URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2017, 11:05

Cum poţi să te păzeşti de atacul cibernetic care a afectat 200.000 de companii în 150 de ţări: Dava Solutions, soluţie sigură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Te-a șocat vestea mega atacului cibernetic care a afectat 200.000 de companii în 150 de țări? Ar fi bine să iei măsuri!

ESET a publicat încă din ianuarie 2015 o listă cu sfaturi de care să ţii cont în prevenirea acestora.

Spre exemplu, o strategie care învinge orice atac ransomware, indiferent cât este de eficient, este să faci o copie de rezervă a datelor importante, actualizată în mod regulat.

Dacă eşti atacat cu ransomware poţi pierde documentul început în această dimineaţă, dar poţi restaura oricând fişierele importante într-o variantă anterioară.

Firma Dava vă poate oferi soluţii de backup profesionale la preţuri foarte avantajoase începând de la 5 euro pe lună.

Pentru detalii ne puteţi contacta prin email la info@davasolutions.ro sau la telefon: 0359.424.662 mobil: 0723.221.512

Iată câteva informaţii referitoare la atacurile informatice din ultima perioadă.

Atacul cu ransomware WannaCry (WannaDecryptor) este un atac cibernetic în desfăşurare, care vizează sistemul de operare Microsoft Windows.

Atacul a început vineri, 12 mai 2017, şi a infectat peste 230.000 de calculatoare din 150 de ţări, software-ul cerând o răscumpărare printr-un mesaj tradus în 28 de limbi. Acest atac a fost descris de către Europol ca fiind la o scară fără precedent.

Ransomware este o ameninţare informatică devastatoare. Ca efect, îţi blochează computerul şi nu mai primeşti acces la documente decât când plăteşti. Atacul a afectat Telefónica (o companie de telefonie din Spania) şi alte mari companii, precum şi unele părţi din National Health Service (NHS) din Regatul Unit, FedEx, Deutsche Bahn şi alte companii mari. În acelaşi timp, au fost atacate ţinte din 99 de alte ţări.

Ca şi alte atacuri de tip ransomware, acesta se răspândeşte prin e-mailuri dar utilizează şi exploitul EternalBlue şi backdoorul DoublePulsar, dezvoltate de Agenţia de Securitate Naţională SUA, răspândindu-se printr-o reţea în care nu sunt instalate actualizări de securitate recente, infectând direct orice sistem expus.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON