URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 August 2013, 17:02

Hospice Emanuel a adunat cei mai mulţi bani la prima ediţie a Swimathon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea (FCO) a prezentat, vineri, cifrele finale ale evenimentului Swimathon care a avut loc pe 13 iulie la Bazinul Olimpic şi care a strâns laolaltă proiecte sociale, înotători gata să parcurgă cât mai multe lungimi în sprijinul acestora şi oameni dispuşi să doneze în contul lor.

Chiar dacă maratonul de înot a avut loc la începutul lunii, cei care au vrut să sprijine cele 11 proiecte înscrise au putut să o facă prin donaţii în cont până pe 31 iulie. La final, proiectul social care a strâns cei mai mulţi bani s-a dovedit a fi "Şi tu poţi să pui o cărămidă la construcţia unui centru Hospice pentru Oradea", iniţiat de asociaţia Hospice Emanuel, care îngrijeşte bolnavi de cancer în faze avansate.

Proiectul centrului Hospice a reuşit să strângă 8.455 lei şi, în plus, conform regulamentului anunţat de organizatori, a mai primit un premiu de 4.000 de lei din partea Fundaţiei Comunitare Oradea.

La prima ediţie a Swimathon Oradea au participat 11 proiecte cu 111 înotători din care 17 echipe. În total au fost parcurse 1.257 de lungimi de bazin, adică un total de 62,85 kilometri. Pentru toate proiectele înscrise s-a strâns suma de 28.309 lei din care organizatorii de la FCO reţin 10% pentru cheltuieli administrative.

Prin urmare, suma totală care va fi acordată cauzelor este de 22.103 lei şi este împărţită astfel: "Şcoala care salvează copaci" - Rotaract Club Oradea - 400,50 lei la care se adaugă un voucher de 1500 lei, "Educaţie şi acţiune ecologică pentru viitorul sănătos al Oradiei" - Academia Civică Bihor - 4,671 lei, "Ţanse egale pentru tineri cu dizabilităţi - Reabilitarea Casei Franz Max" - Asociaţia Alsterdorf - 450 lei, "Şi TU poţi să pui o cărămidă la Construcţia unui Centru Hospice pentru Oradea!" - Fundaţia Hospice Emanuel - 6.205,50 lei, la care se adaugă 500 euro materiale de construcţii, "O şansă pentru animale" - Asociaţia Happy Dogs and Other Animals - 328,50 lei, "Leo Sports Day" - Asociaţia LEO Black Eagle Oradea - 63 lei, "Incubator107" - Incubator107 Oradea - 1.035 lei, "Împreună schimbăm destinul lui George!" - Asociaţia Pro Cariere - 7.287,30 lei, "Money Sense" - AIESEC Oradea - 103,50 lei., "YouthBank România" - Fundaţia Comunitară Oradea - 460,80 lei şi "Femina"- Fundaţia Comunitară Oradea - 1,098 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Caritabili...
E jenant ca una din organizatiile care a participat cu un proiect, alcatuita din copii de bani gata care fac tot felul de party-uri "caritabile", a reusit sa stranga de la donatori (parintii lor?) mai putin decat lasa la un suc vreunul din membrii acestei asociatii. Asta e societatea oradeana, asta e lumea noilor imbogatiti. In rest, felicitari celor ce vor face ceva serios cu fondurile stranse!
Postat 02 August 2013, 21:24 de Mihaitza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON