URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2012, 11:56

Poliţista X: s-a făcut remarcată la preselecţiile X Factor şi a fost aleasă de toţi cei trei juraţi pentru a continua concursul

Poliţista X: s-a făcut remarcată la preselecţiile X Factor şi a fost aleasă de toţi cei trei juraţi pentru a continua concursul ÎN LUPTĂ CU CHELOO. La preselecţiile X Factor, Natalia Selegean a vrut să-i arate lui Cheloo de la Paraziţii că îl poate pune la pământ. Chiar dacă nu i-a reuşit figura, poliţista a obţinut trei voturi din partea juriului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timpul zilei agent de poliţie, iar seara cântăreaţă, orădeanca Natalia Selegean crede că poate îmbina fără prea mare greutate ambele pasiuni, altfel atât de diferite.

Audiţia sa pentru emisiunea X Factor a fost una surprinzătoare. Intrigaţi de apariţia provocatoare pe scena emisiunii, juraţii au fost convinşi de vocea fetei şi au trimis-o în etapa următoare a concursului.

Lecţii de autoapărare

O orădeancă de 25 de ani a făcut senzaţie la preselecţiile pentru al doilea sezon al emisiunii X Factor România, când, la Cluj, într-o sală arhi-plină, a ieşit în faţa lui Dan Bittman, Cheloo şi Deliei Matache purtând o ţinută provocatoare, cu pantaloni mulaţi şi tăiaţi. Judecând după feţele lor, juraţii păreau să-şi spună că orădeanca e doar o altă "blondă" care aleargă după celebritate. I-a surprins pe toţi când le-a dezvăluit că în viaţa "civilă" este agent de poliţie, motiv pentru care, după ce s-au dezmeticit, cei trei au început să glumească pe seama ei.

Bittman chiar a întrebat-o direct dacă ştie "să pună jos un bărbat" şi, fire spontană, Natalia nu s-a lăsat intimidată, oferindu-se să demonstreze ce a învăţat la şcoala de poliţie. A încercat să-l pironească la sol pe Cheloo, cel care i-a ridicat mănuşa, dar nu a reuşit. "A fost puţină lipsă de antrenament din partea mea, dar promit că mă pregătesc mai bine pentru data viitoare", s-a justificat Natalia zâmbind şi ea.

Apoi, când a început să cânte melodia lui Bonnie Tyler, "Holding out for a hero", membrii juriului au rămas gură-cască. "Trăiască Poliţia Română!", a exclamat boss-ul de la Holograf, abia reuşind să acopere aplauzele publicului, după care a continuat franc: "Doamna poliţist, m-aţi impresionat. Nu mă aşteptam!". Astfel, cu cele trei voturi primite, orădeanca a trecut în etapa următoare a emisiunii.

Cântăreaţa din Poliţie

Natalia se descrie ca fiind o persoană căreia îi place corectitudinea, şi tocmai de aceea, după liceu, a ales o şcoală de poliţie. "Sunt convinsă că aceasta este meseria potrivită pentru felul meu de a fi", spune ea, recunoscând că şi-a dorit-o şi pentru salariu.

Tânăra a urmat cursurile Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu din Oradea, pe care a absolvit-o în 2007, iar apoi a lucrat timp de doi ani la departamentul de intervenţie al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. Din 2009, s-a mutat la Poliţia Municipiului Oradea, unde munceşte acum la compartimentul secretariat, documente clasificate şi arhivă.

Nati nu vrea să dezvăluie prea multe secrete despre munca ei, încercând parcă să separe profesia de hobby. "Faptul că fac muzică şi lucrez în Poliţie este o curiozitate pentru unii, dar eu cred că dacă iubeşti ceva nu renunţi uşor la ceea ce-ţi place", zice ea, adăugând că şi colegii din Poliţie o susţin şi i-au promis că o vor urmări la televizor. Numai să ajungă cât mai departe...

Pregătiri de nuntă

Chiar dacă, aparent, meseria de poliţistă nu are mai nimic în comun cu preocupările de artist, Natalia are în spate ani de studiu muzical. Dacă de mică a încercat baletul, la 21 de ani, când deja se putea întreţine singură, s-a înscris la cursurile de canto ale Şcolii de Arte Francisc Hubic, la clasa Monicăi Molnar. De atunci a concurat la numeroase festivaluri naţionale, unele organizate chiar de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Atrasă de genuri precum R&B şi soul, orădeanca ştie că pentru a putea să se lanseze cu adevărat în showbiz trebuie să se iasă în evidenţă, aşa că în iunie şi-a luat prietenii şi familia la Cluj, pentru a da primul test la X Factor. "Cred că e şansa mea. Am vrut şi să demonstrez familiei şi viitorului meu soţ că pot lupta pentru a-mi îndeplini visul", se confesează Nati care, după o relaţie de 10 ani, se va căsători la anul cu Răzvan, iubitul ei încă din anii de liceu.

Bunica, fanul nr. 1

La preselecţii, orădeanca a fost încurajată şi de o persoană foarte importană din viaţa ei, bunica ei din satul Vărăşeni, unde şi-a petrecut vacanţele, şi pe care cu regret spune că nu apucă s-o viziteze cât de des şi-ar dori. "Aş vrea să câştig X Factor şi pentru ea, căci i-am promis că în anii care i-au mai rămas o să-i fac această bucurie de a mă vedea la televizor", a dezvăluit orădeanca în prima emisiune a concursului, transmisă pe 23 septembrie.

Nati spune că, şi dacă nu va câştiga concursul, şi implicit cei 200.000 de euro puşi în joc, X Factor ar putea fi marea ei şansă la o carieră muzicală serioasă. Convinsă că are acel ceva care deosebeşte amatorii de meseriaşi, ştie că o aşteaptă muncă grea. Şi asta pentru că de-acum, în fiecare duminică trebuie să convingă mai întâi juriul, iar apoi telespectatorii că, într-adevăr, le merită aplauzele.


20 juriu.jpgFABRICA DE VEDETE
Potenţial de star

Formatul concursului X Factor a fost conceput în 2004 de cunoscutul producător britanic Simon Cowell. Înregistrând un imens succes, a fost "exportat" inclusiv în Statele Unite. Cel mai de succes "produs" al X Factor este englezoaica Leona Lewis, câştigătoarea ediţiei britanice din 2006, care a vândut de atunci milioane de discuri, fiind nominalizată şi la Premiile Grammy. În România, emisiunea difuzată de Antena 1 a ajuns la a doua ediţie, producătorii punând la bătaie un premiu de 200.000 de euro.

În acest an, componenţa juriului a fost schimbată complet, Delia Matache, Dan Bittman şi Cheloo de la Paraziţii înlocuindu-i pe Paula Seling, Mihai Morar şi Adrian Sînă de la Akcent. Show-ul este transmis în fiecare duminică seară de la ora 20.30, fiind încă în faza preselecţiilor, după care vor urma câteva episoade în care concurenţii consideraţi mai slab pregătiţi vor fi eliminaţi. Apoi, trei juraţi vor alege câte patru concurenţi pe care să-i pregătească pentru transmisiile live, unde succesul celor rămaşi în competiţie va depinde de voturile telespectatorilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Pt Lena
Ai dreptate...pt nunti, botezuri si alte chermeze e mai potrivita, mai ales ca imbina toate genurile de muzica (gen Karaoke...cum zicea Marina). Mai mult ar trebui scoasa din rubrica Miss Bihoreanul...parerea mea... Si eu ii doresc succes...si sa mai coboare din nori cu alaiul de "trompete" cu tot.
Postat 22 Octombrie 2012, 23:50 de Daria
Felicitari
Felicitari, Natalia, pentru talent, ambitii si perseverenta! Esti o artista minunata si meriti pe deplin premiul cel mare X FACTOR. Mult SUCCES!
Postat 22 Octombrie 2012, 17:14 de Birladeanu Nina
a
felicitari
Postat 17 Octombrie 2012, 14:17 de d
BRAVO NATALIA
NATALIA ESTE TALENTATA .AM FOST LA NUNTI UNDE EA A CINTAT SI A FOST IN STARE SA FACA UN ADEVART SPECTACOL INTERPRETIND TOATE GENURILE DE MUZICA ...
Postat 15 Octombrie 2012, 13:12 de LENA
vine politia....
e buna dar personal nu o vad nici in Gale! si este adevarat, la emisiunea concurenta sunt voci mult, muuult mai bune!
Postat 14 Octombrie 2012, 13:08 de TDS
...
Succes Natalia si pe mai departe! Meriti sa castigi!
Postat 14 Octombrie 2012, 11:43 de ...
h-a...h-a
Toti puteti faceti o simpla comparatie intre Vocea Romaniei si X Factor. Aici gasiti \"ideea\": http://werock.ro/x-factor-sau-vocea-romaniei/ E o analiza obiectiva. Oradeanca noastra are ambitii .... asta-i bine! Dar iti mai tb si putin realism...Faţă de unul care face karaoke, e putin mai buna. Pentru showbizz ai nevoie de ceva mai mult.
Postat 13 Octombrie 2012, 22:16 de Marina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON