URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2021, 08:53

Micula, minus la dosar: A dispărut un volum esențial din dosarul în care Victor Micula și mai mulți polițiști sunt judecați la Tribunalul Bihor

Micula, minus la dosar: A dispărut un volum esențial din dosarul în care Victor Micula și mai mulți polițiști sunt judecați la Tribunalul Bihor foto: Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agitaţie mare, săptămâna trecută, la Tribunalul Bihor, unde se judecă procesul în care Victor Micula e acuzat, împreună cu mai mulţi poliţişti, că ar fi accesat baza de date a MAI şi ar fi participat ilegal la o percheziţie, echipat ca un poliţist.

Bihorel a aflat că unul dintre volumele importante, cel cu declaraţiile de martor, a dispărut pur şi simplu din dosar! Drept urmare, în instanţă au început verificări pentru a se afla unde anume a putut dispărea volumul cu pricina şi dacă a fost o "mână criminală".

Angajaţii reconstituie zilele acestea traseul dosarului prin instanţă, sperând că s-a rătăcit între altele şi că, până la următorul termen, va fi găsit.

Cu toate că gurile rele ar putea spune că "mişcarea" ar fi de ajutor pentru Victor Micula, adevărul e că pe micul mogul nu l-ar prea ajuta dispariţia. Nu de alta, dar dosarul există şi scanat, iar declaraţiile de martor au fost filmate şi pot fi reconstituite fără probleme din arhivele Parchetului Bihor. Doar că timpul trece...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De unde atâta influență...
Nici nu îți dai seama de unde mai se ivește un "samaritean" să îl ajute... Începe să devină un clan de interlopi această grupare care și-a început ascensiunea cu ajutorul lui Radu Vasile. Bănuiesc că și acolo au fost interese când acel guvern a promovat acea lege. Și-a luat mult-prea-inteligentul bac-ul sau încă nu? Că nu mai țin minte.... După a 2a-3a încercare nu am mai ținut cont...
Postat 17 August 2021, 07:05 de Vio_427
Atentie Bihoreanule!
Vedeti ca daca mai scrieti multe de omul de afaceri Victoras va cumpara imediat! Si daca nu va cumpara, va da in judecata si orice dosarele voastra dispar si ale lui Victoras apar! Ciocu' mic si la Ordin! Ca Colonelul Victoras comanda!
Postat 16 August 2021, 10:43 de MASSIMO
Lipsa dosarul îl ajută enorm pe măscăriciul clanului.
În primul rând prin faptul că atenția se va îndrepta spre acest subiect, al reconstituirii, amânând procesul câteva luni de acum înainte. Astfel de "evenimente" când sunt repetabile duc să se ajungă la termenul de prescripție. Apoi, copiile xeroxate ori scanate nu țin de recunoașterea originalității, la nivel de instanțe, iar martorii vor putea declara ce vor data viitoare, schimbând în tot acuzațiile. Așa că, încet-încet se va pune "batista pe țambal" pe acest caz generat de "România Educată" și "... Normală".
Postat 16 August 2021, 09:34 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON