URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2018, 16:51

A început Salonul Millésime: E raiul iubitorilor de vinuri, în Cetatea Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt aşteptaţi în acest weekend la Cetate, unde, vineri, la ora 14, s-a deschis prima ediţie a Salonului Vinurilor Millésime, care a adus la Oradea 26 de expozanţi, crame şi importatori, cu peste 200 de vinuri, din soiuri precum merlot, cabernet sauvignon, fetească neagră, cadarcă, sauvignon blanc, pinot noir, cele mai multe realizate din podgorii româneşti.

Salonul este organizat şi găzduit de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, condusă de cunoscutul enolog orădean Dorin Popa.

În corpul L al fortăreţei au fost amenajate standuri ale celor 22 de producători şi 4 importatori de vinuri. Aceştia au adus cu ei selecţii din vinuri albe, roze şi roşii, dintr-un soi sau cupaje din mai multe soiuri, ale căror poveşti le prezintă tuturor curioşilor. Vizitatorii descoperă şi cum trebuie băute vinurile prezentate în Salonul Millésime.

La eveniment sunt reprezentate toate regiunile viticole ale ţării, expozanţi fiind Casa de vinuri Cotnari, Crama Oprişor, Jidvei, Alira, Histria, Thesaurus, Fort Silvan, Balla Géza, Liliac, Crama Aramic, Lechburg, Jelna, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Bauer, Prince Ştirbey, Avincis, Davino, Licorna Winehouse, Viile Metamorfosis, Amfiteatrul Vitis, Gramma, Domeniul Vlădoi, A Wine, Premium Drinks, Wine Point şi Degustă Moldova.

La standul Cramei Vitis, orădenii descoperă vinuri care rezultă dintr-o podgorie destul de nouă şi mică, de 16 hectare, situată în Dealu Mare. Vinurile sunt din două game, Zaiafet, cu vinuri mai uşoare, fructate, respectiv Aristocrat, cu vinuri alese, uşor baricate, adică ţinute în butoaie.

La standul Cramei Oprişor, vizitatorii pot găsi vinuri albe din gama Caloian, precum şi vinul roşu Dragaica Roşie, un cupaj din cabernet sauvignon, merlot, pinot noir şi shiraz din Dealurile Munteniei şi Olteniei.

Cei care vizitează Salonului Vinurilor Millésime primesc câte o brăţară şi câte un carneţel cu detalii despre salon, respectiv cu o listă a tuturor vinurilor prezente, astfel încât să-şi poată nota impresii despre acestea.

Salonul este deschis vineri până la ora 20. Sâmbătă şi duminică, acesta va fi deschis între orele 12 şi 20. Pentru o zi, biletul costă 50 lei, iar pentru toate cele trei zile 125 lei.

Pe parcursul unei zile, cei care şi-au cumpărat bilete pot să revină de câte ori doresc. De asemenea, lângă salon a fost deschis un stand cu gustări al restaurantului MEATic.

Separat, într-un alt corp al Cetăţii, pentru cei pasionaţi, se organiează vineri, sâmbătă şi duminică masterclass-uri cu invitaţi de seamă din lumea vinurilor, preţul unui bilet de acces fiind între 50 şi 100 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pentru Citizen
Pentru că poți să încerci peste 200 de vinuri... lucrurile de calitate costa...
Postat 09 Iunie 2018, 11:18 de TanarSiNelinistit
@Neutryno
Oare ce se da "de pomana" la acest salon..????
Postat 09 Iunie 2018, 00:00 de Citizen
Uite si motivul
Ca sa nu intre votantii de stanga; adica aia care s-au obisnuit sa ia totul de pomana.
Postat 08 Iunie 2018, 21:59 de Neutryno
Made in Romania
Oare ,de ce sa ceri 50-125 RON numai pentru intrare...?
Postat 08 Iunie 2018, 19:31 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON