URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2020, 12:10

Ceaţa face victime pe şosele: O femeie din Nojorid a fost izbită de o maşină pe trecerea de pietoni

Ceaţa face victime pe şosele: O femeie din Nojorid a fost izbită de o maşină pe trecerea de pietoni foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie a ajuns la spital, joi seara, după ce a fost izbită de o maşină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni din localitatea Nojorid, poliţiştii rutieri declanşând o anchetă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Accidentul a fost semnalat pe numărul de urgenţă 112 la ora 20.05 şi s-a produs pe DN 79, în localitatea Nojorid. Un şofer în vârstă de 37 ani din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Arad, nu a acordat prioritate de trecere şi a acroşat o femeie de 76 de ani, din localitatea Nojorid, care se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător.

"În urma accidentului rutier, femeia a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital", se precizează într-un comunicat transmis, vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Potrivit şefului UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, septuagenara a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea cu multiple fracturi de bazin. "Pacienta a rămas internată la Secţia Ortopedie", a explicat dr. Borcea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Având în vedere ceaţa densă din ultima perioadă şi drumurile acoperite de polei, poliţiştii recomandă şoferilor, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi starea carosabilului. Potrivit informării, un carosabil alunecos din cauza ploii, poleiului sau a stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, triplarea distanţei de frînare. "În astfel de condiţii, evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor", recomandă poliţiştii.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei rutiere îi sfătuiesc pe şoferi să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile, iar pe conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON