URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 01 OCTOMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Și a venit ziua meciului cel mare. Așa cum era de așteptat, bihorenilor le-au tremurat picioarele în meciul cu băieții antrenați de Gigi Becali. Pe undeva, este explicabil. După ce joci derby-ul cu Șomcuta Mare, unde, la ei acasă, meciul întârzie o jumătate de oră pentru a putea scoate gâștele de pe gazon, când după meciul cu FCSB te așteaptă acasă un examen greu cu băieții din Periam, sigur că nu dai totul pentru o competiție totuși secundară, precum Cupa României...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Se cunosc circa 3.500 de specii de şerpi, din care mai puţin de o zecime sunt specii veninoase. La noi, singurul şarpe veninos este vipera cu corn, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
13 Septembrie 2023, 18:11

Primarul Florin Birta: "Traficul auto este încă cu probleme, dar se poate circula"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Florin Birta a făcut miercuri o radiografie succintă a circulaţie auto în Oradea după începerea anului şcolar. 

"Circulaţia este cât de cât în regulă..."

Potrivit edilului, "traficul auto este încă cu probleme, dar se poate circula".

"Suntem în a doua zi de şcoală (n.r. - efectiv) şi circulaţia prin oraş este cât de cât în regulă faţă de ceea ce era înainte de începerea şcolii", a declarat Birta, în încheierea şedinţei online a Consiliului Local Oradea.

Potrivit acestuia, lucrările - programate intenţionat în timpul vacanţei de vară, când traficul auto este mai relaxat - vor continua şi în săptămânile următoare.

"Se lucrează pe strada George Enescu, care a început să se bordureze; strada Evreilor Deportaţi este închisă în continuare (...), lucrare care va dura o cam lună, iar cei de la Termoficare vor mai avea de lucru cam o săptămînă pe strada Jean Calvin", a spus Birta.

Acesta le-a mulţumit constructorilor "care s-au mobilizat exemplar" pentru reluarea circulaţiei tramvaiului odată cu începerea anului şcolar şi că s-au încumetat "să asfalteze chiar dacă afară erau 40 de grade Celsius".

Termen, sfârşitul anului!

Ţinta reluării circulaţiei tramvaielor începând din 11 septembrie fiind deja atinsă, ca o victorie de etapă, primarul Florin Birta a reluat promisiunea închiderii şantierelor din Piaţa Emanuil Gojdu înainte de finalul acestui an.

"Următorul nostru target va fi atins la finalul anului, când va trebui să circulăm cu maşinile prin toată zona de pasaje din centru civic şi Piaţa Mare şi când nu vom mai avea nicio restricţie în zonă", a spus primarul.

Conducerea municipalităţii îşi doreşte finalizarea lucrărilor la pasaje până la sfârşitul anului pentru a putea fi finanţate din fonduri europene. Totuși, calendarul lucrărilor, realizate în proporţie de 70%, este destul de strâns.

"La finalul lunii octombrie toată structura pasajelor ar trebui să fie finalizată, iar din noiembrie să începem la bordurări, asfaltări, spaţii verzi şi altele...", a afirmat primarul.

Florin Birta a mai precizat că și lucrările la parcarea subterană de sub Catedrala Episcopală Învierea Domnului, la breteaua de legătură dintre Calea Clujului şi strada Griviţei, precum şi la viitorul centru de afaceri cu produse alimentare de la Piaţa Mare, se vor încheia înainte de sfârşitul acestui an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
???
Când fac 1 km în 20 de minute pt mine nu e deloc în regulă.
Postat 19 Septembrie 2023, 18:42 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON