URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 08 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Aprilie 2024, 12:01

Cozi după sărbătoare. Șoferii de TIR aşteaptă cu orele la punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II (VIDEO)

Cozi după sărbătoare. Șoferii de TIR aşteaptă cu orele la punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II (VIDEO) (sursa foto: captură video, cititor eBihoreanul)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

TIR-urile care vor să intre în Ungaria stau ore în şir la coadă, în punctele de trecere a frontierei Borş I şi Borş II.

După ce circulația acestora pe teritoriul ţării vecine a fost interzisă vreme de câteva zile cu ocazia Paştelui catolic, automarfarele au aglomerat zona graniţei, un șofer așteptând și peste trei ore pentru ieșirea din România. 

Conform aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, la ora 11.50, în Borş I erau deschise două artere de ieşire pentru camioane, iar timpul mediu de aşteptare era de 180 de minute, în timp ce la Borş II, adică pe autostradă, erau deschise patru artere de control pentru camioane, timpul mediu de aşteptare fiind de 200 de minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a transmis marți dimineața un comunicat de presă în care vorbește despre timpii de așteptare ridicați, precizând că „a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare”. „A fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi pe arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de infrastructura punctelor de trecere”, se arată în informarea ITPF Oradea. 

Totuși, polițiștii de frontieră români subliniază că verificarea tuturor mijloacelor de transport se face în comun cu autoritățile maghiare, deci eficacitatea depinde și de personalul și resursele alocate de acestea. 

„Controlul de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului”, se precizează în comunicat. 

Reprezentanţii ITPF le recomandă şoferilor de camioane să aleagă și alte puncte de trecere a frontierei deschise pentru TIR-uri decât cele care se aglomerează mai mereu. La frontiera cu Ungaria pot fi tranzitate: PTF Cenad, PTF Nădlac II, PTF Nădlac, PTF Turnu, PTF Vărşand, PTF Borş I şi II, PTF Salonta şi PTF Petea.

În cazul autoturismelor şi mijloacelor de transport persoane, traficul la frontieră se desfăşoară în condiţii normale.

Filmare realizată marți dimineața, în zona Borș II (sursa video: cititor eBihoreanul):

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Poliția s-a organizat, bravo!
Autoturismele pot face ocol de pe drumul expres mergând până la ieșire apoi urcând înapoi să vină spre vamă pentru că breteaua de acces pe autostradă a fost blocată? Sau li se permite să depășească pe contrasens TIR-urile staționate pe bretea? Logic ar fi fost să trimită TIR-urile să ocolească, să meargă până la capătul cozii, lăsând breteaua liberă.
Postat 02 Aprilie 2024, 15:57 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5425 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON