URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Iunie 2022, 16:51

Tribunalul Bihor anunţă că a găsit volumul pierdut din dosarul lui Victor Micula... după un an!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a anunțat joi că a găsit volumul cu declaraţiile martorilor din dosarul în care Victor Micula este judecat, împreună cu patru agenţi ai Poliţiei Oradea, pentru că ar fi accesat baza de date a MAI, dar şi că, echipat ca un poliţist, a participat ilegal la o percheziţie. Anunțul vine la un an de la dispariția acestuia!

Potrivit unei informări transmise joi după amiază de instanță, volumul care conţinea toate declaraţiile martorilor audiaţi de procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost găsit chiar în arhiva Tribunalului Bihor. 

"În urma acţiunilor de căutare a volumului lll din dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ataşat dosarului de instanţă, acţiuni intreprinse de grefierii arhivari ai Tribunalului Bihor, acest dosar a fost găsit, acesta regăsindu-se în toată perioada derulării căutărilor în arhiva Tribunalului Bihor", se precizează în comunicatul semnat de judecătorul Cristian Monenci, înlocuitor al purtătorului de cuvânt.

Interpelat pentru completări, judecătorul Cristian Monenci a declarat, pentru BIHOREANUL, că volumul pierdut a fost găsit chiar în cursul zilei de joi, iar reprezentanţii instanţei au înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. "Este dosarul lor, era normal să se procedeze în acest fel", a declarat Monenci, precizând că "volumul a fost căutat de grefierii arhivari în mod constant".

Cu atât mai curios este, deci, că dosarul a fost găsit într-un loc unde, culmea, grefierii arhivari au mai căutat şi anterior, un raft din arhiva penală a Tribunalului Bihor.

Dacă a fost tot timpul acolo ori dacă a fost "restituit" de persoana care l-a "împrumutat" nu e clar şi ar fi greu de stabilit, căci în încăperea cu pricina nu există camere de supraveghere. 

Volumul cu declaraţiile martorilor din dosarul lui Victor Micula a dispărut în iunie 2021, însă acest lucru a fost adus la cunoştinţa părţilor abia două luni mai târziu, după cum a dezvăluit BIHOREANUL.

Pentru găsirea documentelor, Tribunalul a declanşat, atunci, o anchetă administrativă, dispunând grefierului de şedinţă şi celor din arhiva secţiei penale să le caute în toate arhivele instanţei, adică atât în cea penală, cât şi în cea civilă, care funcţionează într-un spaţiu comun.

Pe 30 august 2021, cum dosarul nu a apărut, instanța s-a adresat Parchetului, solicitând o copie a acestuia, pentru a fi folosită până la găsirea originalului.

Comunicatul nu menționează dacă cineva a fost sancționat sau nu pentru dispariția volumului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Victoras
Acum intelegeti de ce “un avion a survolat spatiul aerian prin Oradea” , era Victoras Micula a adus dosarul inapoi ca l-a terminat de citit
Postat 10 Iunie 2022, 01:44 de Mare_blue17
meh
pe minicula o sa-l condamne pt ceva cand va fi deja mumie(grasa). Am reusit sa facem brand din niste gozeri lungindu-ne atat cu executia lor.
Postat 10 Iunie 2022, 01:25 de nihil
Mă mir că le-au găsit.
Vă dați seama oameni ce justiție fac ăștia,iar la final primesc și pensii speciale, in ce hal a ajuns acesta putere din statul român ,tara membră UE și NATO cu nivel de Botswana ....
Postat 09 Iunie 2022, 18:14 de sss
Era și firesc să se regăsească acest dosar.
Păcat că e puțin diferit de cel inițial, renumerotat și cu niște pagini înlocuite ... pe ici, pe colo. La sursă ar fi trebuit cu adevărat căutat, în culisele locale ale "statului paralel".
Postat 09 Iunie 2022, 18:12 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON