URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
23 Mai 2024, 16:28

DespreCopii Media Group anunță lansarea campaniei VotulMeu2024

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

DespreCopii Media Group anunță lansarea campaniei VotulMeu2024, în parteneriat cu VoteMatch Europe, dedicată alegerilor europarlamentare din acest an. Inițiativa are ca scop informarea și responsabilizarea cetățenilor din România (și mai ales a părinților) în procesul electoral, asigurându-se că fiecare vot este bine documentat și relevant.

De ce a ales DespreCopii Media Group acest parteneriat cu VoteMatch Europe?

DespreCopii Media Group militează pentru un viitor mai bun al copiilor din România, iar unul dintre criteriile importante în atingerea acestui obiectiv este ca părinții să facă alegeri politice informate și responsabile. În contextul alegerilor europarlamentare, este esențial ca aceștia să înțeleagă diferențele de politici între partide și să voteze în concordanță cu valorile și interesele lor ca cetățeni și părinți. Prin această inițiativă, DespreCopii Media Group promovează implicarea cetățenilor în procesul electoral și se asigură de faptul că votul fiecăruia este bine informat și relevant.

DespreCopii Media Group a ales să devină partener al ProDemos, organizația care a dezvoltat platforma VoteMatch, datorită credibilității și transparenței pe care aceasta le oferă. ProDemos are o reputație solidă în dezvoltarea de instrumente educaționale și democratice, utilizate de milioane de cetățeni în timpul alegerilor, contribuind astfel la transparența și responsabilitatea în procesul electoral. Această colaborare subliniază angajamentul DespreCopii Media Group de a sprijini educația civică și de a promova un viitor european prosper și democratic pentru copiii din România.

Ce este VoteMatch Europe?

VoteMatch Europe este o aplicație de asistare a votului (Voting Aid Application - VAA) care le permite utilizatorilor să își compare opiniile politice cu partidele din toate țările UE. Aplicația solicită opinia utilizatorilor pe diverse teme politice și arată ce partide se potrivesc cel mai bine cu punctele lor de vedere, atât la nivel național, cât și european. Platforma în limba română poate fi accesată aici: https://ro.votematch.eu/.

Aceasta este a treia ediție a VoteMatch Europe, prima ediție fiind lansată pentru alegerile europarlamentare din 2014. În România, VoteMatch Europe 2024 este implementat în parteneriat cu DespreCopii Media Group, o voce puternică a parenting-ului în România.

Istoricul VoteMatch EuropeCum funcționează VoteMatch?

Pentru a utiliza VoteMatch în limba română, persoanele care accesează platforma trebuie să  răspundă la o serie de întrebări (VAA) pe https://ro.votematch.eu/, iar aceste opțiuni personale vor fi comparate cu programul politic al partidelor din România, înscrise la alegerile europarlamentare. Toate VAA-urile naționale conțin un set comun de afirmații adresate partidelor politice, dintre care cel puțin 15 sunt incluse în fiecare VAA național. După obținerea rezultatelor pentru VAA-ul național, utilizatorii pot urma un link către site-ul european VoteMatch și pot vedea care partide din alte țări UE se potrivesc cel mai bine cu opiniile lor, clasificate de la cel mai înalt la cel mai scăzut. De asemenea, utilizatorii pot obține mai multe informații despre partidele și grupurile cu care acestea sunt afiliate în Parlamentul European.

Acest comunicat de presă marchează începutul unei campanii de informare esențiale pentru viitorul european al României și pentru bunăstarea copiilor. Împreună putem asigura un viitor mai bun, prin alegeri informate și responsabile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON