URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2016, 15:17

PSD îi acuză pe liberalii din Marghita că îl folosesc pe şeful SRI pentru a aduna voturi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Campania electorală din Bihor continuă cu acuze dure între politicieni. Printr-o declaraţie susţinută marţi, într-o conferinţă de presă, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, i-a cerut şefului SRI, Eduard Hellvig, să se dezică de o fotografie publicată într-un ziar electoral împrăştiat de PNL în Marghita.

În publicaţia cu pricina, intitulată "Bună ziua Marghita" şi pe care tronează sigla PNL, la pagina 4 apare o imagine cu Cornel Popa, co-preşedintele PNL Bihor, în mijlocul unei mulţimi şi avându-l în dreapta sa pe fostul ministru şi europarlamentar Eduard Hellvig, în prezent directorul Serviciului Român de Informaţii.

"Se folosesc de imaginea directorului SRI, luând o poză în mod sigur mai veche, pentru că domnul director Hellvig atunci când era membru PNL, liberalii din Bihor nu-l iubeau şi nu doreau să-l pună pe nicio listă, dar acum se folosesc de imaginea lui încercând să câştige voturi mai multe. Eu îi cer domnului Hellvig să se dezică de această susţinere - şi sunt convins că o va face, pentru că-l ştiu ca pe un om foarte serios - iar aceste ziare să fie retrase şi să se aplice şi sancţiuni asupra celor care au realizat această mizerie electorală", a declarat Mang.

PSD urmează să sesizeze Biroul Electoral Judeţean, deoarece în publicaţie nu se anunţă cine a comandat-o, cine a tipărit-o şi în ce tiraj, aşa cum prevede legea. Mang a mai arătat că acelaşi ziar, în pagina a doua, are un articol "denigrator" la adresa PSD, subliniind că în timp ce îi acuză pe contracandidaţi că îi defăimează, liberalii sunt de fapt cei care apelează la astfel de practici.

Campanie... lemnoasă

De altfel, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, co-preşedintele PNL Gavrilă Ghilea şi primarul din Rieni, Gheorghe Bota, susţineau că i-au prins în fapt pe social-democraţi în timp ce distribuiau manifeste anonime anti-PNL. Printre cei prinşi, spuneau liberalii, se număra şi candidatul PSD la Primăria Rieni, Flavius Irimie, care chiar şi-ar fi folosit maşina de serviciu în campania electorală, el fiind şeful Ocolului Silvic Rieni.

Prezent în conferinţa de presă de marţi, Irimie a negat vehement acuzaţiile. De fapt, susţine candidatul PSD, a fost "prins în flagrant" în timp ce verifica o sesizare vizavi de lemne doborâte ilegal, în calitate de şef al Ocolului Silvic Rieni.

"În seara de 28 aprilie, în baza unei informaţii pe care am avut-o că la marginea comunei Rieni, mai precis a satului Valea de Jos, există o cantitate foarte mare de material lemnos, m-am deplasat la faţa locului. Am constatat că era un număr foarte mare de arbori fără provenienţă, ca urmare am informat instituţiile abilitate: Garda Forestieră, Jandarmeria şi echipele mobile din cadrul Direcţiei Silvice Bihor", a declarat Irimie.

Potrivit acestuia, Garda Forestieră face o anchetă pentru a afla cine a doborât ilegal arborii. Candidatul PSD la Rieni este convins însă că vinovaţi sunt liberalii, care vor să dea lemne sub formă de mită electorală.

Jos de pe Facebook!

În fine, social-democraţii l-au mai acuzat pe acelaşi edil Bota că circulă cu maşina firmei de pază GSS, cu care Primăria Rieni are contract, dar şi pe senatorul PNL Gavrilă Ghilea că foloseşte în campanie o maşină a Consiliului Judeţean Bihor, în timp ce maşina sa personală rămâne parcată în curtea instituţiei la care nici măcar nu este angajat.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang a asigurat că Irimie a intrat în concediu în timpul campaniei electorale.

În schimb, Mang a spus că aşteaptă reacţia liberalilor faţă de directoarea ASCO, Arina Moş. "Pe pagina ei de Facebook, are poze şi îndemnuri clare de a fi votat Ilie Bolojan. Colegii mei funcţionari publici spun că nici n-ar îndrăzni să dea like la postări de acest gen. Mai mult, doamna Arina Moş postează în timpul orelor de serviciu, la 13, 14. Probabil organizaţia noastră municipală va sesiza ANI", a declarat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Fatzau
Oare cat timp mai trebuie sa-i vad fatza acestui Xerox de Oradea? Plagiator sef, un om de nimic, care si-a bagat zeci de mii de euro in buzunar, bani din fonduri europene care trebuiau folositi pentru alte cauze! Ce face DNA-ul in aceste cazuri, doarme pe-o ureche?
Postat 11 Mai 2016, 15:25 de Bubu
E de bine, măi Mangusto, nu e de rău !!!
Orice candidat care bagă o poză cu oricare dintre evreii care conduc serviciile secrete din RO, prin această manevră pierde voturi !!!
Postat 10 Mai 2016, 20:18 de WinDos
Duminica la ora 13, 14 nu se munceste!!
Bai ocelarist isteric, nu ti-e rusine sa arunci cu noroi intr-o doamna pentru o fapta de care nu poate fi acuzata??? Postarea de la ora 14 era facuta duminica!!
Postat 10 Mai 2016, 18:40 de SilviuLabau
adresa web Micula
http://afaceri-huro.blogspot.com/ nu doresc sa repet comentariile, dar am observat ca in primul comentariu adresa a fost impartita in doua neputind fi copiata in Internet Explorer. imi cer scuze pentru inconveninent!
Postat 10 Mai 2016, 15:46 de MikyMicula
Filajele Gemenilor Micula
Asa conntroleaza Micula supusii: primarul din Rieni nu are voie sa circule decat cu masina de la firma lui pe care i-a pus GPS. Asa e controlat 24 din 24. Mai multe afaceri patate cu coruptie ale gemenilor micula si firma de paza Guardia le dezvaluia la iceputul anului un fost angajat al lor la adresa: http://afaceri-huro.blogspot.com/
Postat 10 Mai 2016, 15:44 de MikyMicula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON