URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Februarie 2024, 09:00

Război cu noi: Șefii Inspectoratului Școlar Bihor au ajuns să se judece cu propria instituție

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie jenantă în Inspectoratul Şcolar Bihor, care îşi caută avocat după ce a fost dat în judecată chiar de propriii şefi şi salariaţi.

Sindicatul Liber din Învăţământ, care reprezintă şi 69 de angajaţi ai IŞJ Bihor, a deschis un proces prin care cere să se recalculeze lefurile inspectorilor şefi şi ale celorlalţi sindicalişti, din 2018 până anul trecut.

Concret, SLÎ pretinde că slujbaşii Inspectoratului, ca de altfel toţi angajaţii din învăţământ, aveau dreptul la indemnizaţie de hrană şi pe durata concediilor, ceea ce, între anii 2018-2023, dascălii n-au primit.

Sindicatul a chemat la proces fiecare instituţie de învăţământ unde are membri "văduviţi" lunar de 347 lei, cât reprezintă indemnizaţia de hrană.

Aşa s-a ajuns în situaţia ca actualul inspector şcolar general, Horea Abrudan, predecesorii săi, Virgil Blage şi Alin Novac-Iuhas, plus numeroşi inspectori şi funcţionari să fie reclamanţi în procesul contra Inspectoratului.

Mai mult, pentru că inclusiv jurista Teodora Mănoiu se numără printre nemulţumiţi, IŞJ trebuie şi să-şi angajeze un avocat care să o reprezinte.

Evident, tot pe bani publici...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mime și pantomime de sindicat
E doar o mimă a SLI Bihor prin veșnicii și unicii lideri autorealeși pentru a arăta cotizanților lupta seculară ce o poartă pentru nedreptățile din sistem. Scopul este de a arunca praf în ochi membrilor de sindicat și a le opaciza vederea de la marea ,,mărirea" de salariu (X% din ianuarie din Y% din iunie din... Fara numar) SLI Bihor e in slujba inspectoratelor și Guvernului. Pentru cotizanți se ofera carduri de fidelitate Catena, carduri de carburant MOL, reduceri la Selgros cash&carry (carduri care se oferă oricum tuturor clienților Catena, MOL ori Selgros, doar că, prostimea nu știe și nu e interesată de manevră) și ajutoare de înmormântare. SLI Bihor e una din mâinile de manevră a ISJ. La simulacrul de alegeri, în prezidiu au fost șefii ISJ și secretarul de stat .Ei au oferit confirmarea că ISJ e de acord cu lider si le oferă sustinere. Sindicatul a oferit si oferă la schimb protecție. Articolul ,,Sefii Sindicatului Liber din Invatamant Bihor, reconfirmati in functii" si fotografiile emblemă cu alegerile publicate in presa chiar de Bihoreaul dovedesc legaturile si nteresele SLI- ISJ. De ce nu reprezintă SLI întreg corpul profesoral, personalul didatic și nedidactic din școală ? De ce îi reprezinta doar pe cei care cotizeaza? Totuși cei 31 % sunt si ei angajati ai aceluiași sistem. Cotizatia pare doar a taxă de protecție. Nu e taxă de prostie! Clar? P.S. Alte sindicate din țară au obtinut in instanță norma de hrană pentru perioada anterioară, așadar precedent există, dar nu e grabă. Leafa merge, bussinesul prspera.
Postat 14 Februarie 2024, 20:16 de PureStupidity
E clar!
Nu-i ducea capul, de aici au supt: 19.10.2023,,Sistemul de justiție trebuie să plătească salariile mărite ale judecătorilor, iar întreaga sumă se ridică la 10 miliarde de lei pentru perioada 2018-prezent. De asemenea, alte 6 miliarde de lei reprezintă penalitățile pe care statul român trebuie să le achite." https://romania.europalibera.org/a/magistrati-salarii-majorate/32377218.html
Postat 14 Februarie 2024, 10:25 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON