URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2012, 10:32

Adulter în trei acte: Un mini-serial de teatru tratează un subiect tabu (FOTO / VIDEO)

Adulter în trei acte: Un mini-serial de teatru tratează un subiect tabu (FOTO / VIDEO) IUBIRE PE ASCUNS. În intimitatea dormitorului, scenele de dragoste dintre protagoniştii spectacolului "Mă iubeşti?..." se transformă în episoade dramatice, când partenerii "îşi amintesc", dintr-o dată, că ambii au obligaţii faţă de altcineva...

Ea: "Mă iubeşti? Dar pe soţia ta? Spune-mi, vrei să-l părăsesc?". El: "De ce te măriţi dacă nu-l iubeşti?".

Sunt doar câteva întrebări rostite de doi amanţi între îmbrăţişări pasionale, încheiate în scene de gelozie, în primul episod al unui mini-serial de teatru care abordează un subiect aparent tabu: adulterul.

Plăcere chinuită

Într-un dormitor, doi iubiţi sunt în culmea extazului. Până când telefonul femeii sună, amintindu-i că a doua zi se mărită. Cu altul. În acelaşi timp, pe amant îl aşteaptă la domiciliul conjugal nevasta, aşa că iluzia armoniei ilicite se destramă brusc. Aceasta este intriga episodului întâi - "Mă iubeşti?..." - din mini-serialul de teatru "Plăcerile şi chinurile adulterului", care povesteşte atât momentele de pasiune dintre cei doi amanţi, cât şi atmosfera întunecată care le învăluie cuibuşorul când realizează că, de fapt, trăiesc o relaţie interzisă.

Între lacrimi, râsete, scene de gelozie, jigniri şi îmbrăţişări pasionale, personajele jucate de doi actori ai Teatrului Regina Maria într-un spectacol gândit pentru a fi reprezentat în pub-urile din oraş invită publicul în "culisele" unei iubiri pe cât de "vinovate" din exterior, pe tot atât de sincere.

În pielea amanţilor

Spectacolul "Mă iubeşti?", pus în scenă joia trecută în Queen's, cu Ciprian Ciuciu şi Alina Leonte protagonişti, este scris şi regizat de Elvira Platon Rîmbu. "Dintotdeauna mi-am dorit să abordez tema adulterului, pentru că e un subiect care nu se prea discută, deşi este tot mai des întâlnit", se destăinuie regizoarea, adăugând că scopul său este să-i facă pe oameni să zâmbească, dar şi să-i pună pe gânduri. "La final, unii spectatori mi-au spus că s-au regăsit în multe scene", zice Elvira.

Iniţial sceptică în privinţa teatrului de pub, artista a constatat că totuşi orădenii sunt interesaţi de acest gen de reprezentaţii. "Este un serial jucat în pub, dar nu este în niciun caz o improvizaţie. Ţin foarte mult la rigorile teatrului profesionist. Şi pentru actori este o provocare, căci se află foarte-foarte aproape de public", explică autoarea spectacolului.

Reprezentaţii în serie

Seria "Plăcerile şi chinurile adulterului" continuă cu un al doilea episod, intitulat "În 11, la ora 12, în autobuzul 13!", jucat de cuplul Mihaela Gherdan şi Pavel Sîrghi. "Nu este vorba despre o continuare a primului episod, ci prezintă într-un mod comic stresul prin care treci atunci când înşeli", dezvăluie regizoarea.

Al treilea "act", intitulat "Mă mai iubeşti?", îi va readuce în scenă pe protagoniştii primului spectacol, Ciprian Ciuciu şi Alina Leonte, pentru a vedea "cum a evoluat relaţia celor doi iubiţi în timp", spune Elvira Platon Rîmbu, care avertizează că, pentru a-l înţelege, spectatorii trebuie să vadă în prealabil episodul întâi. În plus, autoarea lucrează la conceperea unui al patrulea episod.

Jucat până acum cu succes în câteva localuri din oraş, mini-serialul va fi reluat. De curând organizatorii au făcut unele modificări în programul spectacolelor, astfel că episodul I (Mă iubeşti?...) va fi jucat marţi, 24 aprilie în Moszkva Caffe, de la ora 20, iar episodul al doilea este programat pe miercuri, 25 aprilie, de la aceeaşi oră, însă în Queens Pub. Cel mai probabil episodul al treilea va fi reluat doar în luna mai.

Preţul unui bilet este de 10 lei (indiferent de locaţie), iar rezervările se pot face pe contul de Facebook "Plăcerile şi chinurile adulterului". Că se regăsesc sau nu în trăirile personajelor, orădenii sunt invitaţi să "guste" din poveştile unor iubiri ascunse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
mulțumim frumos
și vă așteptăm și la următoarele episoade și reprezentații! următoarea ocazie: marți de la ora 20 în Moszkva - episodul întâi :)
Postat 19 Aprilie 2012, 20:55 de cipri
Felicitari!
Eu le-am vazut pe toate 3 si am devenit fana :) Acum astept episodul 4. Prestatia actoriceasca a protagonistilor e intr-adevar un element in plus pentru care merita vazut acest spectacol!!
Postat 18 Aprilie 2012, 16:17 de Andreea
ciprian ciuciu
Imi place foarte mult prestatia lui Ciprian Ciuciu, este un actor foarte bun,il apreciez, ridica faima teatrului oradean.Succes in continuare
Postat 18 Aprilie 2012, 15:55 de trifa
bravo
Am vazut primele doua episoade...foarte reusite...razi si plangi si iar razi...mergeti sa-l vedeti neaparat .felicitari realizatorilor. e bine ca se intampla in Oradea asa ceva...BRAVO
Postat 17 Aprilie 2012, 21:22 de alina
IDIOTUL
ADULTERUL S-A DEZINCRIMINAT DE MULT !!!!!!!!!! A RAMAS DOAR, CONSTIINTA!
Postat 17 Aprilie 2012, 19:32 de DOSTOIEVSKI
@Zuckerberg
Pagina exista. Aici este link-ul https://www.facebook.com/pages/Pl%C4%83cerile-%C8%99i-chinurile-adulterului/131413793638063
Postat 17 Aprilie 2012, 17:15 de pagina
in masa, START!
dar nu toti suntem orbi si cautam lumina in biserica , adulterul e o binecuvantare daca duce la sanatatea cuplului daca nu oricum cuplul e un dezastru si ramane sinuciderea :)))
Postat 17 Aprilie 2012, 16:47 de hai la sinucidere
pagina de facebook
nu am gasit pe facebook acel cont, \"Plăcerile şi chinurile adulterului\". de ce oferiti informatii eronate?
Postat 17 Aprilie 2012, 16:04 de zuckerberg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON