URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici bine nu s-au stins ecourile alegerilor locale, că deja zgomotul picamerelor redevine dominant. Cei care credeau că a venit vremea panseluțelor și a ștaifului să facă bine să citească planurile de viitor ale noului și totodată vechiului primar, Florin Birta.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
13 Martie 2022, 17:45

Bravo, Marius! Un tenismen cu origini în Bihor a câștigat turneul ITF din Portugalia

Bravo, Marius! Un tenismen cu origini în Bihor a câștigat turneul ITF din Portugalia (sursa foto: Instagram)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tenismenul Marius Copil a câștigat, duminică, turneul ITF de la Portimao, Portugalia, după ce l-a învins în finală pe rusul Alexey Vatutin, scrie hotnews.ro.

Sportivul cu origini în Bihor a fost considerat principalul favorit al competiției și s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-2.

În acest turneu, dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, Marius Copil (260 ATP) a mai trecut de germanul Sebastian Fanselow (349 ATP), austriacul Maximilian Neuchrist (493 ATP), brazilianul Gabriel Decamps (385 ATP) și olandezul Gijs Brouwer (339 ATP).

Fără titlu ATP în palmares, Marius Copil a mai câștigat turneele Futures din România (2007, 2008) și Guatemala (2010) și s-a impus la competițiile Challenger de la Kazan (2011), Quimper (2013) și Budapesta (2016).

Pe 28 ianuarie 2019, Marius Copil se afla pe locul 56 în ierarhia ATP (cea mai bună clasare din carieră). Sportivul a câștigat 2.627.637 de dolari din tenis.

Tenismenul locuiește în Arad, însă tatăl lui, Jean Copil, s-a născut în Bihor, în satul Hotar, de lângă Aleșd. Fost rugbyst în prima divizie, la Universitatea Timişoara şi Gloria Arad, Jean Copil s-a stabilit în Arad, unde a început câteva afaceri. "Eu tot timpul mă laud că sunt bihorean, iar când sunt în România încerc să ajung şi la Oradea, pentru a-mi vedea prietenii", mărturisea tenismenul în trecut, cu toate că n-a locuit niciodată în Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6464 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON