URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Decembrie 2014, 09:00

Vremea de Crăciun. 24 decembrie, cea mai caldă zi din iarnă până acum

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea se incalzeste pana miercuri, 24 decembrie, cand vom avea cea mai calduroasa zi: se vor atinge maxime de 4 grade in Transilvania si 18 grade in Dealurile Olteniei si ale Munteniei. In ziua de Craciun, temperaturile scad putin, insa va fi in continuare cald.

Meda Andrei, meteorologul de serviciu de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a explicat pentru HotNews.ro cum va arata vremea de Craciun si in urmatoarele saptamani. Tendinta este de crestere a temperaturilor pana miercuri, 24 decembrie. "Cel mai cald o sa fie miercuri, cand se vor atinge maxime de 4 grade in Transilvania si 18 grade in Dealurile Olteniei si ale Munteniei. Deci vom avea aici 18 grade, fata de 3-4 grade cat este media normala pentru aceasta perioada. Precipitatiile vor fi nesemnificative, va fi frumos si foarte cald. La Bucuresti, pe 24 decembrie vor fi 15-16 grade", a declarat aceasta.

Explicatia pentru temperaturile ridicate pe care le vom inregistra miercuri este urmatoarea: avem de-a face cu un aer cald dinspre sud-vest, circulatia aerului se face dinspre latitudini sudice. In zona Romaniei avem o presiune ridicata, deci toate sistemele noroase vor fi limitate, aceasta presiune actioneaza ca un baraj in fata norilor, a explicat pentru HotNews.ro meteorologul Meda Andrei.

Pe 25 decembrie scad putin temperaturile, dar in continuare va fi cald, cu maxime intre 5 si 14 grade, in general. Specialistul ANM precizeaza ca precipitatiile isi fac aparitia in 25 decembrie, dar vor fi pe spatii mici, ploi la inceput, apoi posibile lapovite si noaptea fulguieli. Este vorba despre precipitatii slabe, care se vor inregistra in noaptea dinspre 25 catre 26 decembrie.

La munte, pe 25 decembrie pe spatii mici vor fi precipitatii, mai ales lapovita si noaptea fulguieli. Pe 25 va fi vreme frumoasa si placuta. La Bucuresti vor fi 11-12 grade Celsius, in masura in care media pentru aceasta perioada este de 2 grade.

Pe 26 decembrie, situatia se schimba: se raceste, pentru ca va patrunde un aer foarte rece dinspre nordul si centrul continentului, a explicat pentru HotNews.ro meteorologul Meda Andrei. Temperaturile nu mai trec de 7 grade Celsius nicaieri, revenind la mediile normale. Maximele vor fi intre -1 si 7 grade, valori termice apropiate de normal.

Precipitatiile se extind in jumatatea de sud a tarii si la inceput vor fi mixte (asta insemnand ca va fi cand ploaie, cand lapovita, se pot transforma si in fulguieli), apoi noaptea vor fi ninsori. Potrivit meteorologului, desi vom avea un curent de aer rece, temperaturile ridicate din zilele anterioare fac ca primele precipitatii sa fie sub forma de ploi si abia apoi ele sa se transforme in ninsoare, inclusiv la Bucuresti. In rest, vor fi ninsori slabe, pe spatii restranse.

Se raceste vremea, pe 26 decembrie, si in Bucuresti. Aici nu vor fi mai mult de 5 grade Celsius si la inceput vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, dupa care va ninge, probabil in noaptea dinspre 26 spre 27, a declarat pentru HotNews.ro specialistul ANM.

Potrivit meteorologului, "ca tendinta pentru finalul saptamanii, avem vreme rece pe 27 decembrie, dupa care incep sa creasca usor temperaturile, iar probabilitatea de precipitatii mixte o sa fie mai mare in sud si sud-vest".

In Bucuresti, din 28 decembrie se incalzeste usor si vor fi conditii de precipitatii mixte in zilele de 28-29-30 decembrie. Pentru saptamana viitoare nu vor fi variatii importante de temperatura. Vor fi intre 0 si 7 grade Celsius, dar posibil in anumite zone sa fie temperaturi si mai mari, dar nu vor mai fi variatii atat de mari de temperatura si o sa fie valori usor peste normale, a declarat Meda Andrei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON