URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Martie 2024, 12:50

Guvernul reînființează Antifrauda județeană. Boloș: Va face ANAF mai puternic în combaterea evaziunii fiscale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul va înființa structuri județene ale Antifraudei, similare fostelor Gărzi Financiare desființate în 2013 din cauza problemelor de integritate, anunță economedia.ro.

Proiectul a fost adoptat joi de Guvern, cu argumentul că inspectorii, în prezent cu activitate regională, pierd prea mult timp pe drumurile dintr-un județ în altul, riscă să fie implicați în accidente rutiere și cresc cheltuielile de funcționare a instituției.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus că Antifrauda va avea un cod de integritate și că înființarea structurilor județene va combate evaziunea fiscală.

„Antifrauda nu se reînființează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare. De altfel, în acest context, ministerul elaborează un cod de integritate pentru inspectorii fiscali și cei vamali. Vor fi aspru sancționați cei care au incidente de integritate în activitatea pe care o desfășoară. Structurile teritoriale județene ale inspecției antifraudă au un singur scop: de a face mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale și în lupta cu activitățile economice ilicite. Nu putem combate activitatea economică ilicită din birouri”, a declarat ministrul.

Boloș a precizat că structurile județene vor fi organizate ca servicii conduse de un inspector șef antifraudă, care va fi numit de președintele ANAF în urma organizării unui concurs. Direcția regională va coordona activitatea structurilor județene.

Structurile județene vor fi funcționale din 1 ianuarie 2025, a mai spus Marcel Boloș.

Fost șef al ANAF din vremea când Garda Financiară a fost desființată, Gelu Diaconu a declarat că reorganizarea va însemna „baronizarea Antifraudei, care „este deja puternic infiltrată politic”.

„În general, măsurile privind combaterea evaziunii clamate propagandistic (digitalizare cu e-factura/e-transport/sigilii inteligente, case de marcat conectate s.a) au efecte nesemnificative în combaterea evaziunii în pofida resurselor uriașe deja cheltuite precum și a poverii administrative insuportabile pusă în sarcina agenților economici. Deprofesionalizarea și politizarea sunt cauze atât de profunde ale lipsei de eficiență a structurilor de control încât baronizarea Antifraudei este doar un alt pas în aceeași direcție”, a declarat el, pentru economedia.ro.

În prezent, în România sunt 8 Direcții regionale antifraudă fiscală, una cu sediul la Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Obocei
Comform obiceiului, acești gardieni ai anticorupției, în acte, se vor transforma în liderii corupției. Când ajunge românul în astfel de poziții, din care poate să buzunărească, îi scânteie ochii cu gândul la prada care este pe cale să-i cadă în turbincă.
Postat 16 Martie 2024, 10:11 de marginan
De parcă la noile structuri va fi garantată, prin lege, integritatea. Ha, ha, ha.
Măscăriciul de la finanțe, clujean la origine și orădean prin adopție, citește texte făcute de alții pe genunchi, pe care le trâmbițează apoi precum orice papagal liberal tratat cu somnifere. 400.000.000 Euro are de încasat numai de la un grup de agenți economici din Bihor, dar pe care nu-l poate executa pentru că, în integritatea lui de actual ministru, își pleacă capul ori de câte ori este chemat la ordine.
Postat 16 Martie 2024, 10:01 de KP
Aiaiai.
Ce amalgam de prostie din toate partile. Garda financiara se ocupa de 'audituri' la firme in loc sa surprinda fizic activitati evazioniste. Asta se poate face de la birou si aici informatizarea e mult mai importanta decat crede Gelu Diaconu. Bine depinde de el. De altfel cu sau fara 'garda' e la fel si acum. Mini-me-Iohannis(aka Marcel Bolos, aka Fanfară, aka Șenilă) zice de fapt ca trebuie mai mult personal in schema descrisa mai sus. Daca vrea sa faca ceva diferit trebuie sa faca o cu totul alta institutie.
Postat 15 Martie 2024, 14:41 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON