URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2021, 12:31

A fost găsit mort pe marginea drumului după ce, infectat fiind cu Covid, a fugit din spital

A fost găsit mort pe marginea drumului după ce, infectat fiind cu Covid, a fugit din spital (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din judeţul Vaslui a fost găsit mort pe marginea unui drum, după ce a fugit din spitalul unde era tratat pentru infecţia cu Covid-19. Acesta a mers pe jos circa 16 kilometri, deşi se afla în stare gravă, având plămânii afectaţi în proporţie de 15%.

Găsit pe marginea drumului

Bărbatul în vârstă de 64 de ani, care locuia în comuna Micleşti, a ajuns la Spitalul Judeţean din Vaslui pe 21 octombrie, notează site-ul Libertatea.ro.

"Pacientul a fost adus cu ambulanţa. I s-au efectuat două teste rapide în UPU, al căror rezultat nu a fost concludent. Apoi i s-a făcut şi test PCR al cărui rezultat a confirmat că este pozitiv. A fost internat în Unitatea de Primiri Urgenţe, deoarece pe secţie nu era niciun loc liber. I s-a dat tratament în UPU", a declarat, pentru sursa citată, managerul spitalului din Vaslui, Ana Rinder.

Starea de sănătate a bărbatului nu era bună, medicii stabilind că avea plămânii afectaţi în proporţie de 15%.

După doar două zile de la internare, timp în care a primit tratament, pe 23 octombrie, cadrele medicale au descoperit că acesta a dispărut.

Unitatea spitalicească a sesizat Poliţia, iar după mai multe ore pacientul a fost găsit decedat pe marginea unui drum, la circa 16 kilometri de spital. Acesta se afla pe şoseaua care duce spre localitatea sa de domiciliu, până la care mai avea de mers 10 kilometri. 

"Un participant la trafic a anunţat la 112 că pe raza comunei Soleşti, pe marginea drumului este căzută o persoană, posibil decedată. Un echipaj de la Ambulanţă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că bărbatul nu mai prezenta semne vitale, constatând decesul", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui, Mihaela Manoliu, pentru sursa citată.

În cauză, agenţii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, excluzând însă ipoteza unui accident rutier, deoarece trupul nu prezenta leziuni.

Se întâmplă des

Situaţia nu este una singulară. Cadrele medicale de la UPU Vaslui au mai avut de-a face cu pacienţi Covid care au fugit din spital, majoritatea dorind să meargă acasă.

"Chiar ieri (n.r. marţi) am anunţat dispariţia unui alt pacient Covid, care a plecat fără acordul cadrelor medicale. Iniţial, a fost întors din drum de către cei la pază, însă ulterior a reuşit să plece din spital fără să fie văzut", a spus managerul spitalului din Vaslui.

Numărul pacienţilor cu Covid care ajung la UPU Vaslui creşte constant, în timp ce toate locurile de pe secţii sunt ocupate. "De dimineaţă aveam 23 de pacienţi COVID pozitivi care aşteaptă în UPU eliberarea unui loc pe secţii. 15 dintre ei au fost de internare pe secţii, iar opt sunt veniţi în această noapte. Chiar dacă nu mai avem loc pe secţii, noi trebuie să le facem fişele de internare pentru a le putea administra tratamentul", a mai precizat Ana Rinder, pentru Libertatea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
". Apoi i s-a făcut şi test PCR al cărui rezultat a confirmat că este pozitiv. "...test cu marja de eroare de pana la 80 % !
" Cadrele medicale de la UPU Vaslui au mai avut de-a face cu pacienţi Covid care au fugit din spital, majoritatea dorind să meargă acasă."" Chiar dacă nu mai avem loc pe secţii, noi trebuie să le facem fişele de internare pentru a le putea administra tratamentul", a mai precizat Ana Rinder, pentru Libertatea.ro." Da,acesta este ordinul primit de la Arafat si gasca lui de criminali,....protocolul criminal trebuie dus pana la capat,legarea de pat,setarea sin oxigenarea pana le crapa sau plesnesc plamanii,precum ati procedat si in cazul mamei mwele,la ATI Oradea. asa sa va ajute Dumnezeu,pe toti cei ce faceti propaganda acestor asa zise tratamente,la aceste crime avizate de sistemul medical criminal condus de Arafat in Romania.
Postat 27 Octombrie 2021, 21:09 de platona
Iacoviduneamule
" a fugit in lume " in capul tau inseamna ca fizic fuge??
Postat 27 Octombrie 2021, 19:25 de Sandu2100
Sandu
Asa ai primit ordin sa scrii ? Lingaule.
Postat 27 Octombrie 2021, 17:13 de Iacoviduneamule
Iacoviduneamule
Esti STERP, fugi in lume
Postat 27 Octombrie 2021, 16:04 de Sandu2100
Tinea
mortiș sa.i mai infecteze si pe altii ?!
Postat 27 Octombrie 2021, 15:52 de Olguta
La voi fug și șchiopii dacă sunteți bine plătiți
A plecat fără acordul medicului, nu "a fugit!". Cine l-a văzut alergând?! Isterici...
Postat 27 Octombrie 2021, 15:37 de Iacoviduneamule
!
Cred ca acum o sa-i fie mai bine decat in spital! E in sanul lui Avramut!
Postat 27 Octombrie 2021, 15:36 de Kid
O fi fost bine in spital
De aia o fi plecat că l-or fi tratat bine. Dacă a mers 16 km pe jos ne putem imagina ce o fi văzut / auzit / trăit prin spital.
Postat 27 Octombrie 2021, 14:54 de georgemarian
Avelo bahtalo
::)))
Postat 27 Octombrie 2021, 14:33 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON