URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2023, 12:58

Doar 3% expaţi. Nokian Tyres caută angajaţi din Oradea pe care să îi pregătească în plan local

Doar 3% expaţi. Nokian Tyres caută angajaţi din Oradea pe care să îi pregătească în plan local foto: facebook, Nokian
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nokian Tyres, cel mai mare investitori străin din ultimii 20 de ani din Oradea, îşi caută angajaţi în plan local.

"Salarii competitive pentru noi"

Reprezentanţii producătorului finlandez de anvelope au anunţat că au recrutat deja directorul de resurse umane al viitoarei fabrici, care este român.

"Am recrutat deja directorul de HR care este român şi căutăm acum un director de fabrică şi o echipă de management", a declarat, potrivit Ziarului Financiar, Adrian Kaczmarczyk, SVP, supply operations în cadrul Nokian Tyres, într-o conferinţă privind reindustrializarea României.

Conducerea fabricii va fi preluată etapizat de către angajaţi români.

"Echipa va fi un mixt de expaţi Nokian şi executivi locali, dar pe parcurs va fi una operată şi condusă de români. Acum evaluăm piaţa forţei de muncă şi lucrăm cu agenţii locale de recrutare pentru noi angajaţi", a mai declarat Kaczmarczyk conform sursei citate.

Formarea echipei se va face în două etape.

"Începem cu oameni care vor veni de la fabricile din SUA şi Finlanda, dar vorbim de 2 - 3% dintre angajaţi. 550 de angajaţi vor lucra acolo în total şi vor fi recrutaţi din Oradea şi vor fi pregătiţi acolo. (...) În Oradea vom lucra cu şcoli locale pentru a pregăti forţa de muncă", a mai spus reprezentantul Nokian conform sursei citate.

Reprezentanţii Nokian spun că angajaţii fabricii vor fi retribuiţi la nivel occidental.

"Acum lucrăm la politica de HR pentru România, dar noi plătim salarii competitive pentru noi", a afirmat Adrian Kaczmarczyk.

Cu emisii "zero" de dioxid de carbon

După cum BIHOREANUL a mai scris lucrările pentru construirea fabricii de anvelope Nokian în Oradea, prima din lume cu zero emisii de dioxid de carbon, au fost începute pe 11 mai, la inaugurare luând parte CEO-ul companiei finlandeze, Jukka Moisio, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ambasadorul Finlandei în România, Marjut Akola şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Amenajată pe amplasamentul fostului CET II, fabrica din Oradea va produce anual 6 milioane anvelope (cu posibilitate de extindere), de iarnă, de vară şi all season, premium, atât pentru autoturisme şi SUV-uri, cât şi de dimensiuni mari.

Cea mai mare parte a producţiei, care va începe anul viitor, şi anume 90%, va fi comercializată la export.

În primă fază vor fi construite două hale, din care prima, cu o suprafaţă construită de 88.817 metri pătraţi, va avea destinaţia de spaţiu de producţie, iar cea de-a doua, de 94.194 metri pătraţi, va fi spaţiu de depozitare. Ulterior, investitorii vor ridica aici o a treia hală, cu destinaţie mixtă de spaţiu de producţie şi depozitare materii prime.

La finalul investiţiei, se va ajunge la o suprafaţă totală construită de 256.843 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 549.534 metri pătraţi şi 109.907 metri pătraţi de spaţii verzi.

Pentru construirea fabricii din Oradea, la mijlocul lunii ianuarie, Guvernul României a aprobat pentru compania finlandeză un ajutor de stat de 99,55 milioane euro din totalul investiţei estimate la 650 milioane euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pentru pacălicii care incă mai speră
"Parfumul anvelopelor" a venit in est pentru că salariile sunt de mizerie si coruptia in floare.Grosul banilor va pleca in Finlanda si noi vom ramáne cu parfumul inconfundabil si cu ceva rămăşițe de impozit pe salariu. !Succesuri"!
Postat 07 Iunie 2023, 06:47 de Maikeltroll
colonii
nu e nimic placut sa vezi pobulatiile colonite de te miri ce .ma bucura in schimb ca vor trebui sa se mute cu vilutele facute cu ''sudoare'' o gramada de bastaneii , care sper sa lea dea la gap , la actualii directorasi de manufactura de cct sortat , si cand o sa bata vantul nefericit sa miroase si alte directii zero emanatiile de parfum
Postat 07 Iunie 2023, 05:37 de sodelica
I love @cetatea&pinonel
Pe principiul: un pesimist e un optimist mai bine informat
Postat 06 Iunie 2023, 17:35 de excalibur
Basme frumoase
S-au lăudat și celelalte plantații de drone umane de pe borșului că vor plăti, că vor trata pe oameni ca oameni. Kpi-urile, excel-urile și realitatea dovedesc că fabricile din Oradea se infestează cu rețele de proști, pupincuriști, pocăiți, țărani, hașerizde care nu știu să facă un pdf, și în final cu o mare horă a hoției organizate de o conducere rapace și primitivă. Localnicii îi învață pe străini cel mai bine cum să fure, să mintă, și să dea impresia "unei mari familii" de business cu practici europene și salarizare mizerabilă. Îi dau maxim 3-6 luni de PR până intră lucrurile în "normal" și o să o vedem la eternele prosteli de târguri de joburi unde veșnic caută angajați (proști). La fel ca celesstika, fllexuss, și restul maghernițelor din transport, depozite și agricultură. Poluarea o vom deconta probabil tot noi.
Postat 06 Iunie 2023, 16:41 de Cetatea
Nu stiu ce sa zic...
Nemtii de la Mercedes nu-s nici 2% dar incaseaza cat ceilalti 98%! Si au prins repede jmekeriile! De pilda si-au angajat curbele si le platesc banii firmei. E drept, fetele meritau fiecare leut. Si-au inchiriat niste viloaie la care in Germania nu si-ar fi permis nici macar sa viseze.
Postat 06 Iunie 2023, 14:59 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON