URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2023, 19:35

Curtea Penală Internațională cere arestarea lui Vladimir Putin, pentru crime de război în Ucraina. Reacția Rusiei

Curtea Penală Internațională cere arestarea lui Vladimir Putin, pentru crime de război în Ucraina. Reacția Rusiei Foto: arhiva INQUAM Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea Penală Internațională a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil pentru crime de război comise în Ucraina. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul comisarului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova. Reacția Rusiei nu a întârziat să apară...

Potrivit HotNews.ro, CPI a emis mandatul de arestare a lui Putin, la cererea procurorilor, sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

„Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă (în conformitate cu articolele 8(2)(a)(vii) și 8(2)(b)(viii) din Statutul de la Roma)”, arată comunicatul CPI, precizând că aceste infracțiuni ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean „cel puțin începând cu 24 februarie 2022”.

„Există motive întemeiate să se creadă că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru infracțiunile menționate anterior, (i) pentru că a comis actele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin alții (articolul 25(3)(a) din Statutul de la Roma) și (ii) pentru eșecul său de a exercita controlul în mod corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au săvârșit actele sau au permis săvârșirea acestora și care se aflau sub autoritatea și controlul efectivă a acestuia, în conformitate cu responsabilitatea superiorului (articolul 28 litera (b) din Statutul de la Roma)”, se arată în comunicatul citat.

CPI cere arestarea și în cazul comisarului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, în vârstă de 38 de ani.

„Doamna Maria Alekseyevna Lvova-Belova, născută la 25 octombrie 1984, comisar pentru drepturile copilului în biroul președintelui Federației Ruse, este responsabilă pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație. (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei către Federația Rusă (în conformitate cu articolele 8(2)(a)(vii) și 8(2)(b)(viii) din Statutul de la Roma). Infracțiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să se creadă că doamna Lvova-Belova poartă răspundere penală individuală pentru infracțiunile menționate mai sus, pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin altele (articolul 25 alineatul (3) litera (a) din Statutul de la Roma)”, notează CPI în comunicatul citat.

„Camera preliminară a II-a a considerat, pe baza cererilor Procuraturii din 22 februarie 2023, că există motive întemeiate pentru a crede că fiecare suspect poartă răspunderea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în prejudiciul copiilor ucraineni”, mai arată informarea.

Ce este tratatul de la Roma

HotNews.ro mai explică și că Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (denumit adesea Statutul Curții Penale Internaționale sau Statutul de la Roma) este tratatul care a instituit Curtea Penală Internațională adoptat în 1998 și intrat în vigoare în 2002.

Tribunalul internațional este responsabil pentru patru crime principale: genocid, crime împotriva umanității, crime de război și crime de agresiune. Numai că nici Ucraina și nici Rusia nu sunt state parte la Statutul de la Roma și nu au ratificat textul fondator.

„Rusia a semnat Statutul de la Roma în 2000, dar nu l-a ratificat niciodată pentru a deveni membru al CPI și, în cele din urmă, și-a retras semnătura în 2016”, explică HotNews.ro.

Cum a reacționat Moscova

De altfel, după ce CPI a făcut anunțul privind cererea de arestare, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zarahova, a scris pe Telegram că „Deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru țara noastră, inclusiv din punct de vedere juridic”.

„Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are nicio obligație în temeiul acestuia”, a spus Maria Zarahova, potrivit HotNews.ro.

Ce spune Ucraina

Și Kievul a reacționat la scurt timp după emiterea mandatului.

„Acesta este doar începutul”, a scris pe Telegram Andry Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, mai notează HotNews.ro.

De asemenea, mai mulți înalți oficiali ucraineni au lăudat decizia CPI, procurorul general al țării, Andrii Kostin, salutând-o drept o decizie „istorică pentru Ucraina și întregul sistem de drept internațional”.

Ce spun specialiștii

HotNews.ro explică și ce înseamnă decizia Curții Penale Internaționale.

„Dacă un stat pe teritoriul căruia se ascunde un criminal de război nu este parte la Statutul Curții Penale Internaționale, asta nu înseamnă că el nu poate deveni la un moment dat sau nu poate preda un criminal de război care se ascunde pe teritoriul său”, a precizat Răzvan Horațiu Radu, conferențiar la Facultatea de Drept a ASE și fost agent guvernamental al României la CEDO și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Modul în care este pus în executare un asemenea mandat ține de voința statelor care îi adăpostesc pe criminalii de război. Acestea decid dacă și când îi predau. În istoria Curții Penale Internaționale există situații de mandate de arestare în lipsă și de persoane puse ulterior la dispoziția Curții”, a mai spus Radu. Vezi explicațiile lui pe larg, aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
CT
Ai uitat de Bolșevici
Postat 18 Martie 2023, 21:59 de Sandu2100
Nu mai am nimic de adaugat.
“Forma de organizare are legătură, pt ca sovieticii au fost o uniune, nu ideologie, nu un guvern.” Corect, sovietici, nu rusi. Vezi, poti si tu.
Postat 18 Martie 2023, 21:46 de User anonimizat
excalibur
Roxin e conspiraționist, și ridica prea in slăvi neamul Dacic, minciuni multe ca si cum strămoșii noștri au fost miezul miezurilo. Minte, minte și tot minte. In pandemie a luat-o razna cu minciunile și se credea doctor, virusolog, om de știință. L-am urmărit dar mi-am dat seama rapid de el.
Postat 18 Martie 2023, 21:15 de Sandu2100
Citeste si arde
[ https://www.bitchute.com/video/NjBSYpeuv6BJ/ ] Hai, moderatorule, sterge repede... Da' pe Roxin poti sa-l lasi, nu? [ https://www.youtube.com/watch?v=XkBIobtR7wA ]
Postat 18 Martie 2023, 20:54 de excalibur
CT
Forma de organizare are legătură, pt ca sovieticii au fost o uniune, nu ideologie, nu un guvern. Propaganda se face ca nu înțelege sau cum ::::))))
Postat 18 Martie 2023, 20:33 de Sandu2100
richard
Legea e cu dedicație pt Rusi, cu siguranță nu se va aplica altor minorități, este o lege rasista dar e război acolo si se bat cu Rușii, care violeaza si omoară civili, nu pot exista legi doar pt Rusi. Dacă Ucraina castiga războiul cu siguranță această lege se va schimba, pt ca altfel nu are cum sa intre in clubul select, și se va face un referendum si atunci Rușii probabil o sa fie cea mai mica minoritate din Ucraina.
Postat 18 Martie 2023, 20:27 de Sandu2100
@sandu
ai scris = " Legea minorităților din Ucraina nu este împotriva tuturor minorităților, este împotriva unei minorități "te referi probabil la minoritatea rusa iar minoritatea romana este doar victime colaterala . dar este normal ca o tara sa dea o lege impotriva unei minoritati ? nu se cheama asta rasism si intoleranta ? poate chiar nazism considerand ce au facut nazistii cu evreii .Este acest rasism o valoare europeana ? cunosti alta tara din europa care da legi specifice impotriva unei minoritati ? poate rwanda dar e in africa .tie ti-ar place sa fii considerat cetatean de rangul 2 sau clasa inferioara doar pe motive etnice? intreaba si pe romanii din germania sau spania sau franta sau anglia care sant discriminati doar pentru ca nu vorbesc perfect limba tarii respective ? nu este asta si o ipocrizie , pe langa rasism si intoleranta ? adica in america si europa = nu ai voie sa discriminezi pe cineva pa baze etnice , religioase , culoare a pielii , sexuala sau de orientare sexuala dar daca esti rus atunci este OK sa discriminezi ! asa cum au facut nazistii care au convins germanii prin propaganda ca evreii sint de vina pentru tot ce se intimpla rau si ca este OK sa omori evrei ca asa va fi mai bine . Acum a venit randul rusilor .. si maine cine este la rand ? propaganda elimina umanismul din oameni instigandui la ura .asa ca hai sa lasam ura si propaganda si sa ne intoarcem la umanism si toleranta intre oameni .
Postat 18 Martie 2023, 17:43 de richard
Fara argumente sunt bune si nuantele…
Nu confund deloc, cand e convenabil politic, se face deosebire intre natie si ideologie, germani si nazisti/italieni si fascisti. Nu are nici o legatura forma de organizare, “uniunea”. Cand nu e convenabil politic, nu se face deosebire. Rusii sunt toti la fel, albi, rosii, taristi, bolsevici, stalinisti, sovietici, putinisti. Dubla balanta e in floare.
Postat 18 Martie 2023, 17:39 de User anonimizat
CT
Corect era sa spui ca a fost asasinat de Bolșevici, sper ca acum ai văzut adevarata față a Rusului. Tezaurul nu mai există.
Postat 18 Martie 2023, 13:58 de Sandu2100
Buna asta…
Pai taru rus “doar decat” a fost asasinat cu toata familia, ce aur sa ne returneze, preluasera bolsevicii puterea.
Postat 18 Martie 2023, 13:22 de User anonimizat
CT
Confunzi capra cu varza. Nu a existat niciodată Uniunea Nazista sau Fascista, Sovietică e o mare mica diferenta. Referitor la Rusi un singur noroc am avut cu ei acela de a recupera Transilvania, dar ne-a costat Moldova Basarabia, Cadrilaterul nu a fost al nostru. Si inca un noroc am avut cu Rusii acela de a " TUTE " armata Sovietică, suntem singura tara din lume care a făcut asta. Regele nostru a avut încredere in Țarul RUS, și unde e tezaurul ????
Postat 18 Martie 2023, 13:14 de Sandu2100
richard
Pai si Zelensky e Ruso-Evreu-Ucraina, Parker era in sprijinul Rușilor asa sa și terminat cariera ei, pt ca Dej oprise colonizarea României de către Rusi, și trimitera lor in Rusia. România si Ucraina nu a avut niciodată o relație bună pana la acest război, tocmai datorita faptului ca fost colonizata de Ruși. Era aproape sa avem soarta Ungariei in '56 sau a Cehoslovaciei in '68, dar in '68 Rusii erau la granițe, dar am avut noroc cu Pacepa si laserul lui Coandă :::::)))))) Legea minorităților din Ucraina nu este împotriva tuturor minorităților, este împotriva unei minorități. In cazul in care Ucraina castiga războiul, România are toate pârghiile sa se impuna in legea minorităților din Ucraina.
Postat 18 Martie 2023, 13:08 de Sandu2100
Fascinanta masinaria de like-uri/ dislike-uri…
Dai refresh la pagina si te trezesti cu zeci in plus sau minus. Vezi ca ai uitat sa-mi dai la al doilea comentariu, care e in concordanta cu primul. Am sesizat problema de luni de zile, mi se pare ridicola.
Postat 18 Martie 2023, 10:14 de User anonimizat
da
deci nu il apar pe putin si nu apar rusia . doar arat cum se contrazic curtea penala internationala si ONU . si cat sant de penibili in prostia lor .in plus rusia dar si SUA nici nu recunosc aceasta organizatie https://ro.wikipedia.org/wiki/Curtea_Penală_Internațională = "Până în mai 2004, 94 de țări au ratificat statutul tribunalului, printre care și România. Tratatul nu a fost nici semnat nici ratificat de câteva țări importante precum Statele Unite, Rusia, China, Israel și Irak. De fapt, Statele Unite și Israelul au semnat inițial tratatul însă au anunțat ulterior că își retrag semnătura "
Postat 18 Martie 2023, 07:47 de richard
da
1.Curtea Penală Internațională = " crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă " 2.ONU = 2.852 milioane de cetateni ucrainieni s-au refugiat in rusia ( inclusiv copii ) cine spune adevarul ? ONU ! pentru ca Ucraina a avut 8 milioane de cetateni ucrainieni = si acum mai are 5 milioane pentru ca aproape 3 milioane s-au refugiat in rusia . Simpla intrebare = de ce au fugit in rusia cetatenii ucrainieni ? pentru ca erau etnici rusi . Nu este clar ca ONU spune adevarul si Curtea Penală Internațională minte ?
Postat 18 Martie 2023, 07:38 de richard
Desigur, daca nu esti de aceeasi opinie, esti prostanac, propagandist…
Sovrom-urile au exploatat uraniul, ca reparatie de razboi, dupa ce am avut inteligenta idee de a merge (guvernul antonescian) pana la Stalingrad alaturi de nazisti (a nu se confunda cu germani). Desigur, scopul initial al Sovrom-urilor (sovieto-romana) era reconstructia tarii, fiind ratificate de Tratatul de la Paris (aici nu a contat autodeterminarea). Societatile astea au existat pana dupa moartea lui Stalin. Restul, nici nu vreau sa aprofundez. Locul asta, spatiul virtual, a ramas la fel de neplacut, pentru unii cat si pentru altii. Daca am fi mai toleranti la alte opinii, ar fi mai constructiv. Dar e mai simplu asa, daca nu esti de opinia mea, esti prost, propagandist, postac. Bref, slavesti pe altii. Gresit, dar ce mai conteaza…
Postat 18 Martie 2023, 06:43 de User anonimizat
Ne meritam soarta de popor vesnic furat si prostit
Bai, sunt socat! Nu vb de ucraina, sa vb de rusi. Au ajutat vreodata rusii pe cineva din drag de ajutor si nu pentru a-i jefui? Ce ajutor au dat rusii romanilor? Uraniul de la Baita e un exemplu, ne-au scapat de el. Hai sa vedem partea reala relatata de cei ce au lucrat acolo si nu au fost membri de partid sau securisti: nu aveau voie sa intre in magazinele rusesti din stei, cica primeau salarii mai mari, parte din bani nu puteau fi folositi, dar nu aveau voie sa "cante" ceva ca erau tot timpul informatori in jurul lor. Oamenii erau mintiti asupra ceea ce exploateaza ca sa nu fie speriati de radiatii. 2. Pauker e rusoaica deghizata in evreica. Unde e ajutorul rusilor? In faptul ca ne-au dus aurul la ei si nu vor returnarea lui? 3. Bucovina de nord a ajuns la ucrainieni prin anexarea de armata sovietica si prin Ribentrop-Molotov (Molotov era..... RUS!!!). Rusii, acei orci, victime, tot mapamondul aproape ii condamna pentru mii de victime, si vin unii si ii ridica la rang de sfinti. Skripal oare ce mai face? Navalnii e tot inchis ca a zis impotriva lui orcul suprem? Dar sute sau chiar mii cazuti de la geam sau care faceau brusc febra de la un ceai? Gulagurile au fost/sunt tabere balneo-climaterice doar, nu? Pai daca o luati asa si fascistii au facut bine, nu? NU!!! Puneti mana pe carte si lasati social media, posturile tv, propaganda! Vreau sa zica unul ca a fost bine cu sovieticii dar la care nu era ma-sa / tac-so securist, membru de partid, informator sau alta specie de jeg social. Hai cu nume si prenume ca putem verifica azi. Mi-e scarba de voi si de natia asta de nimic! Auzi ma, in 2023 sa tii partea rusilor. O fi facut multe mizerii si ucrainienii, nu zic nu, dar legea internationala garanteaza granite. Orcii acuma sunt justitiari si fac ei legea? Or sa si-o ia inapoi urat de tot, deja nu mai pot calca in UE, cine ii ajuta or sa aiba parte de alte sanctiuni. China incet incet plange dupa restrictiile impuse, alte tari fabrica semiconductori deja la capacitate mare plus superior calitativ chinezilor. Remember bin laden? Chiar mai sunt oameni care cred ca americanii l-au cautat 7 ani? Au asteptat sa mai faca ceva, sa adune file la dosar si apoi au mers peste el si i-au cantat "serenata" lui cutugno (alt mare admirator al rusilor) cu m4 la ureche. Armata rusa e din orci, forta bruta, 0 intelect, marionete intr-o masina de tocat oameni, tehnologie "nema"(va tot place rusnaca). Putin ar putea fi eliminat in sub o saptamana si rusia sa dispara ca tara doar cu putere americana (si nu, nu sunt de partea americanilor, ii consider si pe ei un popor de inculti in marea lor parte), fara NATO. Ma bucur ca marile companii se retrag din orc-land si sper in scurt timp sa ii vad asemeni coreei de nord (acolo nu adulati?, e practic acelasi lucru, doar ca aia sunt inconjurati complet si se umfla biscuitii in ei 3 minute dupa care o luna stau sub pamant). Mi-as mai dori ca accesul la internet/tv sa fie condiționat de un anumit IQ, vorba aia, pana sa fie internet stia doar familia ca esti prost, acuma stiu toti! Tara de kk e facuta de oamenii de kk care voteaza acelasi kk ani la rand! Si oamenii de kk apoi se plang in spatele unui pseudonim cat de kk e tara asta. Pwntru ca sunteti in noaptea mintii, noapte-n bezna! Treziti-va in m masii odata, scoateti-va capul din dos, spalati rahatul de pe ochi si din nas si recapatati-va simturile, ca inteligenta e pierduta in mare parte.
Postat 18 Martie 2023, 05:45 de poiu
Alandala…
Fascinant cum se face deosebire intre germani si nazisti, italieni si fascisti, dar niciodata intre rusi si sovietici, mai ales intre rusi si stalinisti. Fara rusi nu am fi avut independenta fata de Inalta Poarta, sa nu mai vorbim de ajutorul din primul razboi mondial (de astea nu isi mai aminteste nimeni). Nu se face deosebire intre armata alba si cea rosie, cea tarista si cea bolsevica. Rusia tarista a fost un aliat al nostru, cel putin in istoria recenta. Istoria are multe fatete, nu se povesteste dupa ureche. In rest, nu imi place Putin, cum nu imi place Biden, adevaratii responsabili pentru ce se intampla acum. Daca Putin e tocat de propaganda occidentala, tot aceasta il spala pe Biden. E trist ca putina media il mai critica pe Biden/americani, desi starea americanului nu-l face apt pentru o situatie atat de complexa, desi americanii sunt politistii planetei invocand paradoxal autodeterminarea (creatia unui presedinte american). Cat despre Zelinschi, dupa ce le canta rusilor la revelioane, ce mai e de spus? O marioneta, una agresiva prin santajul constant ce il face la adresa Europei si NATO. Bref, intre un rus si un ucrainean as prefera sa nu aleg nici unul, repet: nici unul, dar totusi parca rusul e previzibil, sti la ce sa te astepti, ucraineanul…
Postat 18 Martie 2023, 04:15 de User anonimizat
@sandu
la fantana alba nu armata rusa a tras ci armata sovietica care da = a fost plina de rusi dar si de ucraineni si alte minoritati din lagarul comunist . Ce zici de Ana pauker ? a fost rusoaica sau evreica ? doar un exemplu !ce a fost atunci = a fost atunci . ce este acum = sa fim oameni si sa fim toleranti cu toti oamenii nu asa cum face Ucraina . Doar gandeste cat a ajutat romania pe ucraina in ultimul an si cum a raspuns ucraina = au dat o lege a minoritatilor in toamna anului trecut care discrimineaza minoritatile inclusiv pe cea romana. asta dupa ce romania a cerut ucrainei sa dea aceleasi drepturi minoritatii romane ca si drepturile pe care romania le da minoritatii ucrainiene din romania . zele si ucraina au promis asta si apoi nu s-au tinut de cuvant = fara rusine !! la fel cum au semnat tratatul de pace cu rusia din 2015 si apoi l-au incalcat fara rusine= te miri ca rusia a atacat ucraina cand a vazut ca ucraina nu a respectat tratul de pace ?Romania ar trebui sa fie neutra in acest razboi pentru ca nici rusia si nici ucraina nu s-au dovedit a ne fi prieteni .
Postat 17 Martie 2023, 23:43 de richard
Referitor la Stalin
Au facu si Austro-Hungarii la fel cu Matei, au pus unul de alta etnie sa mai calmeze spiritele într-o lume a naționalismului, rasismului si discriminării.
Postat 17 Martie 2023, 23:41 de Sandu2100
richard
Da ce ar trebui sa-i respectăm pt ca au omorât Romani?? Ideea e ca dacă Ucraina vrea in lumea civilizata trebuie sa respecte minoritățile. Fratele bunicului a fost la Fântâna Albă, și a spus ca Rusii au tras. In Rus nu poti sa ai incredere, e greu sa scoți Rușii din Ucraina, Dej si Ceaușescu au reușit asta, înainte sa fim colonazati.
Postat 17 Martie 2023, 23:25 de Sandu2100
@sandu
vrei sa spui ca este OK sa uram si sa omoram rusi pentru ceea ce au facut stramosii lor cu stramosii nostri acum 80 de ani ? uiti ca stalin a fost din georgia ? si ca armata sovietica a fost plina de ucrainieni ? la fel si partidul comunist a fost plin de ucrainieni ? vrei sa spui ca tu ca roman esti de acord cu discriminarea romanilor din bucovina de catre majoritatea ucrainiana ?
Postat 17 Martie 2023, 22:02 de richard
richard
Ucraina e formată din minorități, din teritorii furate de Ruși ( Stalin ) . Imi place ca Rușii se luptă cu Rușii. Si in Moldova sunt Ruși, pt ca Stalin a bagat Românii in vagoane de animale via Siberia, Novosibirsk, Yakutia, apoi a colonizat Moldova cu cei mai prostalai Ruși.
Postat 17 Martie 2023, 21:47 de Sandu2100
da
povesti de adormit copiii ! daca va uitati pe site-ul UNHCR=Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați(https://data.unhcr.org/en/situations/ukraine) 2.852.000 refugiati au fugit in rusia fata de 2.646.000 refugiati in europa . Intrebare = de ce au fugit ucrainienii in rusia ? pentru ca sant cetateni ucrainieni de etnie rusa . inainte de razboi erau 8 milioane de etnici rusi in ucraina in special in donbas si crimeea . acum au ramas 5 milioane . intre cele 2,8 milioane de ucrainieni de etnie rusa = normal ca au fost si copii .Asta se ascunde in romania si europa = faptul ca in ucraina exista minoritati = rusa , romana si maghiara .Si faptul ca ucraina discrimineaza in mod grav minoritatile inclusiv pe cea romana . Daca ucraina isi respecta minoritatile asa cum fac tarile din europa care au valori europene reale = acest razboi nu ar fi existat.Sper ca nu o sa ziceti ca agentia natiunilor unite (ONU) minte !
Postat 17 Martie 2023, 21:35 de richard
Nu paseste el in țări ale tratatului de la Roma
Nici macar nu o sa zboare pe acolo.
Postat 17 Martie 2023, 19:49 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON