URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2024, 09:30

Stresul cu bacalaureatul: Elevi ai Liceului Tehnologic din Sânmartin, opriți să intre în examenul de Bac?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunitatea din jurul Liceului Tehnologic "Felix" din comuna Sânmartin este în fierbere de câteva săptămâni. 12 dintre cei 26 de elevi de clasa a XII-a riscă să fie opriţi de conducerea şcolii să intre în examenul de bacalaureat, pe fondul notelor mici cauzate de pregătirea precară, dar şi al absenţelor repetate.

Pe de o parte, părinţii copiilor sunt disperaţi că aceştia nu vor putea să îşi finalizeze studiile cu diplomă, pentru ca apoi unii să meargă la facultate în toamnă, iar pe de altă parte, conducerea şcolii, în frunte cu directoarea Ramona Bocşan, este îngrozită de perspectiva că mulţi elevi vor cădea examenul, ceea ce va strica procentajul de promovare al instituţiei de învăţământ.

Întrucât absolvenţii din acest an sunt prima promoţie a liceului înfiinţat în anul 2020 pe bazele fostei şcoli gimnaziale din localitate, o rată de promovare la bacalaureat sub 50% ar putea duce la pierderea acreditării.

Şi atunci şi-au cam picat examenul nu doar elevii, ci şi profesorii lor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu e singurul liceu care face asta!
Am auzit că se practică si la alte licee cum ar fi cel de pe Republicii, unde au fost amenințați de corigenta 8 elevi până în ultima săptămână de școală la o materie opțională.
Postat 13 Iunie 2024, 17:21 de ProfuBH
Promotie
Ce zice șeful de prima promoție de situația asta?
Postat 13 Iunie 2024, 14:07 de Simonette
Scaunul caldut si reputatia
Timp de 4 ani ce s-a facut concret ca elevii sa aiba notele asteptate? Fiind tara in care doar notele conteaza, aici se ajunge. Mai sunt scoli in oras unde parintilor li se suvereaza sa isi mute copiii ca sa nu le strice lor media. Parca dreptul la scoala e garantat de constitutie, daca profesorii sunt slabi si nu pot preda astfel incat toti sa aiba relativ acelasi nivel, adica sa fie pregatiti de bac, incalcam constitutia? BACul intra la educatie, sa incalci cuiva dreptul asta doar ca are note mici si absente e o catastrofa. Poate directoarea ar trebui sa isi caute de lucru in alta parte, clar nu e pentru functii de conducere. Esecul elevului e partial si esecul profesorului, intr-o masura deloc deglijabila.
Postat 13 Iunie 2024, 13:15 de poiu
Mircea_C
Dar ce e scoala ?? TICKTOACE si FEISBUC ??? Pune mâna pe carte acum cât esti tânăr, altfel ajungi pe șantier ::::)))) Asta nu e dictatură, e spre bine tău si al țării.
Postat 13 Iunie 2024, 11:08 de Sandu2100
Felicitari!
Foarte bine!Cum sa intri la examen din moment ce tu elevule esti Tufa de Venetia?
Postat 13 Iunie 2024, 10:21 de grigore
Asta nu e scoala
În patru ani v-ați bătut joc de copii cu note, cu teme, cu absențe, i-ați îndepărtat de familiile lor prin dictatura de care ați dat dovadă. Nu voi sunteți de vină, ci sistemul care vă permite.
Postat 13 Iunie 2024, 09:47 de Mircea_C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON