URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
30 Martie 2023, 21:10

Noul ștrand termal din Ioșia va costa 33 de milioane de euro. Cine va plăti investiția

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii orădenilor și-au dat votul, joi, pentru detaliile proiectului de amenajare a unei grădini termale pe amplasamentul actualului ștrand din Ioșia.

Ideea a fost prezentată public încă din 2020, în pragul alegerilor locale, când Florin Birta, pe atunci viceprimar, estima că lucrările vor începe în 2021, ceea ce nu s-a întâmplat.

Intenția Primăriei este să transforme 32.405 mp din învechitul ștrand Ioșia în grădină termală, cu bazine interioare și exterioare, zonă de SPA și o sală fitness. Pe lângă vestiare, spații de alimentație publică, plajă și zone verzi, proiectul mai prevede construirea unei platforme în consolă peste Crișul Repede.

Conform proiectului aprobat de Consiliul Local Oradea, investiția va costa 165 de milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 33 de milioane de euro, iar durata de execuție va fi de 24 de luni.

Primarul Florin Birta a explicat, într-o conferință de presă ținută înaintea ședinței de CL, că își dorește să atragă finanțare pentru proiect prin axa de turism a Programului Operațional Regional 2021-2027, unde însă fondurile nerambursabile alocate sunt de cel mult 40% din valoarea totală. „Diferența va trebui suportată de beneficiar. Este exact aceeași procedură ca la aquapark, având în vedere că este o investiție aducătoare de venit ulterior”, a declarat Birta.

Tocmai pentru a-și asigura un punctaj cât mai mare în competiția din POR, Primăria a votat indicatorii tehnico-economici, ceea ce asigură un grad de maturitate proiectului, implicit șanse mai mare la finanțare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Super bun, ca și aici...
Omul de rând să meargă o singură dată pe lună la ștrand că biletele sunt scumpe, omului de rând și pensionarilor le va rămâne ciupa ori găleata, în rest orașul e construit pentru turiști, desigur merg odată pe an undeva până atunci muncesc de le sar capacele să poată merge odată pe an într-un mini concediu, a doua categorie în acest oraș vcare pot merge zilnic la ștrand indiferent care din cele două, Ioșia sau Nimphea doar hoții, șmenarii, samsarii, peștii fetelor, șamd, desigur săptămânal mai pot merge anumite categorii de cetățeni cum ar fi funcționari publici din toate domeniile, politicienii, iar în rest, dăi drqu de ei muncitori, pensionari fără pensii speciale, asistații social, șomerii șamd.. E bun, nu?
Postat 31 Martie 2023, 18:50 de Morometul
Nymphea Aquapark 20 milioane Euro ... Ioșia Park 33 milioane Euro.
Lăsând deoparte jena primarului, care știe bine că în proiectul pentru Ioșia se vor cheltui de către firmele "de casă" peste 40 milioane Euro ... această inițiativă este singura realistă și necesară acum, din toată seria de proiecte propuse, repropuse și/sau reînviate după mai bine de 15 ani de liberalism local.
Postat 31 Martie 2023, 08:25 de KP
Prețul
Bănuiesc că după reabilitare prețul biletelor de intrare va fi între 35 și 50 de lei pe zi!
Postat 30 Martie 2023, 22:45 de Adrian1965
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON