Pentru a atrage tinerii, dar nu numai, de partea naturii, asociația Aqua Crisius a lansat un nou film de promovare a activităților de tip junior ranger și a interacțiunilor pozitive între om și natură în ariile naturale protejate.
În aproape 13 minute, producția video prezintă imagini din tabăra pe care asociația a organizat-o în vară în Rimetea, un sat aflat într-o arie protejată din județul Alba. Acolo, 21 de adolescenți cu vârste între 11 și 15 ani, proveniți din trei județe - Bihor, Alba și Suceava - au petrecut patru zile, învățând să respecte și să conserve natura.
Ajunsă la majorat, adică având 18 ani de existență, asociația Aqua Crisius a dus până acum peste 200 de copii în taberele „Junior Ranger”. Unii dintre aceștia au devenit azi voluntari ai organizației și pregătesc activitățile din tabere.
Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Junior Rangers – vectorii implicării comunităților locale în conservare”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
„Filmul de promovare a activității Junior Ranger, realizat de către o echipă profesionistă de filmare, sperăm că va atrage numeroși tineri, și nu numai, de partea naturii și a ocrotirii acesteia în special, transformând participanții taberei Junior Ranger 2024, provenind din comunitățile locale Mogoș (jud. Alba), Aușeu, Salonta și Bulz (jud. Bihor), Ciocănești și Cârlibaba (jud. Suceava), în actori redutabili”, a transmis APS Aqua Crisius, printr-un comunicat de presă.
De asemenea, filmulețul promovează aria naturală Trascău și comuna Rimetea.
Aqua Crisius a mai lansat, în trecută, și alte filme educative, inclusiv unul dedicat taberelor Junior Ranger și un altul vieții sălbatice a Crișului Repede.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.