URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2024, 17:10

Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor: Producem acasă, consumăm de acasă. E timpul să investim în noi înșine!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Antreprenorii locali reprezintă motorul dezvoltării, stimulând inovația, crearea de locuri de muncă, realizarea unor produse competitive şi reducând dependenţa de importuri. Într-un judeţ în care multinaţionalele oferă salarii neatractive, e timpul să investim în noi înşine, susţine Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

El însuşi antreprenor, inginer cu o vastă experiență în domeniul construcţiilor edilitare care, de-a lungul carierei, a realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, este convins că susţinerea afacerilor locale este cheia pentru dezvoltarea judeţului.

„În Bihor avem producători de fructe şi legume, crescători de animale. Şi nu vorbesc despre cei care se afişează prin pieţe cu certificate de producător dar, de fapt, cumpără și revând legume, multe aduse din străinătate, cu etichetă de produse românești. Avem, încă, mici meseriaşi, avem industrie textilă, producători de încălţăminte etc., oameni care sunt aproape necunoscuţi publicului larg pentru că nu sunt suficient promovaţi. Avem obligaţia de a susţine firmele şi pe angajaţii lor, să le asigurăm facilităţi pentru dezvoltare, pentru echipamentele moderne care permit o producție de calitate, de automatizările pentru utilizarea optimă a resurselor. În fond, în acest fel, ajutându-i pe ei, contribuim la propria noastră sănătate şi bunăstare”, spune candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.

Toți ne-am tras de la țară

Într-un judeţ considerat model, avem sate „patronate” de primarii actualei coaliţii PSD/PNL, cu case părăsite, fără apă, canalizare, drumuri, chiar electricitate. „La țară ar trebui să dezvoltăm afaceri prin care să atragem foarte mulți tineri să revină în zonele de unde au plecat. Trebuie să avem programe de guvernare pentru a dezvolta anumite fabrici și, pe lângă asta, să susținem producătorii locali. Până la urmă, toți ne-am tras de la țară, iar pentru noi, țara înseamnă, de fapt, temelia poporului român”, susţine Ciprian Blejan.

Parc Ştiinţific, fără profesori

Culmea este că, deși Universitatea din Oradea a beneficiat de aproape 7 milioane de euro, inclusiv în construirea unui Parc Științific și Tehnologic, pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologie din universitate către mediul de afaceri, instituţia academică se confruntă cu o lipsă acută de profesori, ceea ce afectează grav calitatea educației și pune în pericol viabilitatea Parcului.

Din păcate, lipsa profesorilor face imposibilă funcționarea Parcului la capacitate maximă. Numeroase cursuri și programe de studii sunt afectate de această problemă, iar studenții sunt nevoiți să se orienteze spre alte universități din țară sau din străinătate.

Această situație este extrem de gravă, deoarece afectează nu doar studenții din Oradea, ci și economia locală și regională. O universitate puternică este esențială pentru atragerea de investiții și pentru crearea de locuri de muncă bine plătite.

„Doar prin eforturi comune se poate remedia această situație și se poate transforma Universitatea din Oradea într-un centru de excelență educațională și inovație”, susţine Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor.


Sunt un inginer cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor edilitare. De-a lungul carierei mele, am realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, demonstrând abilități manageriale excepționale și o capacitate de a duce la bun sfârșit proiecte complexe. Sunt convins că pot contribui semnificativ la dezvoltarea județului Bihor. Am o viziune clară pentru viitorul județului nostru și sunt determinat să implementez proiecte concrete și eficiente, care vor îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor.

Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!

Bihorul RENAȘTE!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON