URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
05 Octombrie 2014, 13:01

500 de bihoreni au alergat cot la cot cu campionii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Desfăşurat în Parcul IC Brătianu, crosul "Aleargă cu campionii", organizat de fosta atletă Simona Kadas, s-a bucurat de un succes deosebit, aproximativ 500 de concurenţi prezentându-se la start, număr record în competiţiile de acest gen organizate în judeţul Bihor în ultimii ani.

Împărţit pe mai multe categorii de vârstă, crosul a debutat în acelaşi timp atât la copii cât şi la veterani, existând un singur start, tocmai ca fiecare să aibă posibilitatea să se întreacă cot la cot cu sportivii consacraţi ai judeţului, acesta fiind, de altfel, unul din specificul competiţiei. La început toţi concurenţii au primit câte un tricou şi un număr de ordine, cu care la sfârşit au participat la o tombolă.

Surprizele nu s-au oprit aici: la finalul cursei, fiecare competitor a primit o diplomă, un măr şi o apă, iar primii 50 sosiţi dintre toate categoriile şi o medalie.

La categoria claselor I-II s-au impus Szekely Dora şi Papai Rego, ambii de la Şcoala Szacsvay. La categoria claselor III-IV, la feminin a câştigat Elena Bărcui din Sântandrei, iar la băieţi, Tudor Pop din Salonta. La categoria claselor V-VI, au câştigat Denisa Coita, de la Şc. Gen. 16 din Oradea, şi David Pentie, de la Şc. Gen. nr. 11 din Oradea, la clasele VII-VIII, Zsebe Andrea, de la Şcoala Szacsvay, respectiv Daniel Copil, de la Şcoala Dacia.

Categoria fetelor de la clasele IX-X a fost câştigată de Rebeca Toma de la Colegiul Mihai Viteazul, iar ce a băieţilor de Răzvan Lincar, de la acelaşi liceu.

Tot doi reprezentanţi ai Colegiului Tehnic Mihai Viteazul şi-au adjudecat şi categoriile claselor XI-XII, Melania Bradea, la feminin, şi Sabin Dan, la masculin.

La categoria open, o surpriză plăcută a oferit-o la feminin Ioana Citireag, cea care a câştigat cursa în faţa sportivei Dorina Korozsi, aceasta din urmă acuzând însă anumite probleme medicale. La masculin, la open, s-a impus atletul Laviniu Chiş, sportiv consacrat şi el. Laviniu i-a devansat pe Eduard Hercuţ şi Cristian Tăut, un alt atlet reprezentativ pentru Bihor, care acum s-a clasat al treilea.

În fine, în proba de veterani, la feminin a câştigat Ileana Bereş, iar la masculin, Ion Citireag.
Toţi sportivii de pe podium, iar la open chiar primii şase, au primit pe lângă diplome şi medalii şi alte premii constând în echipament sportiv şi bilete la biliard, bowling sau la Aqua Park.

Printre invitaţi s-a aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Mang, cel care a avut, de altfel, şi cuvântul de deschidere a competiţiei. Înaintea acestuia însă, formaţia corală "General Traian Moşoiu" din Oradea , dirijată de profesorul Ioan Ţtefan Fluieraş, a intonat imnul naţional al României, iar mai apoi, în deschiderea festivă, şi alte cântece. A fost prezent la eveniment şi viceprimarul Ovidiu Mureşan.

"Sunt bucuroasă că am reuşit să strâng atâţia concurenţi la această primă ediţie, o competiţie prin care am dorit să dăm posibilitatea fiecărui iubitor de sport să participe la întreceri cot la cot cu sportivi consacraţi din mai multe discipline. Dorim ca această competiţie să ne unească, şi ca discipline sportive, dar şi ca participanţi. Astfel, am avut concurenţi nu numai din Oradea, ci şi din judeţ, din Aleşd, Tileagd, Oşorhei, Sânmartin, Sântandrei, Salonta sau Pietroasa", a precizat Simona Kadas.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
hai sictir
3 poze, mamaaaaaaaaaaa, ce v-ati mai chinuit, e scumpa memoria digitala, nu ati avut loc decit de 3 poze...
Postat 06 Octombrie 2014, 13:18 de 3 poze
sportul PSD
Am fost la eveniment insa am ramas cu un gust amar si sunt convins ca nu am fost singurul. Au urcat pe podium, la categoria open si veterani, cativa care nu aveau nici o legatura cu alergatul. Daca stiam ca locurile se vor lua in functie de apartenenta politica, atunci nici nu ma prezentam. Nota ZECE pentru idee si nota ZERO pentru FAIR PLAY. Rusinica doamna asistenta.
Postat 06 Octombrie 2014, 09:17 de alergatorul
cros
Ellen Barcui din Sanmartin ,nu Elena si nu din Santandrei
Postat 05 Octombrie 2014, 14:45 de avram geta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON