană. Potrivit familiei, Mathias a fost transferat rapid la Spitalul din Odense, iar medicii după ce au pus diagnosticul de hemoragie craniană, au anunţat poliţia pentru a stabili dacă copilul s-a născut cu ceva probleme sau s-a întâmplat ceva pe parcurs. Cei doi soţi au fost arestaţi şl poliţia face o anchetă pentru a se verifica dacă şi-au agresat copilul.
Postat 06 Februarie 2022, 19:23 de unu
Inteleg ca presa e biased intr-un microunivers in care vad tot felul de idioti care isi onoara iubita… dar cand dai prea multa functie si putere sistemului, acesta va crea bicroctatie si in cazuri nevinovate
Situaţia s-a înrăutăţit însă, bebeluşul plângea până se învineţea la faţă şi mama a tot sunat la ambulanţă. Însă, potrivit lui Beniamin, părinţii bebeluşului au fost întrebaţi dacă cel mic are febră şi când li s-a spus că nu au refuzat să trimită ambulanţa. Când părinţii au insistat că vin ei la urgenţă cu copilul, li s-a spus că vin degeaba şi să îşi facă o programare pentru analize. Părinţii au sunat să facă programare şi li s-a făcut pe 1 şi pe 2 februarie. Nu au mai ajuns însă la analize...
Postat 06 Februarie 2022, 19:18 de unu
Pozitia familiei:
La două zile după ce a născut, Sorana a fost trimisă cu copilul acasă, deşi bebeluşul nu se simţea bine, nu manca, vomita. Medicii i-ar fi spus însă că e normal, că bebeluşul are colici… Apoi a început coşmarul, copilul a început să plângă încontinuu, zi şi noapte, nu mânca, scădea în greutate. La Sorana şi Ionuţ a veni moaşa care îi spunea mereu că nu e motiv de ingrijorare… "Copilul meu are ceva, nu ia în greutate, nu poate să doarmă", îi spunea - potrivit lui Beniamin - Sorana moaşei care o încuraja spunându-i că e de la colici şi în câteva zile o să treacă."
Postat 06 Februarie 2022, 19:15 de unu
Exista mai multe detalii neprezentate in articol, Doar punctul de vedere al procuraturii (acuzatorii din oficiu) e prezentat.
"Povestea a început acum o lună de zile când Sorana trebuia să nască. Ea a fost la toate controalele, căci a pierdut înainte o sarcină din motive medicale. (...) S-a dus cu dureri la spital vineri, vineri noaptea i-a făcut o injecţie de durere şi apoi au trimis-o acasă că nu avea dilataţia suficientă, cu durerile alea, a revenit înapoi sâmbătă noaptea că nu mai putea de durere... S-a dus cu maşina, că ambulanţa n-a vrut s-o ia, a ajuns la spital, a fost un travaliu de două zile, s-a chinuit foarte mult să nască copilul, la sfârşit le-a zis asistentelor că nu mai poate, şi i-au dat un cearceaf de el să tragă până iese bebeluşul", a povestit unchiul Soranei pentru Epoch Times
Postat 06 Februarie 2022, 19:09 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON