URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
18 Ianuarie 2016, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miss Şpagă!

Caz şocant: Lavinia Raţ, o psihologă de numai 28 de ani, a fost arestată pentru corupţie! Acuzată că a pretins 600 de euro în schimbul unui aviz de punere sub interdicţie a unei femei cu retard psihic, fosta vedetă TV absolventă a două facultăţi cu diplomă de master, propusă chiar şi pentru un Premiu de Excelenţă al municipalităţii, era o răsfăţată obişnuită cu luxul, deşi venituri oficiale avea doar din salariul primit de la Spitalul Municipal şi din cabinetul privat amenajat tot în spital.

Concurs "croit"

Condamnată penal pentru plagiat, fosta decăniţă a Facultăţii de Textile, Daniela Ionescu, apelează la pile şi relaţii ca să devină profesor universitar. În lipsa unor merite concrete care să-i justifice avansarea, Ionescu flutură două contracte de cercetare suspecte şi se bazează pe o comisie de concurs formată din apropiaţi ai ei şi ai soţului ei, care este liderul sindical al Universităţii.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL Bihor:
"Când ai trei copii nu le poţi lua deodată haine noi la toţi"

La finalul unui an în care a încheiat proiectele cu fonduri europene la timp, excepţie făcând unul pentru care, însă, Bihorul nu suferă nicio penalizare, rezultatul fiind investiţii de 115 milioane euro, preşedintele Consiliului Judeţean mărturiseşte că se simte frustrat de porecla de "staţiune balneară" dată instituţiei. O consideră nedreaptă chiar dacă, de pildă, modernizarea Aeroportului încă nu a adus şi curse externe, ori în pofida faptului că pe mandatul său justiţia a pus capăt lungii agonii a FC Bihor, hotărându-i dizolvarea.
În interviul acordat BIHOREANULUI, Cornel Popa vorbeşte despre problemele judeţului, despre direcţiile de dezvoltare pentru care mizează pe fondurile UE în următorul ciclu de finanţare, dar şi despre relaţia sa cu edilul Oradiei, Ilie Bolojan, şi candidaturile amândurora la Primărie şi CJ.

Autori de puşcărie

Trei bihoreni "de top" şi-au scurtat pedepsele pentru corupţie scriind cărţi din penitenciar. Între deţinuţii savanţi se află fostul şef al OPC, Sebastian Secoşan, şi adjunctul AJOFM, Alin Silaghi, iar pe lista celor care i-au girat tronează "grei" ai Universităţii precum Valentin Mirişan, de la Drept, şi Anca Dodescu, de la Ştiinţe Economice.

Abatorul copilăriei

O familie cu cinci copii trăieşte de şapte ani într-o locuinţă improvizată în ruinele fostului abator de la marginea comunei Tinca. Soţii Petroviciu şi cei cinci copii supravieţuiesc din cei 50 de lei câştigaţi săptămânal de tatăl şi băiatul mai mare, într-o clădire fără apă şi curent, în care cele trei fete, care fac zilnic naveta pe jos 3 kilometri până la şcoală, învaţă la lumina unei lumânări.

Ori masterat, ori retrogradat!

Cele 101 primării din Bihor îi "vânează" pe funcţionarii cu poziţii de conducere fără masterate. Spre bucuria universităţilor, angajaţii din administraţie cu funcţii de conducere vor trebui să aibă studii post-universitare sau masterate, 12 secretari de consilii locale fără astfel de diplome riscând să fie retrogradaţi ca simpli jurişti dacă nu se înscriu din nou la facultăţi.

Taxare la drumul mare!

Orădenii sunt aşteptaţi de săptămâna aceasta la ghişeele Primăriei pentru a plăti impozite majorate cu un procent record, de 23%! În premieră, municipalitatea va trimite contribuabililor înştiinţări de plată cu noile debite, din care vor afla că datorează impozit inclusiv pentru terenul de sub casă, că a doua proprietate se supraimpozitează cu 50%, iar imobilele neîngrijite se taxează dublu.

Pârtie, pericol public!

Turiştii care urcă la Stâna de Vale ca să schieze îşi riscă viaţa pe o pârtie nesigură. Neomologate şi fără să fie verificate periodic de vreo autoritate, pârtia şi instalaţia de schi din staţiunea bihoreană nu oferă nicio garanţie pentru siguranţa celor care le folosesc, aşa că schiorii sunt practic "pe cont propriu".

Campion în linişte

Deşi lipsit de auz, noul baschetbalist al CSM Oradea a ajuns la un renume mondial. Dornic să-şi depăşească handicapul, slovenul Miha Zupan şi-a construit o carieră impresionantă, ajutându-se de ambiţie şi, în ultimii ani, de un aparat auditiv performant.

Bal în "Mica Vienă"

Pregătiţi-vă ţinutele de gală! La începutul lunii februarie, Teatrul Regina Maria va găzdui prima ediţie a Balului Operei Vox, un eveniment muzical şi monden organizat în tradiţia vieneză ce datează de sute de ani.
Îmbrăcaţi în fracuri şi în rochii de seară, participanţii sunt invitaţi la arii din opere şi valsuri celebre, să danseze şi să închine cu vinuri alese şi şampanie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Taxare la drumul mare!
23% creștere la ce, că mie mi-au o creștere de fix 508% la toate bunurile impozabile (fără reevaluare) sau, în cel mai bun caz, cam 120% (cu reevaluare) !!! Iar cum evaluarea costă, tot la 3 ani cca. 12-15%, rezultă o creștere reală de peste 100% anual, raportând 2016 la 2015 !!! Nu am socotit și a doua proprietate, aia cu 50% în plus, ceea ce ar face să plătesc de acum înainte cu peste 150% mai mult ??? Cei cu 23% sunt probabil susținătorii pupincuriști ai edilului șef, cei care dorm în frig cam două luni din iarnă și care se spală cu apă caldă tot la două săptămâni !!!
Postat 18 Ianuarie 2016, 10:34 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON