URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Aprilie 2014, 20:18

CSM Oradea s-a calificat, în premieră, în finala Cupei României!

CSM Oradea s-a calificat, în premieră, în finala Cupei României! (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În premieră în istoria clubului orădean CSM, echipa de baschet s-a calificat în finala Cupei României după ce a învins, vineri seară, în sala de la Ploieşti, formaţia BCM U Piteşti, cu scorul 86-84.

CSM Oradea a început partida, una intens disputată, cu William Franklin, Radovan Markovic, Daniel Dillon, Titus Nicoară şi Sean Denison. Pe parcursul primelor trei sferturi meciul a fost echilibrat, însă în cel de-al patrulea orădenii au reuşit la un moment dat să conducă chiar şi cu zece puncte. Totuşi, pe finalul meciului, în urma mai multor greşeli ale orădenilor, extrem de motivaţi, piteştenii au reuşit să se apropie. Astfel, cu 13 secunde înainte de final scorul a devenit 70-68 în favoarea CSM Oradea.

După un time-out cerut de Cristian Achim, Daniel Dillon a fost faultat însă a reuşit să transforme doar una dintre cele două lovituri libere. Orădenii i-au faultat apoi pe piteşteni, astfel că Tutt a primit două lovituri de pedeapsă. A înscris-o pe prima, iar pe a doua a ratat-o intenţionat, astfel încât baschetbaliştii BCM U Piteşti au reuşit să recupereze sub coş şi să egaleze formaţia orădeană, la 71.

În prelungiri, Oradea a început bine şi s-a distanţat la şase puncte, dar piteştenii au reuşit să revină şi să le dea din nou emoţii orădenilor. După mai multe faulturi intenţionate de ambele părţi, pe rând, orădenii şi piteştenii au transformat lovituri libere.

În ultimele cinci secunde, când antrenorul Cristian Achim l-a trimis din nou în teren pe pivotul Sean Denison - deşi acesta fusese accidentat şi avea capul bandajat - baschetbaliştii de la BCM U Piteşti au primit două lovituri libere la scorul de 86-83.

Au transformat-o pe prima, iar pe a doua au ratat-o, din nou, intenţionat. De această dată, însă, nu au reuşit să şi recupereze, mingea fiind "răpită" de orădeni, care şi-au asigurat astfel victoria cu scorul de 86-84 şi s-au calificat pentru prima oară în finala Cupei României. Baschetbaliştii de la CSM au fost încurajaţi din sală de circa 20 de suporteri care s-au deplasat la Ploieşti pentru turneul final.

CSM Oradea va juca sâmbătă, de la ora 18.45, finala acestei competiţii împotriva echipei Energia Rovinari, care a învins, surprinzător, tot vineri seara, gazda turneului, CSU Asesoft Ploieşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON