URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Miss Bihoreanul

Yvette Mîrza, fata care aduce ştirile (FOTO)
Bihoreanul TV
Deşi îşi dorise să devină poliţistă, Yvette Mîrza a ajuns reporteriţă şi prezentatoare de ştiri la TVS. Iubitul ei este, însă, poliţai...
Miss Traveler (FOTO)
Foto Bihoreanul
Alina Mărcuş vrea să ajungă femeie de succes în industria turismului. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Mihai Viteazu, adolescenta visează să-şi facă propria agenţie de turism şi să călătorească, la rându-i, cât va putea de mult. Vezi un pictorial cu frumoasa brunetă!
Dorothy în Ţara Crişurilor
Timp liber
Stabilită la Oradea după ce a colindat şi alte teatre, actriţa Alina Leonte s-a îndrăgostit de oraşul unde, de o stagiune, încântă copiii cu spectacolul "Vrăjitorul din Oz" şi pe adulţi îi emoţionează în "Romeo şi Julieta".
Pedagog model (FOTO)
Foto Bihoreanul
Pentru că de mică le dădea lecţii păpuşilor ei, Sânziana Morar a decis că vrea să devină educatoare. După ce va absolvi liceul de profil, orădeanca speră că îşi va putea profesa chemarea în Canada, unde anul viitor se va muta cu familia.
Afrodita de pe Valea Brătcuţei (FOTO)
Foto Bihoreanul
Născută la ţară, Laura s-a mutat vara trecută în Oradea pentru a urma cursurile Colegiului Economic. Pentru că ambii părinţi sunt economişti, adolescenta este hotărâtă să le calce pe urme şi visează la o carieră în lumea afacerilor.
Frumoasa şi infractorii (FOTO)
Foto Bihoreanul
Simona Sturz s-a mutat la finele liceului în Oradea pentru a se înscrie la Facultatea de Drept. Din primul an de studii, maramureşanca ştie ce latură a dreptului să aprofundeze: vrea să ajungă avocat în penal.
Italiana Vero (FOTO)
Foto Bihoreanul
Veronica Tănase aşteaptă cu nerăbdare Bacul, pentru ca apoi să-şi ia zborul în Italia, unde vrea o viaţă "bella". Fotomodel al unei agenţii orădene de profil, frumoasa orădeancă are ambiţia - dar crede că şi calităţile necesare - pentru a face carieră chiar în patria modei.
"Spanioloaica" (FOTO)
Miss Bihoreanul
După trei ani de şedere în Spania, Lavinia Pele s-a întors să-şi termine studiile în România. Pentru că visează să devină actriţă, bihoreanca vrea să-şi încerce norocul dând admitere la Facultatea de Teatru din Cluj.
Sexy-africana (FOTO)
Foto Bihoreanul
Fiica unui demnitar gabonez s-a mutat de la 12 ani în Oradea, pentru a studia aici, ca părinţii şi sora ei. La sfârşitul liceului, negresa plănuieşte să urmeze cursurile unei facultăţi româneşti cu profil petrolier, iar apoi să se restabilească în ţara natală, unde şi sora sa deţine o funcţie publică importantă.
Regina tăvilor (FOTO)
Foto Bihoreanul
Chelneriţă la cantina Poliţiei, Ramona Darida nu vrea să-i îndestuleze la nesfârşit pe oamenii legii. Pentru că visează să ajungă prezentatoare TV, tânăra a renunţat la Facultatea de Ştiinţe Economice pentru a se pregăti de admiterea la Jurnalism.
Az a szep! (FOTO)
Foto Bihoreanul
Orădeanca Cristina Takacs, a treia între cele mai frumoase 500 de unguroaice din Transilvania. În timp ce colegele ei de generaţie preferă distracţia, adolescenta de la Colegiul Partenie Cosma învaţă din greu ca să se poată angaja la o companie multinaţională.
Fata de la Sport (FOTO)
Foto Bihoreanul
Paula Pop crede că are toate calităţile pentru a deveni o bună prezentatoare de ştiri sportive. Dacă nu va reuşi să ajungă pe micul ecran, tânăra vrea să facă "Literele", deoarece la absolvire ar putea avea propriul birou de traduceri.
Între arcuş şi penel (FOTO)
Foto Bihoreanul
După nouă ani de cântat la vioară, Denisa Decsi a renunţat la prima dragoste, preferând să studieze grafica la Liceul de Artă. Tânăra vrea să facă facultatea la Design Ambiental, deoarece visează să proiecteze interioare de locuinţe şi birouri nu doar confortabile, ci şi frumoase.
Răduleasca de Oradea (FOTO)
Foto Bihoreanul
Ca să se facă prezentatoare TV şi să calce pe urmele Mihaelei Rădulescu, Cristina Croitor s-a înscris la Facultatea de Jurnalism. Tânăra, care este imaginea unei firme de confecţii, declară că scopul vieţii ei este să aibă propria emisiune de televiziune, la fel ca idolul ei.
Miss independentă (FOTO)
Foto Bihoreanul
Crina Filip a părăsit casa părintească din Beiuş şi a venit la facultate în Oradea cu planuri mari de a reuşi în carieră. Tânăra îmbină cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, unde studiază contabilitatea, cu munca la o companie specializată în sisteme de securitate.
Mi-s în căutarea unui rol (FOTO)
Foto Bihoreanul
Miss Bihor 2010, orădeanca Larisa Madar se declară atrasă de perspectivele unei cariere de actriţă de telenovele. Adolescenta a renunţat la posibilitatea de a face performanţă în handbal şi, cu un an înainte de Bac, se visează fie actriţă, fie poliţistă.
Fata care face show (FOTO)
Foto Bihoreanul
Campioană mondială la showdance cu trupa Ars Nova, orădeanca Patricia Teuşdea trăieşte pe ring. Orădeanca e maestră în stilul ce combină mişcările acrobatice cu dansul încă de când avea 11 ani, iar pe viitor vrea să studieze coregrafia la Londra.
Frumoasa vieneză (FOTO)
Foto Bihoreanul
Studentă la Viena şi fiică de diplomat, orădeanca Ioana Boroş se întoarce acasă de câte ori poate, mistuită de dorul iubitului şi al prietenilor. Timp de şase ani, tânăra a locuit alături de părinţi în Olanda, la Haga, iar de anul trecut s-a mutat în capitala Austriei pentru a studia afaceri internaţionale.
Miss zecistă (FOTO)
Foto Bihoreanul
Laura Sipos, singura absolventă a specializării Autovehicule Rutiere de la Facultatea de Inginerie Tehnologică, şi-a luat licenţa cu nota 10. La câteva luni după absolvire, orădeanca a obţinut un job de inginer la o firmă unde proiectează aparate pentru fixarea caroseriilor şi visează să devină designer auto.
14 Februarie 2011, 10:47
Stăpâna vagabonzilor (FOTO)
Foto Bihoreanul
Iubitoare de animale, Alexandra Macavei a transformat casa părinţilor într-o adevărată grădină zoologică. Fotomodel şi rockeriţă, tânăra se gândeşte să devină medic veterinar, aşa că a început de pe acum să hrănească şi să îngrijească pisicuţele şi câinii din cartier.
Miss Bunătate (FOTO)
Foto Bihoreanul
După divorţul părinţilor, Carmen Hendre a decis să-şi ajute mama, astfel că a început să muncească încă din clasa a X-a. Carmen a aflat încă din adolescenţă ce înseamnă munca, luându-şi primul job la doar 16 ani. S-a învăţat independentă, iar pe viitor vrea să ajute alţi copii aflaţi în dificultate.
În ritm de campioană (FOTO)
Foto Bihoreanul
Multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică, Andrada Anton îşi petrece aproape tot timpul pentru a-şi depăşi performanţele. Tânăra e singura gimnastă din Oradea care a reprezentat România la campionatele mondiale, visând ca după retragere să aibă o carieră de antrenor cu la fel de mult succes.
Lioara profesoara (FOTO)
Foto Bihoreanul
Încă elevă de liceu, Lioara Ciugudean este una dintre cele mai tinere antrenoare de aerobic din Oradea. În pauzele de învăţat pentru examenul de Bac, fiica şefului Poliţiei din Băile Felix îşi învaţă în fiecare zi ucenicele cum să se menţină în formă.
Frumoasă cu dorinţe (FOTO)
Foto Bihoreanul
Andrada Borcheş vrea să devină model cunoscut şi să aibă propria emisiune TV. Ambiţioasă din fire, orădeanca a făcut primii paşi în cariera de fotomodel: un shooting foto pentru o firmă de maşini tuningate şi unul pentru un cunoscut make-up artist din ţară.
Poliţista moşului (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Fosta finalistă a concursului Miss Poliţia Bihor s-a dezbrăcat de uniformă pentru a deveni Crăciuniţa BIHOREANULUI. După ce a absolvit Facultatea de Biologie, Dana Lezeu a devenit agent în patrulele de Ordine Publică ale Poliţiei Oradea, însă forţa cu care îşi impresionează colegii pe terenul de sport nu o împiedică să fie printre cele mai sexy poliţiste din judeţ.
Căpitan cu vino-ncoa... (FOTO)
Foto Bihoreanul
Patricia Bruchental îşi va face debutul în lumea actoriei cu un rol într-o mică producţie care urmează să fie filmată în Capitală. Frumoasa orădeancă a ales Liceul Greco-Catolic pentru a putea continua să joace alături de echipa ei de volei, pe care a condus-o spre victorii din postura de căpitan.
Dorothea în ţara imaginilor (FOTO)
Foto Bihoreanul
După ce a făcut o obsesie pentru fotografie, Dorothea Ardeleanu vrea să-şi încerce norocul în lumea modei. Frumoasa îşi descoperă mereu noi pasiuni, de la designul interior până la psihologie, dar mai presus de toate îi place să imortalizeze momentele frumoase în fotografii.
06 Decembrie 2010, 10:02
Gilda cea mică (FOTO)
Foto Bihoreanul
Deşi i-ar fi uşor să ajungă model precum sora sa, considerată "Pamela Anderson de România", Alexandra Gheţe preferă o carieră de arhitect. Când nu se distrează cu Gilda la petreceri şi în excursii, blonda studiază pentru a deveni arhitect şi visează să-şi deschidă o cafenea pe care s-o amenajeze chiar ea.
Frumoasa din popor (FOTO)
Foto Bihoreanul
De când se ştie, Corinei Marta i-a plăcut să cânte muzică populară şi plănuieşte să-şi scoată propriul album. Studentă la Facultatea de Muzică, tânăra e convinsă că anii de studiu la pian, chitară şi dans, precum şi faptul că învaţă să cânte şi muzică uşoară, îi vor folosi în carieră.
Mândra din Binş (FOTO)
Foto Bihoreanul
Alexandra Bârz îşi doreşte să ajungă colegă de podium cu modelele pe care le admiră la televizor. Pentru a se asigura că va intra la Facultatea de Farmacie, frumoasa în vârstă de 15 ani, a început să ia de pe acum lecţii de chimie în particular.
   2  4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON