URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Aprilie 2024, 12:01

Cozi după sărbătoare. Șoferii de TIR aşteaptă cu orele la punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II (VIDEO)

Cozi după sărbătoare. Șoferii de TIR aşteaptă cu orele la punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II (VIDEO) (sursa foto: captură video, cititor eBihoreanul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

TIR-urile care vor să intre în Ungaria stau ore în şir la coadă, în punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II.

După ce circulația acestora pe teritoriul ţării vecine a fost interzisă vreme de câteva zile cu ocazia Paştelui catolic, automarfarele au aglomerat zona graniţei, un șofer așteptând și peste trei ore pentru ieșirea din România. 

Conform aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, la ora 11.50, în Borş I erau deschise două artere de ieşire pentru camioane, iar timpul mediu de aşteptare era de 180 de minute, în timp ce la Borş II, adică pe autostradă, erau deschise patru artere de control pentru camioane, timpul mediu de aşteptare fiind de 200 de minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a transmis marți dimineața un comunicat de presă în care vorbește despre timpii de așteptare ridicați, precizând că „a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare”. „A fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi pe arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de infrastructura punctelor de trecere”, se arată în informarea ITPF Oradea. 

Totuși, polițiștii de frontieră români subliniază că verificarea tuturor mijloacelor de transport se face în comun cu autoritățile maghiare, deci eficacitatea depinde și de personalul și resursele alocate de acestea. 

„Controlul de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului”, se precizează în comunicat. 

Reprezentanţii ITPF le recomandă şoferilor de camioane să aleagă și alte puncte de trecere a frontierei deschise pentru TIR-uri decât cele care se aglomerează mai mereu. La frontiera cu Ungaria pot fi tranzitate: PTF Cenad, PTF Nădlac II, PTF Nădlac, PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Borş I şi II, PTF Salonta şi PTF Petea.

În cazul autoturismelor şi mijloacelor de transport persoane, traficul la frontieră se desfăşoară în condiţii normale.

Filmare realizată marți dimineața, în zona Borș II (sursa video: cititor eBihoreanul):

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Poliția s-a organizat, bravo!
Autoturismele pot face ocol de pe drumul expres mergând până la ieșire apoi urcând înapoi să vină spre vamă pentru că breteaua de acces pe autostradă a fost blocată? Sau li se permite să depășească pe contrasens TIR-urile staționate pe bretea? Logic ar fi fost să trimită TIR-urile să ocolească, să meargă până la capătul cozii, lăsând breteaua liberă.
Postat 02 Aprilie 2024, 15:57 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON