URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2015, 09:39

FC Bihor a cedat cu 1-2 la Alparea şi a părăsit Cupa României (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o echipă tânără, fără jucătorii străini veniţi în probe, dar şi cu mai mulţi fotbalişti inapţi pentru acest joc, precum Haş, Novak, Ţoca şi Sulea, FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă marţi, la Alparea, în turul IV al Cupei României, în faţa formaţiei CS Oşorhei.

Meciul a început nefast pentru orădeni, care în primul minut, în secunda 33, au primit gol, la o neatenţie în apărare. Atacantul gazdelor, Ovidiu Popa, a şutat în diagonală la colţul lung, învingându-l pe tânărul portar, de doar 15 de ani, Egri, titularizat în această partidă, după intervenţia miraculoasă din jocul de la Timişoara, de duminică.

Nu a trecut un sfert de oră şi FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea. După ce Andor a fost găsit în adâncime, acesta a intrat în careu, a driblat şi portarul şi a trimis în colţul lung.

Apoi, tot orădenii au păstrat iniţiativă, iar în minutul 18, acelaşi Andor a executat periculos o lovitură liberă, de la colţul careului mare, puţin pe lângă poartă însă. La această fază orădenii au solicitat penalti după o intervenţie a lui Şerban Pop, însă arbitrul Mircea Ardelean, din Arad, a lăsat jocul să continue.

Replica gazdelor a venit trei minute mai târziu, când Trip a şutat pe jos, de la marginea careului, dar pe lângă poartă. Apoi, în minutul 23, a fost rândul "roş-albaştrilor" să şuteze, din voleu, prin Magda, dar peste transversală. În fine, ultima ocazie a primei reprize s-a petrecut în minutul 33, când Trip de la gazde, a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 22 de metri, la colţul lung, dar puţin pe lângă bară.

După pauză, meciul s-a reluat cu FC Bihor având iniţiativa, fapt confirmat şi de şutul lui Ember, de la 25 de metri, din poziţie perpendiculară, dar puţin pe lângă poartă.

Momentul psihologic s-a petrecut însă în minutul 59, când Lorincz, de la FC Bihor, a primit al doilea cartonaş galben, după ce l-a incomodat pe portarul gazdelor să degajeze şi astfel, l-a luat şi pe cel roşu, fiind eliminat.

Cu un om în minus, orădenii n-au rezistat prea mult. În minutul 61 au primit gol, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, executată de Trip, de pe partea dreaptă, dar şi cu aportul fundaşilor şi portarului orădean, neatenţi sau indolenţi la această fază.

După ce CS Oşorhei a preluat avantajul, orădenii au alergat după golul egalizator, doar că nu l-au mai reuşit .Nici după ce Andor a executat o lovitură de colţ în minutul 68, iar Chira - din 5 metri - a reluat incredibil pe lângă bară, dar nici în minutul 79, când, după o centrare de pe stânga, reluarea cu capul a lui Mangra, din 6 metri, a trecut pe lângă poartă. La această fază, orădenii au solicitat din nou penalti, Mangra fiind lovit cu piciorul în gură, în momentul reluării.

Alte două ocazii au mai fost consemnate pe final de joc pentru FC Bihor. În minutul 82, când Ember a executat o lovitură liberă de pe stânga, dar portarul Hava a reţinut, precum şi-n minutul 90, când acelaşi Ember a şutat în blocaj, din careu.

Astfel, la primul joc oficial dintre cele două echipe, CS Oşorhei s-a impus cu scorul de 2-1 şi s-a calificat în turul V al Cupei României, în timp ce FC Bihor se va axa doar pe campionat.


"A fost o victorie muncită, meritată, din punctul meu de vedere. Felicit băieţii pentru această victorie. Încă suntem în faza de omogenizare, iar aceste lucruri se văd. Ştim că sunt o sumedenie de jucători noi, suntem şi antrenori noi. Suntem în continuă căutare. În acest moment, gândul meu este îndreptat însă înspre primul meci din campionat, de la Recea. Vreau să felicit şi echipa FC Bihor, pentru că au reuşit să se redreseze. Personal, mă bucur şi îi doresc multă baftă în noul campionat", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei CS Oşorhei, Călin Cheregi.

"Felicit echipa gazdă pentru victorie. Au luptat, au muncit. Le doresc succes mai departe. Eram convins că o să avem probleme de prospeţime, pentru că venim după meciul de la Timişoara, terenul a fost greu, meciul cu durităţi, au lipsit şi câţiva jucători de care avem nevoie", a declarat, la rândul său, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.


CS Oşorhei – FC Bihor 2-1(1-1)

Au marcat: Ov. Popa (min. 1) şi Trip (min. 61) / Cr. Andor (min. 14)

CS Oşorhei: Hava – Ad. Petricău, Pintea, Ş. Pop – ctp., Hering – Todea (min. 80 G. Cornea), Cuc (min. 57 Mălaiu) – Hosu, Trip, Sergiu Ban (min. 62 V. Petricău) – Ov. Popa. Antrenor: Călin Cheregi

FC Bihor: Egri – S. Matei (min. 46 Mangra), Mintaş, Chira, Arsene – Magda, Tocuţ – Sas (min. 54 I. Pantea), Ember, Lorincz (min. 59 eliminat) – Cr. Andor (min. 74 Negrea). Antrenor: Gheorghe Silaghi

Au arbitrat: Mircea Ardelean – Casian Băla şi Sebastian Pantea (toţi din Arad)


Turul  al IV-lea al Cupei României, ediţia 2015-2016:

Marţi, 25 august:


Bucovina Rădăuţi (SV) - FCM Baia Mare (MM) 3-4
Unirea Jucu (CJ) - Metalurgistul Cugir (AB) 5-6
CS Afumaţi (IF) - Unirea Slobozia (IL) 6-3 
Delta Dobrogea Tulcea (TL) - Farul Constanţa (CT) 2-0
Cetatea Târgu Neamţ (NT) - Bucovina Pojorâta (SV) 0-3
Atletico Vaslui (VS) - Ştiinţa Miroslava (IS) 3-1
CS Ineu (AR) - Şoimii Pâncota (AR) 2-1
CSM Lugoj (TM) - UTA Bătrâna Doamnă (AR) 1-2

CS U Craiova II (DJ) - Pandurii Târgu Jiu II (GJ) 2-1
Unirea Brânceni (TR) - FC Olt Slatina (OT) 2-0
Flacăra Moreni (DB) - SCM Piteşti (AG) 3-1
FC Viitorul II (CT) - Dunărea Călăraşi (CL) 3-0
Gloria Popeşti Leordeni (IF) - ACS Berceni (IF) 1-3
Metaloglobus Bucureşti (B) - CS Ştefăneşti (IF)  2-1

Miercuri, 26 august, ora 17.30:

Unirea Cristuru Secuiesc (HR) - ASA Târgu Mureş II (MS)
Ripensia Timişoara (TM) - FC Caransebeş (CS)
CS Păuleşti (PH) - Chindia Târgovişte (DB)

În turul al V-lea al Cupei României vor participa cele 18 echipe calificate din runda a IV-a, plus cele 18 echipe din Liga a II-a, care nu au intrat până acum în competiţie. Etapa a V-a a Cupei României este programată să se dispute pe 8 şi 9 septembrie, de la ora 16.30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON