URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 August 2022, 16:18

Piața din strada Independenței va fi amenajată de asocierea firmelor Construcții Bihor și Muun Concept pentru 18,8 milioane lei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitoarea piațetă publică din strada Independenței va fi amenajată de asocierea firmelor Construcții Bihor și Muun Concept pentru suma 18,8 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, cei doi asociați vor avea ca subcontractant firma Gavella, iar termenul de predare a lucrărilor va fi de un an.

„Elementul principal al amenajării îl reprezintă corpul de clădire care va găzdui galeria de artă și un spațiu expozițional ce va putea fi folosit de artiștii plastici. Acesta are regim de înălțime P+etaj, prevăzut cu pereți cu gradene de apă și oglindă de apă perimetral. Mobilierul urban va fi reprezentat prin bănci de granit cu jardiniere și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice”, se menționează în comunicatul municipalității.

Proiectul, care vizează spațiul delimitat de strada Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Zion și Podul Sfântul Ladislau, mai implică amenajarea unei coborâri cu trepte pe malul râului, mutarea statuii lui Mihai Eminescu mai aproape de cursul apei și amenajarea unei cafenele.

După cum BIHOREANUL a mai scris, amenajarea Pieței Independenței în urma construirii parcării subterane s-a lăsat cu scandal.

După reacția negativă a orădenilor care au comparat cu o pădure de țepi proiectul arhitectului Dragoș Dragnea, desemnat câștigător de către juriul internațional, primarul Florin Birta a organizat un sondaj de opinie online.

În urma consultării publice, Primăria a ales să implementeze un proiect care propune amenajarea unei galerii de artă cu pereți din sticlă, realizat de firma Muun Concept care a și câștigat săptămâna aceasta alături de Construcții Bihor licitația pentru proiectarea și execuția lucrării.

Clădirea care va deveni galerie de artă a fost contestată de reprezentanții Uniunii Artiștilor Plastici - filiala Oradea, întrucât va avea pereți din sticlă, nepotriviți pentru a adăposti lucrări de artă, susțin aceștia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Copaci?
Acolo sunt betoane, copacii ăia unde își vor ține rădăcinile? Din ce parte a parcării se va face accesul? Atât în stânga, cât și în dreapta e ridicat un parapet de vreo 50 cm. Nu există trotuar dinspre stradă..... Cine face proiectele astea, cred că la face din birou sau din mașină. Nu pe jos, nu cu bicicleta.
Postat 12 August 2022, 22:00 de Dinu29
sa-l ajutam pe Ghilea!
Suma pare intr-adevar cam mare, dar avand in vedere ca banii ajung la firma de partid, parca are sens.
Postat 12 August 2022, 17:07 de 1x1
Bataia de joc
Nici parcarea nu s-a finalizat la vremea aceea dar banii s-au dat!
Postat 12 August 2022, 08:46 de User anonimizat
::::::::::::::::
Administrația orădeană este proactiva și se pregătește de criza alimentara amplasând o sera de porodici chiar în centrul orașului. Ok mi-am permis aceasta gluma cu scuzele de rigoare proiectantului din simplul motiv ca ani de zile l-am ascultat pe Bolojan cum spunea el ca avem nevoie în centru de pomi micuți sa nu acopere clădirile. No asta ce-i? În fine. Dar într-o alta ordine de idei și asta foarte serios primăria s-a chinuit ani de zile cu piramida de sticla din palatul administrativ ca nu mai știau cum sa o răcească în zilele de vara și au acoperit-o cu tot felul de improvizații și tot nu le-a ieșit. Clădirea asta cum o vor raci când afara vor fi 35 de grade? Va spun eu cum. Vara va sta inchisa! Cam atât despre cum învață ai noștri din greșeli.
Postat 11 August 2022, 22:02 de Robert
Pentru cunoscători... Întrebare???
Nu-i cam mult 5 milioane euro ???? Asa echivalent 50/60 de apartamente la cheie cu finisaje de top...Birta plateste impozitul si taxele la Sanmartin...noi platim prostia lui. O seara frumoasă!
Postat 11 August 2022, 19:53 de strada
sa nu fie si asta tot un experiment
speram sa nu iasa ca pavajul si iluminatul public din piata unirii...
Postat 11 August 2022, 16:55 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON