URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
22 Mai 2024, 09:31

Vine vremea răsfățului?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei care s-au bucurat de plecarea de la Primărie a drumarului și podarului Ilie Bolojan au dat peste Florin Birta pasajistul. Șantierele nu au dispărut, ci doar și-au schimbat natura. 

Iar acum edilul Oradiei a prins curaj. După ce a trecut cu bine de provocarea cu pasajele din Centrul Civic, pasajele de la Decebal - Vladimirescu și de la magazinul Crișul se arată mai degrabă ca niște lucrări de întreținere, nu de mega-investiții.

Noroc că, după atâtea lucrări complicate, avem ocazia să beneficiem și de investiții pentru relaxarea și răsfățul nostru: Grădina urbană din Nufărul și Ștrandul termal din Ioșia. Dacă nu se vor găsi proprietari pe terenurile din zonă, care să spună că exact pe acele amplasamente ar fi făcut biznisuri de miliarde de euro, s-ar putea ca în câțiva ani să ne bucurăm și de aceste zone de relaxare.

E timpul ca, după cincinale de praf, zgomot și deranj, să investim și în parcuri, în ștranduri de cartier, în spații culturale și, obligatoriu, în piste pentru bicicliști! Nu cred că e departe vremea când edilii se vor axa mai mult pe detalii.

Din păcate pentru noi toți, ritmul de dezvoltare a orașului va fi, pe viitor, încetinit, nu neapărat din cauza oboselii administrației și a locuitorilor, ci pentru că banii europeni vor fi din ce în ce mai puțini. Dacă la începutul intrării în UE aveam cofinanțări care azi ni se par ridicol de mici, de 2-5%, acum rar mai vezi un proiect în care Europa să ne dea jumătate din sumă.

Vine vremea reconstrucției Ucrainei, Uniunea Europeană trebuie să se înarmeze până în dinți, așa că sumele rămase pentru răsfățurile noastre vor fi tot mai reduse. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ce relaxare, Chirilă? Ce parcuri?
Balivernele curg ca să nu spună edilii liberali că pe lista de priorități stau betoanele ce trebuie turnate în șanțurile de le zic ăștia pasaje subterane, când ele sunt niște simple rigole plubiale mai adânci. Relaxare în Oradea o să ai când o să fi străbunic și nu o să te mai poți da jos din pat ... atunci te vei relaxa precum o legumele pe o tarabă din fața casei tale.
Postat 24 Mai 2024, 11:39 de KP
@ionut v
Nu vezi ca aplaudacii chelului nu le place si nu vb despre parcul ala. Chiar ma uitam la ce dezastru fac in Petofi, mai mult de jumate parc a fost taiat, trotuare sunt ridicate cu borduri, sa fie vizibil betonul nu verdele..Neaparat sa fie cat mai butucanos, sa vada taranu betonul. Urmeaza parcul Bratianu ce va fi mazilit, si betonat..Doar asa e bine pentru firmele lor, ca pot toca banii. Acolo la fostul.muzeu s-a ocupat niste specialisti, noi avem un singur specialist ce stie tot, s-a vazut la Ciuperca ce bine a stiut el cu se face eficient.
Postat 23 Mai 2024, 10:19 de vasi13
Parcuri
Va rugam schimbati abordarea ,,Cel ma bun prieten al meu betonul''. Vrem mai multe spatii verzi, cum au modernizat Episcopia Romano-Catolica in fostul parc muzeu este de invidiat.
Postat 22 Mai 2024, 17:26 de IonutV
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON