URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2022, 13:33

Poliția Rutieră schimbă Loganurile cu BMW-uri seria 3. Noile mașini ating 100 de km/h în doar 8 secunde!

Poliția Rutieră schimbă Loganurile cu BMW-uri seria 3. Noile mașini ating 100 de km/h în doar 8 secunde! (Sursa foto: Sindicateuropol.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Rutieră va fi dotată în curând cu 600 de BMW-uri 320ix, care ating 100 km/h în doar opt secunde.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a desfăşurat recent o licitaţie pentru contractarea unui număr de 600 de autospeciale destinate Poliţiei Rutiere. Toate vor fi cumpărate în cadrul proiectului "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie" finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, se arată într-un comunicat transmis de Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol.

IGPR şi-a dorit autospeciale puternice, care să înlocuiască autoturismele Dacia Logan cu care poliţiştii lucrează de ani buni. Instituţia a cerut următoarele specificaţii: putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracţiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minimum 8+1 trepte.

"După aproximativ două săptămâni de discuţii cu dealeri auto, am ajuns la concluzia că SINGURA marcă ce «pică» pe aceste specificaţii este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix. Este relevant faptul că vom primi multe (sperăm la mai mult de una pe judeţ) autospeciale «adevărate» de poliţie, aşa cum multe ţări (toate) din blocul comunitar au în dotare", se arată în comunicatul Europol.

Europol mai informează că garanţiile solicitate sunt de minimum şase ani pentru rezistenţa la coroziune a caroseriei şi minimum trei ani pentru echipamentele din dotarea autospecialei şi inscripţionării.

În situaţia în care maşinile suferă defecţiuni ce necesită transportul la o unitate service în perioada de garanţie, furnizorul este obligat să asigure asistenţa tehnică 24/7, excepţie făcând situaţiile accidentelor rutiere. Preţul contractat pe o singură autospecială este de 33.200 de euro.

Săptămâna trecută, luni, IGPR a semnat un contract subsecvent cu Automobile Bavaria, dealer de BMW, prin care compania va trebui să livreze în 270 de zile 100 de autospeciale care au următoarele dotări:

- categoria M1;

- combustibil BENZINĂ;

- cilindree min. 1900 cm3;

- motor min. 4 cilindrii, min. 130 kW, min. 290 Nm cuplu;

- transmisie 4×4 permanent, cutie automată min. 8+1 trepte;

- 1 set roți cu pneuri de vară şi unul cu pneuri de iarnă;

- roată de rezervă + cric + cheie roți;

- volan reglabil pe două direcţii cu comenzi montate pe el incluse;

- ABS, ESP, ASR;

- min. 4 airbag-uri;

- proiectoare ceaţă;

- viteza maximă – min. 210 km/h;

- acceleraţie de la 0 la 100 km/h – max. 8 secunde;

- 5 locuri;

- culoare alb + inscripţionare specifică;

- climatizare min. 1 zona;

- oglinzi retrovizoare cu degivrare şi reglare electrică;

- scaun şofer reglabil pe 3 zone;

- geamuri electrice;

- covoraşe faţă/spate cauciuc;

- priză suplimentară portbagaj min. 10A;

- rampă optico-acustică;

- acumulator suplimentar identic cu cel de bază.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Poiu
Mai pune un 0 de la el/ea . Asta face toată ziua buna ziua, numai minciuni și propagandă Ruski
Postat 19 Septembrie 2022, 15:52 de Sandu2100
Kpixu
33k bucata ori 600 de masini... De unde scoti 200m euro? Ai vrea sa raspunzi pentru declaratiile astea intr-o curte de instanta? Nu te saturi sa ti se demonteze toate astea? Nu sunt fanul lui, de departe acest lucru. Da in ata si matematica si daca te crezi jurnalist de investigatii, cum s-a mai declarat pe aici un postac in trecut, inseamna ca ai dovezi sa sustii ce spui, corect? Le pui la dispozitie colegilor de la procuratura daca te contacteaza?
Postat 19 Septembrie 2022, 15:35 de poiu
Se explică astfel motivul prieteniei dintre "primul liberal al țării" și șeful reprezentanței BMW în România.
Până să ajungă președinte, fostul primar al Sibiului conducea un BMW făcut cadou de reprezentantul firmei, care avea sediul social în orașul lui KWJ. Acum, că mai sunt doi ani de mandat și timpul a acoperit mita de atunci ... s-a pus la cale nu doar o mită nesemnificativă valoric, ci un ditamai contract de 200.000.000 Euro. Asta e plata finală pentru susținerea la prezidențiale, vreme de un deceniu, de către FDGR ca urmaș declarat al Grupului Etnic German. Iar "colonia Românica" tace mâlc, scoțând precum o slugă proastă banii de la buget. Dacă Macron tace și nu spune nimic de "pierderile" astea indirecte, înseamnă că s-a înțeles cu Schulz mânzește.
Postat 19 Septembrie 2022, 14:30 de KP
Foarte bine
.
Postat 19 Septembrie 2022, 14:26 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON