URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Iunie 2024, 10:35

Va fi liniște în Oradea?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nici bine nu s-au stins ecourile alegerilor locale, că deja zgomotul picamerelor redevine dominant. Cei care credeau că a venit vremea panseluțelor și a ștaifului să facă bine să citească planurile de viitor ale noului și totodată vechiului primar, Florin Birta.

Mandatul care va începe e sub spectrul mulțimii de pasaje, sub și supraterane. Acestea nu sunt în sine o problemă pentru administrație, edilii au demonstrat că pot gestiona onorabil asemenea investiții. În schimb, sunt o problemă pentru orădeni, care din nou vor trebui să facă giumbușlucuri în trafic până se repornește circulația pe străzile aflate în șantier.

Marea problemă a aleșilor nu este să realizeze cât mai multe pasaje sau drumuri, ci să le inaugureze cât mai repede. Pentru asta, însă, e nevoie de constructori destoinici.

De mai bine de un an o firmă se chinuie să lărgească strada Meșteșugarilor de la două la patru benzi și încă suntem la faza finisajelor. În schimb, un alt constructor a mărit, e drept, doar cu o bandă în plus, Calea Aradului, iar lucrarea i-a luat puțin peste o lună. Sigur, Meșteșugarilor e o stradă mai lungă, dar acolo circulația a fost oprită, pe Aradului s-a lucrat sub trafic.

Degeaba se plâng unii constructori locali că au apărut pe piață firme de afară care le iau pâinea de la gură. Pe beneficiari, adică pe orădeni, cei care până la urmă dau banul, îi interesează mai puțin originea șantieriștilor și mai mult timpul în care calvarul se sfârșește.

Pasajul Decebal - Vladimirescu este primul pe țeavă. Circulația auto și cea a tramvaielor vor fi oprite. Nu putem face omletă fără să spargem ouăle, dar să sperăm, totuși, că „bucătarul” se va mișca foarte repede, iar de la toamnă măcar tramvaiele vor circula normal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Moderatorule, ești pe lângă "subject".
"Enunțurile" mele nu trebuie argumentate în mass-media ... ele conțin din start soluții la "object". Reia comentariile mele dacă chiar vrei să descoperi argumente. Politica este "știința guvernării" ... dar edilii tăi sunt strict "administrativi" și de decor.
Postat 19 Iunie 2024, 12:51 de KP
RE: Moderatorule, ești pe lângă "subject".
Dacă ești în stare, combate-i cu argumente logice, coerente, cum au fost cele ale lui Musti pe tema problemelor ridicate de pasaj. Noi nu avem ce să „reluăm” comentariile tale, nu cumva vrei să te și transformăm în personaj? Nu ai decât să repeți, dacă ai idei valoroase de transmis posterității :)
Postat 19 Iunie 2024, 18:05 de Moderator
Re: Moderator.
Vedem adeseori prin textele "gazetelelor de partid" informații de genul: "S-au desprins plăcile de pavaj din P-ța Unirii, din cauza căldurii excesive" sau "... frigului și zăpezii înghețate în timpul iernii (aprox). Din cauza căldurii sau gerului, nu din cauza faptului că au fost prost montate sau având o calitate îndoielnică, nu-i așa? Așadar, ce moderezi Moderatorule? Te confunzi cumva cu vreunul dintre aplaudacii celei mai ignorante administrații publice locale din istoria post-decembristă din Oradea? De ce răspunzi la o opinie personală și argumentată? Simți și te doare faptul că "minciuna are picioare scurte" și că sintagma "merge și așa" se potrivește ca o mănușă pentru edilii ultimilor ani? Oricum de ce îți e frică nu scapi.
Postat 19 Iunie 2024, 06:34 de KP
RE: Re: Moderator.
Tu în general doar enunți, nu argumentezi. Dai verdicte sau pui catalogări, multe la limita decenței, dar argumente mai puține. Și în plus ești „unidirecțional” :)
Postat 19 Iunie 2024, 12:20 de Moderator
Aflarăm o noutate de la Bihoreanul, că "edilii au demonstrat că pot gestiona onorabil asemenea investiții".
Exact pe dos stă treaba. Edilii orădeni, tot atât de specialiști în urbanism precum jurnaliștii gazetei de partid, pun în aplicare în mod total dezorganizat, haotic chiar, proiecte de o calitate vecină cu penibilitatea. Lucrările sunt făcute pe baza unor concepte de un tembelism evident ... astfel că vedem trăznăi fără egal atât din punct de vedere urbanistic și la grămadă, cât mai ales niște costuri dublate sau triplate, prin extensii inutile care lovesc direct în buzunarele contribuabililor, mai ales pe termen mediu și lung. Municipalitatea nu are urbaniști cu capul pe umeri, cu doar niște imitații ... așa cum nu are nici diriginți de șantier competenți și nici manageri profesioniști pentru proiecte. Iar proiectanții angajați prin diverse contracte sunt mediocri prin definiție.
Postat 18 Iunie 2024, 21:30 de KP
RE: Aflarăm o noutate de la Bihoreanul, că "edilii au demonstrat că pot gestiona onorabil asemenea investiții".
Și te pomenești că singurul priceput din orașul ăsta ești tu. În toate domeniile, evident... Rău trebuie că te-a atins administrația asta, cu vreun șut în fund, de ai strâns atâta ură în tine :)
Postat 18 Iunie 2024, 22:27 de Moderator
Păi...
... nu au zis că șantierul va fi pe durata vacanței????? Să le zică careva că suntem în 18 iunie și ei nu au nici măcar organizarea de șantier... Domnu' Primar!?!?!?!? Poate vă faceți drum prin zonă sa vedeți ce pustie este....
Postat 18 Iunie 2024, 14:55 de Taxi-driver
Pe lângă astea
Mai trebuie probabil 3 pasaje in Oradea.
Postat 18 Iunie 2024, 12:24 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON