URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Miss Bihoreanul

X-treme Ofelia
Foto Bihoreanul
Ofelia Praja îşi aşteaptă majoratul ca să poată... sări cu paraşuta. Pentru că are o fire de lider, adolescenta organizează toate spectacolele din liceul ei, iar pentru relaxare participă la serate de tango şi cha-cha.
Viaţa în ritm fierbinte
Foto Bihoreanul
Salontanca Florentina Lung îmbină utilitatea facultăţii de calculatoare cu plăcerea cursurilor de salsa. Ea se pregăteşte să devină programator web cu diplomă, iar între cursurile de la facultate se perfecţionează în dansurile latino.
22 Martie 2010, 11:35
Vedeta din Roit (FOTO)
Foto Bihoreanul
O bihoreancă apare în flimul "Pushing Tin" alături de Angelina Jolie şi Cate Blanchett. Mariana Kofler a jucat în reclame încă de la 19 ani, vârsta la care a emigrat în Canada. Ajunsă la maturitate, s-a întors acasă împreună cu familia.
Profa de fashion
Foto Bihoreanul
La 19 ani, Florina Gug se pregăteşte să le înveţe şi pe alte fete secretele din modeling. Deşi este în ultimul an de liceu, relaxată şi dezinvoltă, frumoasa orădeancă nu îşi face probleme în privinţa examenului de bacalaureat şi visează să devină ori procuror, ori moderatoare TV.
09 Martie 2010, 13:22
Sexy-Naty
Foto Bihoreanul
De dragul bănoaselor contracte de manechin, Natalia Pitaci a devenit navetistă pe ruta Oradea-Constanţa. Pentru că de opt ani s-a obişnuit cu lumea mondenă şi cu atmosfera prezentărilor de modă, frumoasa vrea să-şi deschidă o firmă de organizare a evenimentelor fashion.
E totală!
Foto Bihoreanul
Laura Vidican lucrează la un proiect de design vestimentar cu care să dea gata lumea modei. Elevă la Liceul de Artă, Laura îşi împarte timpul între nenumărate pasiuni, de la pictură la studiul pianului şi de la designul vestimentar la modeling.
22 Februarie 2010, 13:08
Prinţesa 'Bio'
Foto Bihoreanul
Ca să-şi menţină silueta de puştoaică şi la cei 33 de ani, Ruxanda Găvruţa se hrăneşte numai cu mâncare ecologică. Între sesiunea lunară de shopping la Viena şi un sejur la Barcelona, orădeanca îşi face timp şi ca să se pregătească pentru examenul de intrare în Baroul de avocaţi.
Frumoasă... la cratiţă
Foto Bihoreanul
Pasionată de bucătărie, Erika Toth plănuieşte un sejur la Veneţia încheiat musai cu o cină romantică. De când locuieşte cu alesul inimii ei, tânăra găteşte mai ceva ca un profesionist, după reţete găsite pe internet.
08 Februarie 2010, 11:31
Fata cu racheta
Foto Bihoreanul
Carina Şuteu îşi datorează formele unduitoare celor zece ani în care a jucat tenis de performanţă. Experimentată în modeling încă de la 11 ani, adolescenta obţine contract după contract, cel mai recent filmând în Turcia o reclamă turistică.
Sexy şi silitoare
Miss Bihoreanul
În febra Bac-ului, Andreea Marincaş îşi face timp şi pentru un job de hostess într-un club din Oradea. Andreea aşteaptă cu nerăbdare Valentine's Day, când îşi serbează şi ziua de naştere, bănuind că iubitul îi pregăteşte ceva cu totul special. Ea e frumoasa BIHOREANULUI din această săptămână. Admiraţi-o în galeria de imagini!
Fata de la service
Miss Bihoreanul
Fiindcă îi place să fie admirată, Cristina se simte în largul ei înconjurată de bărbaţi. Deşi e absolventă de ştiinţe sociale, tânăra lucrează în contabilitatea unui service auto, unde este răsfăţată de complimentele generoase ale colegilor.
Pictoriţa model
Miss Bihoreanul
După ce toată lumea a asigurat-o că are talent, Anita vrea să studieze pictura. Complexată că era cea mai înaltă şi slabă din clasa ei, adolescenta şi-a găsit un hobby în care aceste "defecte" sunt considerate calităţi: modelingul.
13 Ianuarie 2010, 13:31
Pasărea cerului (FOTO)
Foto Bihoreanul
Cea mai bună solistă de show-dance vrea de la Moş Crăciun încă un titlu mondial, pe lângă cel deja cucerit. Cu picioarele bandajate de la atâtea antrenamente, orădeanca Luana Chebeleu surâde la gândul că, după 11 ani de pregătire, a început în sfârşit să culeagă roadele eforturilor depuse.
Aventuriera
Miss Bihoreanul
Evelyn Bereczki este o împătimită a plimbărilor cu bicicleta pe traseele muntoase. Din dorinţa de experienţe noi, după terminarea liceului frumoasa îşi va lua un an liber pentru a călători în Asia, alături de prietena ei cea mai bună.
14 Decembrie 2009, 12:41
Das ist gut!
Foto Bihoreanul
Îndrăgostită de limba germană, Luana Seles vorbeşte mai mult "păsăreasca" nemţească.  Deşi se vrea chirurg, tânăra e preocupată deocamdată de cariera ei în modeling. Recent, a avut o apariţie de senzaţie într-un clip al trupei Voltaj.
Mică, da' sexy
Miss Bihoreanul
Pentru că e o fire pasională, Daniela Bursaşiu merge cu regularitate la cursuri de salsa. Considerând că munca de economist este adesea plictisitoare, tânăra se luptă cu monotonia mergând la înot, fitness, masaj relaxant, împachetări cu parafango şi dansând salsa.
01 Decembrie 2009, 10:26
Super-model pe uliţă
Miss Bihoreanul
Ca să intre în lumea modei, Andreea Şipoş vine pentru prezentări de la 100 de kilometri distanţă. Tânăra tocmai a început cursurile unei agenţii de manechine, unde învaţă de la profesionişti cum să meargă, să zâmbească şi să pozeze.
22 Noiembrie 2009, 10:33
Fată cu succes
Miss Bihoreanul
Alexandra Gavriş tocmai s-a întors din Turcia, unde a fost actriţă într-un videoclip. Pasionată de cifre şi calcule, fata crede că va combina perfect modelingul cu economia, iar povestea ei va fi una de succes.
Vrea pe sticlă!
Miss Bihoreanul

Giulia Olar doreşte să ajungă star TV, măcar ca Ilinca Vandici, pe care şi-a luat-o ca model. Deşi studiază la un profil economic, orădeanca speră să afle secretele vedetelor moderând propria emisiune de divertisment.

Imagine trăznet!
Miss Bihoreanul
Alexandra Hadade a devenit imaginea unei agenţii la numai trei luni după ce-a intrat în business. Deşi, la cum arată, ar putea câştiga fabulos din modeling, tânăra este şi silitoare, studiind managementul ca să devină directoare de bancă.
25 Octombrie 2009, 01:11
Dragoste în rime
Miss Bihoreanul
Mai tare ca Eminescu: Raluca Boloş a scris o poezie de 101 strofe. Orădeanca a iscălit în patru ani peste o sută de poezii, mai toate despre iubire, iar de curând a început să scrie şi un roman.
11 Octombrie 2009, 01:11
Fantezii cu Nela
Miss Bihoreanul
Petronela Ilica îşi dezvoltă creativitatea realizând coafuri dintre cele mai neobişnuite. Orădeanca învaţă hairstyle alături de un maestru al foarfecelor, la un salon cu pretenţii din centrul oraşului.
04 Octombrie 2009, 02:11
Domnişoara preşedinte
Miss Bihoreanul
Georgiana Micloş îşi face bagajele pentru Noua Zeelandă, unde va concura la "Miss Young". La doar 17 ani, blonda aspiră la o carieră politică, dar nu una neînsemnată, ci ţinteşte să devină prima femeie preşedinte din România!
27 Septembrie 2009, 02:11
O orădeancă la Paris
Miss Bihoreanul
Aleasă de Cătălin Botezatu să-i prezinte colecţia de lenjerie intimă, Alisa Dragoş se pregăteşte de o paradă a modei în capitala Franţei.
20 Septembrie 2009, 12:33
Domnişoara şi vagabonzii
Miss Bihoreanul
Carla Kovacs vrea să dea pe spate designerii cu noul ei book profesional. Casa frumoasei orădence s-a transformat în menajerie după ce aceasta le-a dus părinţilor cinci căţeluşi maidanezi şi trei pisicuţe luate de pe stradă.
13 Septembrie 2009, 12:50
Ada vrea silicoane!
Miss Bihoreanul
Andrada Jurca se pregăteşte să devină hairstylist cu acte în regulă. Deşi e tânără şi frumoasă, blonda ar vrea să schimbe unele detalii legate de înfăţişarea ei. Mărirea cupei de la sutien prin implanturi cu silicon este primul pas!
05 Septembrie 2009, 12:58
Cu capu-n nori
Miss Bihoreanul
Viaţa e plină de surprize, aşa că frumoasa Mihaela Cura nu-şi face planuri niciodată. În fiecare weekend frumoasa brunetă e prin cluburile orădene, unde adoră să danseze până dimineaţa pe ritmurile muzicii house.
29 August 2009, 01:29
Poliţistă model
Miss Bihoreanul
 Bianca Baba a slăbit 15 kilograme pentru a putea defila pe podiumuri. Şatena de numai 17 ani vrea să ajungă topmodel şi să prezinte pentru designeri recunoscuţi. Dar şi să prindă răufăcători, ca ofiţer de Poliţie...
29 August 2009, 01:06
Doctor sau model?
Miss Bihoreanul
Petra Biri este medic în devenire, dar are mari ambiţii de fotomodel. În locul ieşirilor nocturne încărcate cu fum şi zgomot în cluburi, Petra preferă oricând o ieşire cu prietenii la munte sau la piscină.
16 August 2009, 01:38
Flautista
Miss Bihoreanul
Andreea Ambro iubeşte copiii şi vrea să devină profă de muzică. Deşi de-a lungul timpului, a studiat mai multe instrumente, adevărata pasiune rămâne flautul, pentru care a renunţat la jocurile copilăriei şi mai apoi la distracţiile cu prietenii.
08 August 2009, 01:53
  1 2  4   

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON