URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2016, 14:11

Anchetă extinsă de DNA în dosarul morții poliţistului Gigină: Patronul firmei care a săpat groapa este suspect, alături de Oprea

Anchetă extinsă de DNA în dosarul morții poliţistului Gigină: Patronul firmei care a săpat groapa este suspect, alături de Oprea sursa foto: adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

DNA extinde ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, cel care a căzut cu motocicleta într-o groapă şi a decedat, în timp ce deschidea coloana oficială a fostului ministru de interne Gabriel Oprea.

Petre Mazilu, patronul firmei General MPM Impex SRL, societate care a săpat groapa în care a căzut cu motocicleta Bogdan Gigină, s-a prezentat miercuri la DNA în calitate de suspect, el afirmând că semnalizările în zonă, la acel moment, au fost făcute corect, iar, în opinia sa, o mare parte din vină a avut-o şi tânărul poliţist. 

''Semnalizările au fost corecte, se ştia de groapă, s-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră a trecut o delegaţie, era a preşedintelui. Deci nu se poate spune că nu a fost semnalizată corect. (...) Erau două lămpi. (...) Eu zic că s-a respectat întru totul legea în ceea ce priveşte semnalizarea gropilor. (...) La câţiva metri, nu aş putea să precizez cu exactitate, dar erau semnale luminoase şi semne de presemnalizare cât ne-a putut permite să nu încurcăm intersecţia, era foarte aproape şi nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri, în niciun caz. Nicăieri nu scrie că la 200 de metri în oraş'', a spus Mazilu, la sediul DNA, potrivit Agerpres.

Mazilu le-a povestit jurnaliştilor că a fost chemat miercuri la DNA ca suspect, pentru acuzaţia că nu au fost semnale reflectorizante şi că nu ar fi respectat cei 240 de metri de presemnalizare. "Câteodată în viaţă eşti vinovat numai că exişti, nu că ai o vină anume. Din toate punctele de vedere eu cred că a fost semnalizată corectă şi a rămas semnalizată încă două zile cât au mai durat lucrările'', a arătat el. 

Întrebat a cui a fost responsabilitatea în acest caz, el a răspuns:

 ''N-aş putea să mă pronunţ. Probabil că o mare vină o are şi tânărul şi păcat că a murit aşa de tânăr. (...) Din neatenţie, probabil, a dânsului. Din câte am înţeles i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condiţiilor meteo. (...) El ştia de ea (n.r. de groapă) când a ajuns acolo, în intersecţie, din informaţii, erau doi poliţişti care restricţionau circulaţia în momentul trecerii coloanei'', a menţionat Mazilu.

Tot miercuri, la DNA s-a prezentat şi fostul ministru de interne Gabriel Oprea, care nu a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Pe de altă parte, familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în acest dosar cerând daune de trei milioane de euro.

Accidentul s-a produs în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19, agentul suferind o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractura craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea, au arătat procurorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON