URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 08 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2023, 20:01

TEDx Youth, în Oradea: Ce sfaturi au primit tinerii de la o creatoare de conținut și o scriitoare adolescentă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii care au fost prezenţi, sâmbătă, la TEDxLibertăţii Park Youth, desfășurat la Sinagoga Neologă Sion din Oradea, au fost sfătuiți de personalităţile invitate, între care s-au numărat o creatoare de conţinut pe reţelele de socializare şi o scriitoare, să îşi urmeze mereu visele, chiar dacă uneori pare imposibil.

Evenimentul a început după ora 11, iar primul speaker care a urcat pe scenă în faţa celor peste 100 de participanţi, majoritatea adolescenţi şi tineri, a fost creatoarea de conţinut Anca Broască.

Aceasta le-a povestit cum a început să facă vloguri încă de la 14 ani şi cum de-a lungul timpului a trecut prin mai multe experienţe negative, după ce unii internauţi au jignit-o în mediul online.

"La început nu îmi păsa deloc de ce zic ceilalţi, eram un copil. Postam cam tot ce credeam că ar putea fi interesant. După ce am crescut şi am ajuns la facultate am început să ascult părerile celor din jur şi nu tot timpul a fost benefic pentru mine", a povestit influenceriţa.

De-a lungul vremii, a fost făcută inclusiv "grasă", "proastă" ori "urâtă".

"În toţi aceşti ani am învăţat că trebuie să iau în seamă doar sfaturile şi criticile oamenilor de la care consider că am ceva de învăţat, care şi lucrează în acelaşi domeniu ori în altele asemănătoare cu al meu. Este important să ne trăim visul, să avem un scop", le-a spus ea celor prezenţi.

Anca Broască postează des conţinut pe Instagram, TikTok şi are şi un podcast denumit "Bălăriile Ancăi".

Un discurs menit să le transmită adolescenţilor că nu sunt singuri l-a avut scriitoarea Daria Marchiş, în vârstă de doar 17 ani. Aceasta a început să scrie încă de la 13 ani şi i-a încurajat şi pe participanţii la TEDx Youth să facă la fel când simt nevoia. 

"Scrisul înseamnă o conectare cu tine pentru că îţi expui gândurile pe hârtie şi te eliberezi. La vârsta adolescenţei tindem să credem că nimeni nu ne înţelege, dar de fapt este doar o perioadă mai ciudată pentru noi. Este important ca atunci să ne trecem gândurile pe o foaie sau chiar şi pe telefon şi să discutăm cu familia noastră", a spus adolescenta, autoare de cărţi de ficţiune, care au putut fi cumpărate de la un stand amenajat în sinagogă. 

Ceilalţi invitaţi programați să le vorbească celor prezenţi au fost Oase, dansator şi co-prezentator TV, Emese Balog, psiholog, Andra Cloştorfeanu, activistă în domeniul ecologiei, Simina Tulbure, prima femeie deputat român din partea Diasporei, Oana Gheorghiu, fondatoare a organizaţiei "Dăruieşte viaţă", şi Nicoleta Munteanu, o antreprenoare de succes.

Evenimentul TEDxLibertăţii Park Youth a fost organizat, sub licență TedEx, de o echipă de eleve: Bianca Lontiş, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Ştefania Bîrlea, clasa a XII-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, şi Maria Gherman, clasa a XII-a la Liceul de Arte.

Ideea centrală a evenimentului a fost "Creating Our Way" (Creându-ne propriul drum), ilustrată prin experienţele de viaţă ale vorbitorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inutil
Genul de „seminarii” absolut inutile pentru public, organizate în beneficiul de imagine al organizatorilor. Așadar, ce au învățat adolescenții din întâlnirea asta?
Postat 16 Septembrie 2023, 20:26 de cvm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5425 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON