URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 02 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de primar al Oradiei, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
09 Mai 2012, 09:44

Petrom a făcut un profit trimestrial record: A câştigat peste 4 milioane de euro pe zi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

OMV Petrom (SNP) a înregistrat în perioada ianuarie - martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), în creştere cu 65% faţă de acelaşi interval din anul precedent, şi vânzări în urcare cu 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro), informează Mediafax.

"În primul trimestru, preţul majorat al ţiţeiului şi aprecierea dolarului faţă de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare şi Producţie, n.r), dar, în acelaşi timp, au influenţat negativ marjele şi volumele din activitatea de R&M (Rafinare şi Marketing). Pe parcursul trimestrului am înregistrat un progres considerabil în cadrul proiectelor cheie de investiţii şi am continuat să ne consolidăm performanţa operaţională, datorită măsurilor de management strict al costurilor (...) Condiţiile meteo extreme din primele două luni au cauzat unele întreruperi de ordin tehnic, ce au afectat, într-o oarecare măsură, nivelul producţiei din E&P şi au influenţat negativ vânzările din marketing. Cu toate acestea, iarna severă a determinat creşterea volumului vânzărilor de gaze şi, în plus, am înregistrat marje îmbunătăţite, în special la gazele extrase din depozite", a declarat într-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Profitul operaţional calculat înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a urcat în primele trei luni cu 51%, la 1,79 miliarde lei (411 milioane euro), de la 1,19 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

Preţul mediu al ţiţeiului Ural a crescut cu 14% faţă de nivelul din primele trei luni din 2011, la 117,49 dolari /baril.

Rezultatele foarte bune ale cele mai mari companii din România sunt apreciat şi de către OMV, gigantul austriac care deţine pachetul majoritar al companiei.

"Începutul anului 2012 a fost unul deosebit de favorabil pentru OMV. Pe 22 februarie am anunţat o descoperire de gaze la mare adâncime în România, în largul Mării Negre, care prezintă un potenţial important. Acesta este un bun exemplu al modului în care ne aplicăm strategia, axându-ne pe obiective de explorare mai mari şi cu un impact ridicat. În Libia, producţia a revenit rapid la aproximativ 85% din nivelurile pre-criză, iar aceste volume au contribuit în mod pozitiv la rezultatele noastre operaţionale în T1/2012. Preţurile mai mari ale petrolului şi iarna central-europeană foarte rece au susţinut rezultatele diviziilor noastre E&P, respectiv G&P. În divizia R&M, atât marjele de rafinare, cât şi cele de marketing au fost sub presiune, o situaţie care ne aşteptăm că va persista pe întreaga durată a anului", a declarat, într-un comunicat, Gerhard Roiss, Directorul General Executiv al OMV.

Preţul mediu realizat la ţiţei la nivel de grup a crescut cu numai 9%, la 98,33 dolari /baril, reflectând valoarea mai mare a pierderilor din instrumentele de acoperire a riscului privind preţul ţiţeiului. Acestea au avut un impact negativ de 159 milioane lei asupra EBIT-ului, comparativ cu rezultatul negativ de 56 milioane lei înregistrat în primul trimestru din anul precedent.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6028 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON