URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2011, 12:51

"Sportiva" de la Antenă (FOTO)

"Sportiva" de la Antenă (FOTO) O SENTIMENTALĂ. Chiar şi după 6 ani petrecuţi în Capitală, Crina Abrudan se întoarce acasă regulat, ca să-şi vadă părinţii şi prietenii de care, spune ea, îi este dor mereu
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
"Sportiva" de la Antenă (FOTO) "Sportiva" de la Antenă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Crina Abrudan recunoaşte că nu a avut dintotdeauna prea multă încredere în sine, dar a căpătat-o pas cu pas. În 2005, când era prezentatoare a Antenei 1 Oradea, a acceptat să se mute la Bucureşti, întâi ca reporter, pentru ca apoi să ajungă prezentatoare în prime-time a ştirilor sportive.

Pentru că de o vreme nu a mai fost văzută la principala emisiune informativă a postului, au şi început să apară zvonuri cum că ar fi pe cale să-şi piardă jobul. Nimic mai neadevărat, spune Crina...

Cine se scoală de dimineaţă...

05 Ion Abrudan.jpgÎn 1996, Crina Abrudan, fiica îndrăgitului actor Ion Abrudan (foto), de la Teatrul de Stat, încă se visa artistă, pe când a început să lucreze la Radio Transilvania. "Am mers să văd cum e la radio, nu cu gândul că voi rămâne", spune ea acum.

Totuşi, a început să-i placă meseria, iar în perioada alegerilor a fost trimisă la secţiile de votare, pentru relatări telefonice. "Am mers pe jos din Nufărul până la Piaţa Decebal, intrând în toate secţiile de votare pe care le-am găsit în cale. M-am descurcat, zic eu, că m-au trimis şi a doua oară", povesteşte ea.

În scurt timp, a ajuns să citească ştirile şi să prezinte o emisiune matinală. "Începea la ora 6, aşa că mă trezeam cu noaptea-n cap, la 4.30. Aveam muzică pe casete pe vremea aceea, nici vorbă de calculator... Dar era frumos", îşi aminteşte Crina.

... departe ajunge

După 4 ani de radio, Crina a dat probe la postul Antena 1 Oradea, care tocmai se înfiinţase. "Era o febră în toată presa locală. Toată lumea îşi dorea să ajungă la Antenă. Am început în 2000, culmea, tot la alegeri".

Cu timpul, însă, în doar doi ani, dintr-o redacţie numeroasă au rămas doar două reporteriţe. "Noi încercam să acoperim totul. Şi ceea ce ni se cerea de la Bucureşti, şi ştirile locale pe care le prezentam în fiecare seară. Munca se termina noaptea târziu", povesteşte Crina.

După alţi 4 ani, a luat drumul Capitalei, dorind o experienţă nouă. "Cred că ar minţi cineva care lucrează la o staţie locală a unui post naţional dacă ar spune că nu-şi doreşte să ajungă la Bucureşti", este ea convinsă.

Celebritate din arestări

Crinei nu i-a fost greu să intre la Antena "mamă". "Venisem într-o vizită în Bucureşti la începutul lui ianuarie în 2005 şi am vorbit cu Vlad Petreanu, care atunci era directorul Observatorului, şi în două săptămâni m-am şi mutat acolo".

La început a fost reporter "pe justiţie". "Mi-a fost greu pentru că în Oradea nu m-am prea ocupat de acest gen de evenimente. În Bucureşti am prins, însă, o perioadă cu multe arestări celebre şi cu o mulţime de scandaluri", explică ea ascensiunea.

"Vecină" în redacţia Antenei cu secţia de sport, care căuta prezentator, după 2 ani pe teren, orădencei i s-a propus să dea o probă. "M-au chemat de mai multe ori, dar a durat mai multe luni până m-am hotărât". A încercat şi a reuşit.

Anti-rutină

De la viaţa agitată de reporter, s-a fixat în faţa camerelor, dar n-a vrut să intre în rutină. "Am încercat să fac şi muncă de teren, la evenimentele importante, precum meciuri sau raliuri", povesteşte ea.

Recent, însă, au apărut zvonuri că ar urma să fie înlocuită şi mutată într-un post "mai puţin vizibil". "Am citit că voi fi trasă pe linie moartă, dar nu s-a pus problema să plec de la ştirile sportive şi nici din Antena 1", spune Crina. Într-adevăr, şefii departamentului Sport au adus-o pe bruneta Geanina Varga să prezinte jurnalul de la ora 20, dar Crina susţine că nu e deranjată de acest lucru. "S-a vrut o schimbare, nu fac un capăt de lume din acest lucru şi nici motiv de supărare. E cursul normal al lucrurilor în televiziune".

Dor de casă

La 33 de ani, Crina prezintă acum ştirile sportive de la orele 16 şi 23, dar asta nu o face să se simtă marginalizată. "De ani de zile Observatorul de la aceste ore e lider de piaţă. N-am cum să fiu deranjată". În plus, se implică şi în editarea ultimului jurnal al zilei. "Am fost norocoasă. Sunt 15 ani de când lucrez şi am făcut întotdeauna ce mi-a plăcut".

Când vine vorba de viaţa personală, devine însă mai rezervată. De peste 3 ani are o relaţie cu fostul fotbalist Gabi Popescu, dar neoficializată. "Suntem ca doi oameni căsătoriţi, doar că fără acte. Deocamdată nu mă mărit", se mărgineşte ea să spună.

În schimb, despre Oradea natală ar putea povesti mai multe. În primul rând că încă îi e dor de liniştea oraşului. "Cred că dorul de casă îl voi simţi întotdeauna, deşi mă întorc destul de des. Fiecare concediu îl fac acasă, iar de sărbători ne împărţim. O dată la Oradea, o dată la Craiova, la Gabi". Căci, atunci când nu e în casele telespectatorilor, Crina preferă să fie la ea acasă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Fiti realisti mai intai !
Asa se manifesta oamenii care nu-si mai incap in haine , piele ,spatiu de invidie. De ce aveti ceva de comentat despre toate care apar pe aici? Sunt scarbita de omeni ¨de caracter¨ ca voi. Si daca ar pune-o pe Esca ce ? Si aia ar fi comentata , insa cele care apartin mediului vostru cu atat mai mult. Omul poate ajunge sus,indiferent de unde porneste. Si la fel e problema fiecaruia cum o face ! Si daca a ajuns Antena 1 cu siguranta nu e asa defectuoasa precum o descrieti ! De ce oare nu sunteti si voi undeva pe acolo oameni ¨de caracter¨ ce sunteti ? Va spun eu...pentru ca nu faceti 2 parale..Sunteti niste ordinari care ar trebuii sa-i faca o viata. Va doresc mult spor ! Vorba lu´ Tonciu... mars la puscarie pe 50 de ani (fara internet,sa fie tortura completa) ! :)) SI DACA SUNT OAMENI DESTEPTI CARE SE OCUPA DE SITE ,MINUNAT AR FI SA RESTRICTIONATI DREPTUL DE A COMENTA LA ARTICOLELE DIN CADRUL MISS BIHOREANUL!
Postat 27 August 2011, 03:30 de Ozana
sa fim seriosi...
o fi de la noi dar din pacate nu e de nasul ei ...nici macar fizic ... Vrei sa vezi o prezentatoare de clasa ..te uiti la Esca ... iar daca vrei frumuseti atunci ne uitam la Corina Caragea,Simona Paturaleasa,Cristina Dochianu... asta e adevarul dragi bihoreni.
Postat 19 August 2011, 14:20 de alin
nenorocitule
nu ti-e rusine ma,kaboou ? nu ti-e rusine, ma nenorocitule ?
Postat 16 August 2011, 01:05 de observator
a batut recordul la suuuppp
mai rar asa bunoace :))) felicitari CRInuta anuta! TREBUIE pastrata face fata la orgii
Postat 15 August 2011, 10:38 de anka
adulter
ai uitat sa mentionezi ca pe vremea relatiei cu Cosmin, el era casatorit si Hizo in divort....ii plac crinutzei doar cei insurati pana o prinde o nevasta si ii scoate ochii...asta spune multe despre caracterul ei infect...
Postat 15 August 2011, 10:19 de cosmin si gabi
vine regulata bine
bineanteles ca crinutza vine si regulata (bine), nu doar regulat (sa-si vada prietenii). asta deoarece i-a obisnuit (pe prieteni) cu regulatul, caci asa a ajuns ea ba la radio transilvania (isi vedea... regulat prietenul de atunci, Cosmin, care era... redactor sef :D), ba la antena unu (tot... regulat, dar "prietenul" se schimbase, era Gabi, insa... tot redactor sef :D). ne intrebam, acum, la bucuresti, cu cine se... vede ea... regulat ? :D tot cu vreun sef de la antene, probabil :)))))
Postat 15 August 2011, 10:06 de zmaranga pisbora
ha, ha, ha, ha
hainele astea care le imbraca sunt de la secund hands!!! par demodate din anii trecuti :)) sunt ieftine dar calitate comparativ cu chinezaraile si marfa turceasa din LOTUS :))
Postat 14 August 2011, 16:35 de da de unde!
hahahaha
Crinuta draga, degeaba incerci sa ne convingi! cine se scuza se acuza...e inceputul sfarsitului pt tine in A1 si sunt curios ce vei face dupa ca esti varza.... daca nu vrei sa fii comentata, nu te mai expune ca ne doare in c..r de tine si de talentele tale...
Postat 14 August 2011, 16:28 de hahaha
ea
vine si regulata sau numai regulat ?
Postat 14 August 2011, 14:10 de eu
crina bubulina
e urita ca moartea si mai are si ochii aia strimbi de nu stii in ce directie se uita, iar la machiaj trebuie sa o dea cu o tona de maglavais sa i acopere toate defectele, insa vocea aia pitigaiata de soarece ii pune capac.... nu cred ca se mai uita cineva la japita asta?
Postat 13 August 2011, 22:43 de asfd
Ma
Ma schizoidule. si aici te bagi..."fa pasi pe covoras"!
Postat 13 August 2011, 19:29 de Dr
nu scrieti e prea periculos:))
cand ve ti da femeiea care a batut recordul la suppp pXXE ar fi mai intereseant, ne lasati cu machiate care fara ele ai lua o la fuga nici o poza fara machiaj de ce? aratati o natural cum arata asa toate sunt acceptabile ca sa nu paralizam de sooc.
Postat 13 August 2011, 13:42 de okk dar cate a suuup
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON