URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Miss Bihoreanul

Crăciuniţă în direct! Crăciuniţa 2015 a BIHOREANULUI este frumoasa prezentatoare a ştirilor Digi 24 Oradea, Yvette Mîrza (FOTO)
Bihoreanul tipărit
La 26 de ani, Yvette Mîrza este una dintre cele mai apreciate ştiriste ale televiziunii orădeanului Zoltan Teszari, pentru care transmite "live" cele mai importante noutăţi şi relatează reportaje difuzate în emisiunea "Turist acasă". Pictorialul cu frumoasa vedetă este felul nostru de a transmite cititorilor Crăciun fericit!
24 Decembrie 2015, 09:35
Majoreta Moşului: Crăciuniţa BIHOREANULUI 2014 este lidera trupei de majorete care face show la meciurile CSM Oradea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Ioana Sas Adăscăliţii este simpatizată nu doar de publicul ce asistă la spectaculoasele meciuri de baschet, ci şi de componenţii formaţiei orădene, care au acceptat imediat propunerea BIHOREANULUI de a apărea într-un pictorial inedit de Crăciun alături de "şefa majoretelor".
24 Decembrie 2014, 18:44
Atitudine de superstar: O orădeancă i-a fascinat pe antrenorii de la Vocea României (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul TV
Ivana Farc, o adolescentă din Oradea, i-a fascinat pe antrenorii de la Vocea României cântând melodia "Raggamuffin", "cu o atitudine de superstar". Tudor Chirilă, Marius Moga, Loredana Groza şi Smiley şi-au întors scaunele în mai puţin de 30 de secunde, însă orădeanca a ales să fie în echipa primului.
19 Septembrie 2014, 21:57
Vocea Oradiei: Anul acesta, Crăciuniţa BIHOREANULUI este Denisa Moşincat, tânăra care a impresionat la Vocea României (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Moşul a ajuns mai repede în acest an la Denisa. Ori că a fost ea tare cuminte, ori că bătrânul de la Polul Nord a simţit nevoia să-i audă vocea de înger cu care colindă încă de când avea şase ani. La 22 de ani, Crăciuniţa BIHOREANULUI este deja "veterană" în corul Fiat Lux, alături de care a cântat în ţară şi în străinătate. În această toamnă marele public a descoperit-o în show-ul "Vocea României", unde antrenorii, artişti cu experienţă, i-au lăudat calităţile şi tehnica vocală.
Miss Oradea şi Miss Bihor, alese într-un show cu prezentări de lenjerie intimă şi momente lascive (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul TV
Restaurantul Butoiul de Aur a găzduit, sâmbătă seara, întrecerea pentru alegerea celor mai frumoase fete din judeţ. Concursurile pentru desemnarea Miss Oradea şi Miss Bihor au fost organizate de Leonardo şi au presupus probe de rochii de seară, costume de baie, lenjerie intimă, dar şi dans pentru cele 23 de finaliste. Show-ul a avut chiar şi un moment sexy adus de 3 animatoare, care s-au dezbrăcat reciproc pe muzică de saxofon.
Deşi au defilat în lenjerie dantelată, concurentele de la Miss Crişana n-au prea smuls aplauze în Avenue (FOTO)
Foto Bihoreanul
La înghesuială. Cam aşa s-a desfăşurat concursul Miss Crişana, sâmbătă noaptea, în clubul Avenue, concurentele fiind nevoite să defileze pe culoare destul de înguste, printre spectatori. Deşi s-au afişat în costumaţii sexy şi în lenjerie intimă dantelată, cele 14 concurente n-au prea reuşit să-i anime pe participanţi, în ciuda încurajărilor venite din partea prezentatorului Bogdan Vlădău.
Frumoasele Oradiei şi Bihorului, invitate să se înscrie la Miss
Timp liber
Leonardo şi Mike Media & Events organizează pe 23 noiembrie, la Butoiul de Aur, o nouă ediţie a concursului de frumuseţe Miss Oradea, în cadrul căruia va fi acordat, însă, şi titlul de Miss Bihor. Premiile din acest an sunt consistente, câştigătoarele celor două titluri primind câte 500 de euro cash, plus vouchere de acceaşi valoare. La ediţia 2013 sunt invitate să se înscrie tinerele care au minim 16 ani şi o înălţime de minim 1,65 m.
24 Octombrie 2013, 08:31
S-a ales Miss Universitate: Vezi cine e cea mai frumoasă studentă din Oradea (FOTO)
Foto Bihoreanul
Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea a organizat, miercuri seara, în clubul The One, concursul Miss Universitate, în cadrul căruia 12 studente s-au întrecut pentru acest titlu, defilând în diferite ţinute elegante, dar şi în costume de baie. Câştigătoare a fost aleasă Sânziana Morar, studentă la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane.
Shakira de Oradea l-a impresionat pe Mihai Petre şi a primit trei "da" la Românii au Talent
Bihoreanul TV
Orădeanca Anca Căuş a primit ropote de aplauze la preselecţiile emisiunii "Românii au talent" şi a reuşit să-i convingă pe cei trei juraţi să o treacă în etapa următoare executând un dans senzual precum Shakira şi interpretând o melodie a artistei.
Crăciuniţa cuminţită (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Actriţă a Teatrului Regina Maria, Dania Ţinca a acceptat un nou rol: cel de Crăciuniţă a BIHOREANULUI. Fiica doctoriţei Liana Antal a lăsat în urmă perioada rebelă în care apărea dezgolită în revistele pentru bărbaţi, ambiţionându-se să-şi facă părinţii şi iubitul să se simtă mândri de reuşitele sale artistice.
Orădeanca Romana Fărcaş prezintă o nouă emisiune la televiziunea lui Arpad Paszkany (FOTO)
Magazin
Orădeanca Romana Fărcaş prezintă o nouă emisiune profilată pe viaţa şi stilul vedetelor din străinătate, intitulată "Celebrity", la televiziunea Look TV, patronată de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, care a început recent să emită la nivel naţional.
O orădeancă, model la New York, premiată la Miss Universe România 2012 (FOTO/VIDEO)
Foto Bihoreanul
Diana Banya, o orădeancă în vârstă de 24 de ani care locuieşte şi lucrează ca model la New York, a fost votată Miss Congeniality la cea mai recentă ediţie a Miss Universe România. Orădeanca are, se pare, o carieră de succes în Statele Unite, fiind protagonista mai multor pictoriale şi prezentări de modă.
06 Noiembrie 2012, 15:11
"Inna de Oradea" i-a vrăjit pe Dan Bittman şi Cheloo
Timp liber
O orădeancă în vârstă de 22 de ani a vrăjit juraţii la preselecţiile concursului X Factor. După ce i s-a spus că seamănă cu Inna, iar apoi cu Andreea Mantea, orădeanca le-a cântat lui Dan Bittman, Cheloo şi Delia Matache, care i-au lăudat frumuseţea şi au trimis-o în următoarea etapă a concursului.
Poliţista X: s-a făcut remarcată la preselecţiile X Factor şi a fost aleasă de toţi cei trei juraţi pentru a continua concursul
Bihoreanul tipărit
În timpul zilei agent de poliţie, iar seara cântăreaţă, orădeanca Natalia Selegean crede că poate îmbina fără prea mare greutate ambele pasiuni, altfel atât de diferite. Concurentă la X Factor, îmbrăcată într-o ţinută sexy, Natalia Selegean a fost ţinta glumelor lui Dan Bittman şi Cheloo, care însă după ce au auzit-o cântând s-au declarat impresionaţi de vocea ei.
13 Octombrie 2012, 11:56
"Chica Loca" de Bihor: Corina Marta face furori pe Youtube (FOTO / VIDEO)
Timp liber
Corina Marta, o bihoreancă în vârstă de 21 de ani, este vocea unui nou hit, difuzat în cluburi din ţară şi din străinătate. Mai mult, realizată de Tony Ray Project şi VMC, melodia "Chica Loca" a strâns în două luni peste 3 milioane de vizualizări pe Youtube.
Fata preşedintelui (FOTO)
Foto Bihoreanul
La 30 de ani, Mihaela Bar, fata cea mare a PSD-istului Mihai Bar, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, încearcă să împace jobul de prezentatoare la TVS şi cel de "purtător" de imagine al unui centru comercial cu viaţa personală, plănuind să se mărite. Ea este cea care-i înviorează pe orădeni la matinalul "Cappuccino de dimineaţă".
În ring cu Ilaria (FOTO)
Foto Bihoreanul
Lansată la populara emisiune "Dansez pentru Tine", unde a obţinut locul al doilea, Ilaria Cherloabă a început o carieră şi ca instructoare de dans. Orădeanca le dă lecţii micuţilor la grădiniţă, iar cu doamnele şi domnişoarele face cursuri de Zumba.
"Ochii tăi" sunt chiar aici: Ana Maria s-a făcut orădeancă (FOTO)
Timp liber
După ce a petrecut câţiva ani agitaţi în Capitală, Ana Maria, cunoscuta interpretă a piesei "Ochii tăi" de acum un deceniu, s-a stabilit la Oradea, de unde vrea să-şi relanseze cariera. Aici a început o viaţă nouă ca regizor de videoclipuri.
18 Decembrie 2011, 17:49
Pictoriţa modistă: Cu prima colecţie, Amalia Buie a reuşit să câştige un festival naţional de modă jurizat de "gurul" Cătălin Botezatu (FOTO)
Foto Bihoreanul
Amalia Buie a studiat designul vestimentar încă de când era elevă de liceu, dar a început să creeze colecţii proprii abia în acest an. Chiar şi aşa, experienţa în pictură şi studiile în domeniul modei au propulsat-o rapid între tinerii creatori de modă din ţară. În noiembrie, Cătălin Botezatu a premiat-o cu locul I la un festival naţional pentru tinerii designeri.
Brigitta Balogh, vocea din Sistem
Timp liber
Când era mică, visa să fie dentist, actriţă, învăţătoare, florăreasă, creatoare de modă şi cântăreaţă. Dacă s-ar fi putut, toate în acelaşi timp. Alegerea ei a fost până la urmă muzica, iar timpul i-a dovedit că nu a greşit. La doar 22 de ani, iubita chitaristului Marius Pop este solista cunoscutei trupe Sistem, cu care a cântat în multe ţări europene.
Star în devenire: Antonia, all in one (FOTO)
Bihoreanul TV
Pentru ea, muzica e doar un hobby. Dar îl ia mult mai în serios decât alte tinere, care spun că fac din asta o carieră. La 28 de ani, Antonia Cun este preparator de limba engleză la Universitatea din Oradea şi studentă în anul IV la Medicină. Chiar şi aşa îşi găseşte timp să cânte. Recent, un cunoscut compozitor care a colaborat şi cu Andra a realizat pentru orădeancă o melodie ritmată, cu versuri în greacă şi engleză. Cu ea, Antonia speră să dea lovitura pe posturile naţionale de radio.
Vedeta din mall (FOTO)
Foto Bihoreanul
Cel mai cunoscut "brand" al Lotus Center, Beatrice Szuhai, este profesionista care organizează evenimentele centrului comercial, de la concertele cu vedete până la sesiunile de shopping cu distracţie. La 25 de ani, Bea este membră de bază a echipei care se asigură că orădenii au toate motivele să frecventeze centrul comercial.
Miss în bikini, pe scena Teatrului Regina Maria (FOTO)
Foto Bihoreanul
O orădeancă în vârstă de 18 ani a câştigat, duminică seara, o săptămână de şedinţe foto şi prezentări la Miami, premiul special oferit de Bamboo Group, la Miss Transilvania. Titlul de miss i-a revenit însă unei brunete din Baia-Mare. În pauzele de concurs, orădenii care au mers la Teatrul Regina Maria au ascultat muzică live cântată de tineri muzicieni, dar au şi urmărit prezentări de modă.
O frumoasă a BIHOREANULUI e Miss Crişana! (FOTO)
Foto Bihoreanul
Sânziana Morar, o fostă apariţie la rubrica Frumoasele Bihorului, a câştigat, sâmbătă seara, titlul de Miss Crişana 2011, fiind aleasă dintre 16 orădence şi arădence, într-un concurs desfăşurat la Terasa Bihoreana şi organizat de agenţia M Models.
Domnişoara şi sportivii (FOTO)
Bihoreanul TV
Patricia Peev, prezentatoarea ştirilor sportive de la TVS, şi-a început cariera ca o "stranieră" în lumea bărbaţilor, fiind singura reporteriţă locală pe acest domeniu. A învăţat repede regulile jocului, iar acum prezintă nu doar ştirile sportive, ci şi o emisiune despre filme la TVS. În vârstă de 24 de ani, Patricia a ştiut mereu că vrea să lucreze în televiziune şi s-a pregătit mult pentru asta.
Oana se întoarce: Din nou pe sticlă! (FOTO)
Bihoreanul tipărit
La 28 de ani, Oana Mudura, managerul şi redactorul-şef al TVS, funcţii pe care le ocupă de la doar 25 de ani, a revenit pe micile ecrane, prezentând o emisiune despre normele europene, şi anunţă totodată şi "dublarea" postului de televiziune în mediul online.
Diva în devenire: Ela Rose (FOTO)
Foto Bihoreanul
Ela Rose, fiica vitregă a primarului din Ştei, a ajuns celebră peste hotare, unde cea mai recentă piesă a ei, "Lovely words", este pe locul 1 în Grecia. Bihoreanca de 21 de ani colaborează cu cei mai în vogă producători, iar piesele ei au milioane de vizualizări pe Youtube.
Reporter pe tocuri: Georgiana Botez (FOTO)
Foto Bihoreanul
Şefă de promoţie cu notă maximă atât la absolvirea liceului, cât şi a facultăţii, Georgiana Botez a lăsat meseria de economistă pentru freamătul ştirilor de televiziune. Acum, aproape în fiecare zi, orădenii o pot vedea transmiţând în direct pentru Antena 1.
"Sportiva" de la Antenă (FOTO)
Bihoreanul TV
Una dintre puţinele orădence ajunse vedete naţionale TV, Crina Abrudan, se declară o norocoasă care a făcut mereu ce-i place. În ciuda zvonurilor că ar putea pierde postul de prezentatoare a ştirilor sportive, orădeanca Crina Abrudan e sigură pe locul ei de la Antena 1.
Vedetă în devenire (FOTO)
Foto Bihoreanul
La doar 20 de ani, Patricia Ter a făcut deja cunoştinţă cu lumea mass-media. Pe lângă joburile din presă, tânăra s-a implicat şi-n organizarea de evenimente, făcându-i să se simtă bine în Oradea pe Paraziţii, Guess Who şi Şuie Paparude.
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON