URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2021, 12:11

Coaliţie anti-Horvath: Preşedintele Coaliţiei Rogerius, acuzat că ia decizii de unul singur

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cunoscut critic al Primăriei Oradea, preşedintele Coaliţiei Rogerius, Ioan Horvath (foto), a ajuns la rândul său contestat. Câţiva locatari din Asociaţia de proprietari Şelimbărului nr. 1, pe care Horvath o conduce de decenii, s-au plâns lui Bihorel că omul tratează asociaţia ca pe feuda proprie.

Oamenii s-au enervat când au aflat din ziar că preşedintele nu vrea să semneze contractul cu RER Vest, iar ei vor fi obligaţi să plătească taxa de salubritate impusă de Primărie, în valoare lunară de 27,5 lei pe persoană.

Locatarii spun că asociaţia n-a organizat nicio întâlnire în care să dezbată problema, ci Horvath a hotărât de unul singur, chit că ei vor fi cei care vor scoate banii din buzunare.

Nici n-ar fi pentru prima oară când preşedintele intră în conflict cu vecinii. Anul trecut, după ce, brusc, a refuzat să mai plătească chirie locatarilor din scara în care asociaţia îşi are sediul, iar oamenii i-au reproşat asta, Horvath i-a dat pe şase dintre ei în judecată, pe motiv că l-au calomniat, fiind reprezentat în instanţă, culmea, de avocata asociaţiei, pe care toţi locatarii o plătesc.

Zilele trecute, Judecătoria Oradea i-a respins acţiunea şi l-a obligat ca, în solidar cu asociaţia, să plătească cheltuielile de judecată vecinilor pe care i-a purtat prin instanţă.

N-ar fi, aşadar, de mirare ca respectivii şase să ajungă să-şi plătească singuri daunele...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Urmare
Piesa de teatru se numeste: Orasul fara avocati de Nicola Manzani daca nu e sters link-ul puteti asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=HMMGou8dhIE
Postat 22 Iunie 2021, 20:12 de nihil
asta
ca sa vedem de unde se impute problema alegerilor. Cine l-a votat pe ala sef de asociatii si pe ce considerente? Am impresia ca totusi e agreat de multi proprietari din moment ce e inca sef(la asociatii de proprietari nu e musai sa faci alegeri la mandat, poti sa-l bati oricand te enerveaza). In orice caz, asociatiile mari pot fi fragmentate pana la nivel de bloc. Cei care nu sunt de acord cu atitudinea 'poitash'-lui pot sa faca alta asociatie. iar avocata aia e de rasul pamantului, as lua-o la scuipati. Cum reprezinti un cetatean in atacul lui impotriva unui alt cetatean pe care i-l aperi in cadrul asociatiei din care face parte? De ce o lasa deontologia sa faca asa ceva? Am auzit la radio o piesa de teatru cu un avocat care a ajuns intr-un oras de provincie unde nimeni nu avea probleme cu nimeni sau cand aveau si-o rezolvau intre ei amiabil. Intr-un an i-a facut pe toti sa se dea in judecata si el i-i reprezenta pe toti... i-i mergea bine in timp ce toti au ramas lefteri dandu-se in judecata prin el. Ar trebui ca cei dati in judecata sa angajeze avocat aceiasi persoana sa ne uitam la un film cu brosti. Cum o cheama pe d-na avocat?
Postat 22 Iunie 2021, 20:06 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON